Funktionsbaserede tilgængelighedskrav?

Analyse af udfordringer og barrierer for en eventuel ændring af bygningsreglementets detaljerede tilgængelighedskrav til funktionsbaserede krav.

Research output: Book/ReportReportResearch

332 Downloads (Pure)

Abstract

Udviklingen i bygningsreglementet er de seneste årtier gået mod flere og flere funktionsbaserede krav på de væsentligste områder, hvorimod tilgængelighedskravene gradvist er blevet mere detaljerede og konkrete.
Denne fokusering på én konkret løsning på et problem opfatter byggeriets parter ofte som begrænsende for at udforme gode løsninger i forhold til byggeprogram, bygherre og det specifikke sted, og interessen for at diskutere en omlægning af tilgængelighedskravene er stigende hos flere aktører.
Denne rapport analyserer en række udfordringer og barrierer, der vil være forbundet med en eventuel ændring af bygningsreglementets detaljerede tilgængelighedskrav til funktionsbaserede krav.
Analysen er foretaget med udgangspunkt i, at det nuværende niveau for tilgængelighed som minimum ikke sænkes, men gerne ses hævet.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherSBI forlag
Number of pages31
ISBN (Electronic)978-87-563-1606-4
Publication statusPublished - 2014
SeriesSBI
Volume2014:09

Cite this

@book{81618e421a9a4c8ba1e187af28ffb12d,
title = "Funktionsbaserede tilg{\ae}ngelighedskrav?: Analyse af udfordringer og barrierer for en eventuel {\ae}ndring af bygningsreglementets detaljerede tilg{\ae}ngelighedskrav til funktionsbaserede krav.",
abstract = "Udviklingen i bygningsreglementet er de seneste {\aa}rtier g{\aa}et mod flere og flere funktionsbaserede krav p{\aa} de v{\ae}sentligste omr{\aa}der, hvorimod tilg{\ae}ngelighedskravene gradvist er blevet mere detaljerede og konkrete. Denne fokusering p{\aa} {\'e}n konkret l{\o}sning p{\aa} et problem opfatter byggeriets parter ofte som begr{\ae}nsende for at udforme gode l{\o}sninger i forhold til byggeprogram, bygherre og det specifikke sted, og interessen for at diskutere en oml{\ae}gning af tilg{\ae}ngelighedskravene er stigende hos flere akt{\o}rer.Denne rapport analyserer en r{\ae}kke udfordringer og barrierer, der vil v{\ae}re forbundet med en eventuel {\ae}ndring af bygningsreglementets detaljerede tilg{\ae}ngelighedskrav til funktionsbaserede krav.Analysen er foretaget med udgangspunkt i, at det nuv{\ae}rende niveau for tilg{\ae}ngelighed som minimum ikke s{\ae}nkes, men gerne ses h{\ae}vet.",
author = "Kirkeby, {Inge Mette} and Camilla Ryhl and Frandsen, {Anne Kathrine} and Pedersen, {Lars Schmidt}",
year = "2014",
language = "Dansk",
publisher = "SBI forlag",

}

TY - RPRT

T1 - Funktionsbaserede tilgængelighedskrav?

T2 - Analyse af udfordringer og barrierer for en eventuel ændring af bygningsreglementets detaljerede tilgængelighedskrav til funktionsbaserede krav.

AU - Kirkeby, Inge Mette

AU - Ryhl, Camilla

AU - Frandsen, Anne Kathrine

AU - Pedersen, Lars Schmidt

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Udviklingen i bygningsreglementet er de seneste årtier gået mod flere og flere funktionsbaserede krav på de væsentligste områder, hvorimod tilgængelighedskravene gradvist er blevet mere detaljerede og konkrete. Denne fokusering på én konkret løsning på et problem opfatter byggeriets parter ofte som begrænsende for at udforme gode løsninger i forhold til byggeprogram, bygherre og det specifikke sted, og interessen for at diskutere en omlægning af tilgængelighedskravene er stigende hos flere aktører.Denne rapport analyserer en række udfordringer og barrierer, der vil være forbundet med en eventuel ændring af bygningsreglementets detaljerede tilgængelighedskrav til funktionsbaserede krav.Analysen er foretaget med udgangspunkt i, at det nuværende niveau for tilgængelighed som minimum ikke sænkes, men gerne ses hævet.

AB - Udviklingen i bygningsreglementet er de seneste årtier gået mod flere og flere funktionsbaserede krav på de væsentligste områder, hvorimod tilgængelighedskravene gradvist er blevet mere detaljerede og konkrete. Denne fokusering på én konkret løsning på et problem opfatter byggeriets parter ofte som begrænsende for at udforme gode løsninger i forhold til byggeprogram, bygherre og det specifikke sted, og interessen for at diskutere en omlægning af tilgængelighedskravene er stigende hos flere aktører.Denne rapport analyserer en række udfordringer og barrierer, der vil være forbundet med en eventuel ændring af bygningsreglementets detaljerede tilgængelighedskrav til funktionsbaserede krav.Analysen er foretaget med udgangspunkt i, at det nuværende niveau for tilgængelighed som minimum ikke sænkes, men gerne ses hævet.

M3 - Rapport

BT - Funktionsbaserede tilgængelighedskrav?

PB - SBI forlag

CY - København

ER -