Globalisering og medborgerskab: Teorien om alt, krimi og global eksistentialisme

  Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

  89 Downloads (Pure)

  Abstract

  Her tager jeg først et blik på begrebet medborgerskab, hvor jeg vil berøre, hvordan de traditionelle, nationale medborgerskabskonceptioner ikke på samme måde giver mening i en globaliseret verden. Dernæst illustrerer jeg problematikken ved hjælp af Lene Andersens såkaldte ”teori om alt”, der kan give nogle perspektiver på, hvordan vi skal forstå individet, samfundet og rettigheder i en global sammenhæng. Det giver anledning til at se på enkelte korte eksempler i tidens populære krimifiktion, hvor velfærdsdebatten ser ud til at have fået en ny drejning, der netop har at gøre med globaliseringens udfordringer over for primært velfærdssamfundet. Slutteligt fremhæver jeg de kritiske punkter og mulighedsaspekter, som krimifiktionen hos Arne Dahl og Gunnar Staalesen og den globale eksistentialisme hos Lene Andersens fremsætter.

  Original languageDanish
  Title of host publicationFingeraftryk : Studier i krimi og det kriminelle
  EditorsChristensen Jørgen Riber, Hansen Kim Toft
  Number of pages20
  Place of PublicationAalborg
  PublisherAalborg Universitetsforlag
  Publication date2010
  Edition1.
  Pages184-203
  ISBN (Print)978-87-7307-981-2
  Publication statusPublished - 2010

  Keywords

  • Globalization
  • Citizenship
  • Philosophy
  • Crime fiction

  Cite this

  Hansen, K. T. (2010). Globalisering og medborgerskab: Teorien om alt, krimi og global eksistentialisme. In C. Jørgen Riber, & H. Kim Toft (Eds.), Fingeraftryk: Studier i krimi og det kriminelle (1. ed., pp. 184-203). Aalborg: Aalborg Universitetsforlag.
  Hansen, Kim Toft. / Globalisering og medborgerskab : Teorien om alt, krimi og global eksistentialisme. Fingeraftryk: Studier i krimi og det kriminelle. editor / Christensen Jørgen Riber ; Hansen Kim Toft. 1. ed. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2010. pp. 184-203
  @inbook{345a27b035c411dfa0ef000ea68e967b,
  title = "Globalisering og medborgerskab: Teorien om alt, krimi og global eksistentialisme",
  abstract = "Her tager jeg f{\o}rst et blik p{\aa} begrebet medborgerskab, hvor jeg vil ber{\o}re, hvordan de traditionelle, nationale medborgerskabskonceptioner ikke p{\aa} samme m{\aa}de giver mening i en globaliseret verden. Dern{\ae}st illustrerer jeg problematikken ved hj{\ae}lp af Lene Andersens s{\aa}kaldte ”teori om alt”, der kan give nogle perspektiver p{\aa}, hvordan vi skal forst{\aa} individet, samfundet og rettigheder i en global sammenh{\ae}ng. Det giver anledning til at se p{\aa} enkelte korte eksempler i tidens popul{\ae}re krimifiktion, hvor velf{\ae}rdsdebatten ser ud til at have f{\aa}et en ny drejning, der netop har at g{\o}re med globaliseringens udfordringer over for prim{\ae}rt velf{\ae}rdssamfundet. Slutteligt fremh{\ae}ver jeg de kritiske punkter og mulighedsaspekter, som krimifiktionen hos Arne Dahl og Gunnar Staalesen og den globale eksistentialisme hos Lene Andersens frems{\ae}tter.",
  keywords = "Globalisering, Medborgerskab, Filosofi, Krimifiktion, Globalization, Citizenship, Philosophy, Crime fiction",
  author = "Hansen, {Kim Toft}",
  note = "Festskrift til Gunhild Agger",
  year = "2010",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-7307-981-2",
  pages = "184--203",
  editor = "{J{\o}rgen Riber}, Christensen and {Kim Toft}, Hansen",
  booktitle = "Fingeraftryk",
  publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
  edition = "1.",

  }

  Hansen, KT 2010, Globalisering og medborgerskab: Teorien om alt, krimi og global eksistentialisme. in C Jørgen Riber & H Kim Toft (eds), Fingeraftryk: Studier i krimi og det kriminelle. 1. edn, Aalborg Universitetsforlag, Aalborg, pp. 184-203.

  Globalisering og medborgerskab : Teorien om alt, krimi og global eksistentialisme. / Hansen, Kim Toft.

  Fingeraftryk: Studier i krimi og det kriminelle. ed. / Christensen Jørgen Riber; Hansen Kim Toft. 1. ed. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2010. p. 184-203.

  Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

  TY - CHAP

  T1 - Globalisering og medborgerskab

  T2 - Teorien om alt, krimi og global eksistentialisme

  AU - Hansen, Kim Toft

  N1 - Festskrift til Gunhild Agger

  PY - 2010

  Y1 - 2010

  N2 - Her tager jeg først et blik på begrebet medborgerskab, hvor jeg vil berøre, hvordan de traditionelle, nationale medborgerskabskonceptioner ikke på samme måde giver mening i en globaliseret verden. Dernæst illustrerer jeg problematikken ved hjælp af Lene Andersens såkaldte ”teori om alt”, der kan give nogle perspektiver på, hvordan vi skal forstå individet, samfundet og rettigheder i en global sammenhæng. Det giver anledning til at se på enkelte korte eksempler i tidens populære krimifiktion, hvor velfærdsdebatten ser ud til at have fået en ny drejning, der netop har at gøre med globaliseringens udfordringer over for primært velfærdssamfundet. Slutteligt fremhæver jeg de kritiske punkter og mulighedsaspekter, som krimifiktionen hos Arne Dahl og Gunnar Staalesen og den globale eksistentialisme hos Lene Andersens fremsætter.

  AB - Her tager jeg først et blik på begrebet medborgerskab, hvor jeg vil berøre, hvordan de traditionelle, nationale medborgerskabskonceptioner ikke på samme måde giver mening i en globaliseret verden. Dernæst illustrerer jeg problematikken ved hjælp af Lene Andersens såkaldte ”teori om alt”, der kan give nogle perspektiver på, hvordan vi skal forstå individet, samfundet og rettigheder i en global sammenhæng. Det giver anledning til at se på enkelte korte eksempler i tidens populære krimifiktion, hvor velfærdsdebatten ser ud til at have fået en ny drejning, der netop har at gøre med globaliseringens udfordringer over for primært velfærdssamfundet. Slutteligt fremhæver jeg de kritiske punkter og mulighedsaspekter, som krimifiktionen hos Arne Dahl og Gunnar Staalesen og den globale eksistentialisme hos Lene Andersens fremsætter.

  KW - Globalisering

  KW - Medborgerskab

  KW - Filosofi

  KW - Krimifiktion

  KW - Globalization

  KW - Citizenship

  KW - Philosophy

  KW - Crime fiction

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 978-87-7307-981-2

  SP - 184

  EP - 203

  BT - Fingeraftryk

  A2 - Jørgen Riber, Christensen

  A2 - Kim Toft, Hansen

  PB - Aalborg Universitetsforlag

  CY - Aalborg

  ER -

  Hansen KT. Globalisering og medborgerskab: Teorien om alt, krimi og global eksistentialisme. In Jørgen Riber C, Kim Toft H, editors, Fingeraftryk: Studier i krimi og det kriminelle. 1. ed. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. 2010. p. 184-203