Genforhandling af erhvervslejeaftaler: Med særlig fokus på erhvervslejelovens § 14

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Abstract

Det er formålet med denne bog, at undersøgeretsstillingen for udlejerens genforhandlingsret i henhold til erhvervslejelovens § 14, der trådte i kraft som en nyskabelse i lejelovgivningen sammen med erhvervslejeloven den 1. januar 2000. Bestemmelsen giver kort sagt udlejeren ret til at kræve erhvervslejeaftalen genforhandlet med otte års intervaller. Såfremt parterne ikke efter den påkrævede genforhandlingsprocedure kan blive enige om nye vilkår, har udlejeren ret til at opsige lejeaftalen. Såfremt udlejeren benytter sig af sin adgang til at opsige lejeren, er udgangspunktet, at lejeren er berettiget til erstatning. Dette udgangspunkt kan dog i modsætning til resten af bestemmelsen fraviges, jf. erhvervslejelovens § 15. Benytter udlejeren sig ikke af sin adgang til at opsige lejeren, er udgangspunktet omvendt, at lejeaftalen fortsætter på uændrede vilkår. Det er det overordnede formål med denne bog, at finde ud af, hvilket juridisk værktøj, der er indført i den danske erhvervslejeret med erhvervslejelovens § 14. Bogen forventes udgivet medio 2020.
Original languageDanish
PublisherKarnov Group
Number of pages180
Publication statusIn preparation - 2020

Cite this

@book{21b8bd02ed474fedb4365873d1c8550a,
title = "Genforhandling af erhvervslejeaftaler: Med s{\ae}rlig fokus p{\aa} erhvervslejelovens § 14",
abstract = "Det er form{\aa}let med denne bog, at unders{\o}geretsstillingen for udlejerens genforhandlingsret i henhold til erhvervslejelovens § 14, der tr{\aa}dte i kraft som en nyskabelse i lejelovgivningen sammen med erhvervslejeloven den 1. januar 2000. Bestemmelsen giver kort sagt udlejeren ret til at kr{\ae}ve erhvervslejeaftalen genforhandlet med otte {\aa}rs intervaller. S{\aa}fremt parterne ikke efter den p{\aa}kr{\ae}vede genforhandlingsprocedure kan blive enige om nye vilk{\aa}r, har udlejeren ret til at opsige lejeaftalen. S{\aa}fremt udlejeren benytter sig af sin adgang til at opsige lejeren, er udgangspunktet, at lejeren er berettiget til erstatning. Dette udgangspunkt kan dog i mods{\ae}tning til resten af bestemmelsen fraviges, jf. erhvervslejelovens § 15. Benytter udlejeren sig ikke af sin adgang til at opsige lejeren, er udgangspunktet omvendt, at lejeaftalen forts{\ae}tter p{\aa} u{\ae}ndrede vilk{\aa}r. Det er det overordnede form{\aa}l med denne bog, at finde ud af, hvilket juridisk v{\ae}rkt{\o}j, der er indf{\o}rt i den danske erhvervslejeret med erhvervslejelovens § 14. Bogen forventes udgivet medio 2020.",
author = "Louise Faber",
year = "2020",
language = "Dansk",
publisher = "Karnov Group",
address = "Danmark",

}

Genforhandling af erhvervslejeaftaler : Med særlig fokus på erhvervslejelovens § 14. / Faber, Louise.

Karnov Group, 2020. 180 p.

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

TY - BOOK

T1 - Genforhandling af erhvervslejeaftaler

T2 - Med særlig fokus på erhvervslejelovens § 14

AU - Faber, Louise

PY - 2020

Y1 - 2020

N2 - Det er formålet med denne bog, at undersøgeretsstillingen for udlejerens genforhandlingsret i henhold til erhvervslejelovens § 14, der trådte i kraft som en nyskabelse i lejelovgivningen sammen med erhvervslejeloven den 1. januar 2000. Bestemmelsen giver kort sagt udlejeren ret til at kræve erhvervslejeaftalen genforhandlet med otte års intervaller. Såfremt parterne ikke efter den påkrævede genforhandlingsprocedure kan blive enige om nye vilkår, har udlejeren ret til at opsige lejeaftalen. Såfremt udlejeren benytter sig af sin adgang til at opsige lejeren, er udgangspunktet, at lejeren er berettiget til erstatning. Dette udgangspunkt kan dog i modsætning til resten af bestemmelsen fraviges, jf. erhvervslejelovens § 15. Benytter udlejeren sig ikke af sin adgang til at opsige lejeren, er udgangspunktet omvendt, at lejeaftalen fortsætter på uændrede vilkår. Det er det overordnede formål med denne bog, at finde ud af, hvilket juridisk værktøj, der er indført i den danske erhvervslejeret med erhvervslejelovens § 14. Bogen forventes udgivet medio 2020.

AB - Det er formålet med denne bog, at undersøgeretsstillingen for udlejerens genforhandlingsret i henhold til erhvervslejelovens § 14, der trådte i kraft som en nyskabelse i lejelovgivningen sammen med erhvervslejeloven den 1. januar 2000. Bestemmelsen giver kort sagt udlejeren ret til at kræve erhvervslejeaftalen genforhandlet med otte års intervaller. Såfremt parterne ikke efter den påkrævede genforhandlingsprocedure kan blive enige om nye vilkår, har udlejeren ret til at opsige lejeaftalen. Såfremt udlejeren benytter sig af sin adgang til at opsige lejeren, er udgangspunktet, at lejeren er berettiget til erstatning. Dette udgangspunkt kan dog i modsætning til resten af bestemmelsen fraviges, jf. erhvervslejelovens § 15. Benytter udlejeren sig ikke af sin adgang til at opsige lejeren, er udgangspunktet omvendt, at lejeaftalen fortsætter på uændrede vilkår. Det er det overordnede formål med denne bog, at finde ud af, hvilket juridisk værktøj, der er indført i den danske erhvervslejeret med erhvervslejelovens § 14. Bogen forventes udgivet medio 2020.

M3 - Bog

BT - Genforhandling af erhvervslejeaftaler

PB - Karnov Group

ER -