Fuld implementering og Klinisk Drift af “Nationalt Spørgeskema i forbindelse med Diabetes” i alle Endokrinologiske Afdelinger på fire Hospitaler i Region Nordjylland: Udfordringer, Metoder, Løsninger og Erfaringer

Research output: Contribution to conference without publisher/journalConference abstract for conferenceResearchpeer-review

Abstract

Introduktion
Der gives et overblik og en detaljeret beskrivelse af fuld implementering af ”Det Nationale Spørgeskema ifm Diabetes” i alle endokrinologiske afdelinger på fire hospitaler i Region Nordjylland. Metoder, barrierer, erfaringer og konkrete resultater gennemgås.

Materiale og metoder
Baseret på en konsekvent systematisk protokolleret tilgang, dybt klinisk forankret med brugerinddragelse i alle faser fra første færd. Implementering på grundlag af minutiøse arbejdsgangsanalyser, let og intuitiv adgang i hjemmet for borgeren og på hospitalet for sundhedsprofessionelle. Minimering eller elimination af ekstra tidsforbrug. Intuitiv plug-and-play digital platform for alle. ”One-click-hack” for NordEPJ og seamless adgang. Implementeret teknisk Aalborg den 1. april 2021, skaleret til fuld drift over 12 måneder, øvrige matrikler en-efter-en med 6-12 måneders intervaller stringent planlagt og implementeret, alle i drift nu, men sidste to fortsat i skaleringsfase. Målrettede tiltag for at lette personalets ibrugtagning af teknologien.

Resultat
I regi af Steno Diabetes Center Nordjylland anvendes PRO-Diabetes af borgere med diabetes, læger og sygeplejersker som en integreret del af tilbud om ”sammedagspakke”. PRO-Diabetes er fuldt implementeret drifts- og IT-mæssigt på alle hospitaler i Region Nordjylland: Aalborg, Hjørring, Farsø, Thisted. Senest opgjort har vi en svarprocent på 72%. Mange borgere svarer nu på deres 4. spørgeskema. Samlet antal fulde besvarelser +5500 og første aktions-datasæt analyseres. Anvendes som datagrundlag for individualiseret behandling, forventes at kunne bidrage til kliniske- og ledelsesmæssige beslutningsgrundlag og er accepteret som grundlag for PRO-diabetes-indikatorer af RKKP.

Konklusion
Fuld succesfuld digital implementering af Diabetes-PRO-værktøj med datakobling mellem hjem, hospital og national infrastruktur er mulig og kan ledsages af bruger-tilfredshed, optimering af diabetes-samtaler og indvidualisering af behandlingsforløb.
Original languageDanish
Publication date14 Jun 2024
Publication statusPublished - 14 Jun 2024
EventDansk Endokrinologisk Selskabs Årsmøde 2024 - Comwell Kolding, Kolding, Denmark
Duration: 14 Jun 202415 Jun 2024

Conference

ConferenceDansk Endokrinologisk Selskabs Årsmøde 2024
LocationComwell Kolding
Country/TerritoryDenmark
CityKolding
Period14/06/202415/06/2024

Cite this