Globalisering og medborgerskab: Teorien om alt, krimi og global eksistentialisme

  Research output: Contribution to conference without publisher/journalPaper without publisher/journalResearchpeer-review

  338 Downloads (Pure)

  Abstract

  Udfordringerne fra globaliseringen er ikke fraværende i underholdningsbranchens forsøg på at indlemme disse i både litteratur, tv og film. Særligt krimifiktionen har taget dette spørgsmål til sig i en skildring af, at når kriminaliteten er blevet international, så må efterforskningen følge trop. En tv-serie som Ørnen (2004-2006) sætter fokus på dette gennem et internationalt rettet beredskab, som i nogen grad synes inspireret af Arne Dahls forfatterskab, der – gennem den såkaldte A-gruppen – sætter fokus på samme forbrydelses- og opklaringsmæssige spørgsmål, der opstår, når verden bliver mindre. Disse fortællinger bearbejder spørgsmålet om, hvad vi stiller op, når kriminaliteten trodser nationale grænser, hvorved medborgerskabets tryghedsramme indskrænkes og må forsøges opretholdt gennem et beredskabskorps, der er rede til – og ikke mindst har juridisk mulighed for – at krydse grænser i søgen efter den eller de skyldige.

  Original languageDanish
  Publication date2008
  Number of pages14
  Publication statusPublished - 2008
  EventMedialisering og Kulturelle Fællesskaber - Vejle, Denmark
  Duration: 3 Dec 20085 Dec 2008

  Conference

  ConferenceMedialisering og Kulturelle Fællesskaber
  CountryDenmark
  CityVejle
  Period03/12/200805/12/2008

  Keywords

  • Globalization
  • Crime fiction
  • Fiction
  • Citizenship

  Cite this

  Hansen, K. T. (2008). Globalisering og medborgerskab: Teorien om alt, krimi og global eksistentialisme. Paper presented at Medialisering og Kulturelle Fællesskaber, Vejle, Denmark.
  Hansen, Kim Toft. / Globalisering og medborgerskab : Teorien om alt, krimi og global eksistentialisme. Paper presented at Medialisering og Kulturelle Fællesskaber, Vejle, Denmark.14 p.
  @conference{3379b0c0c53311dd9512000ea68e967b,
  title = "Globalisering og medborgerskab: Teorien om alt, krimi og global eksistentialisme",
  abstract = "Udfordringerne fra globaliseringen er ikke frav{\ae}rende i underholdningsbranchens fors{\o}g p{\aa} at indlemme disse i b{\aa}de litteratur, tv og film. S{\ae}rligt krimifiktionen har taget dette sp{\o}rgsm{\aa}l til sig i en skildring af, at n{\aa}r kriminaliteten er blevet international, s{\aa} m{\aa} efterforskningen f{\o}lge trop. En tv-serie som {\O}rnen (2004-2006) s{\ae}tter fokus p{\aa} dette gennem et internationalt rettet beredskab, som i nogen grad synes inspireret af Arne Dahls forfatterskab, der – gennem den s{\aa}kaldte A-gruppen – s{\ae}tter fokus p{\aa} samme forbrydelses- og opklaringsm{\ae}ssige sp{\o}rgsm{\aa}l, der opst{\aa}r, n{\aa}r verden bliver mindre. Disse fort{\ae}llinger bearbejder sp{\o}rgsm{\aa}let om, hvad vi stiller op, n{\aa}r kriminaliteten trodser nationale gr{\ae}nser, hvorved medborgerskabets tryghedsramme indskr{\ae}nkes og m{\aa} fors{\o}ges opretholdt gennem et beredskabskorps, der er rede til – og ikke mindst har juridisk mulighed for – at krydse gr{\ae}nser i s{\o}gen efter den eller de skyldige.",
  keywords = "Globalisering, Krimifiktion, Fiktion, Medborgerskab, Globalization, Crime fiction, Fiction, Citizenship",
  author = "Hansen, {Kim Toft}",
  year = "2008",
  language = "Dansk",
  note = "Medialisering og Kulturelle F{\ae}llesskaber ; Conference date: 03-12-2008 Through 05-12-2008",

  }

  Hansen, KT 2008, 'Globalisering og medborgerskab: Teorien om alt, krimi og global eksistentialisme', Paper presented at Medialisering og Kulturelle Fællesskaber, Vejle, Denmark, 03/12/2008 - 05/12/2008.

  Globalisering og medborgerskab : Teorien om alt, krimi og global eksistentialisme. / Hansen, Kim Toft.

  2008. Paper presented at Medialisering og Kulturelle Fællesskaber, Vejle, Denmark.

  Research output: Contribution to conference without publisher/journalPaper without publisher/journalResearchpeer-review

  TY - CONF

  T1 - Globalisering og medborgerskab

  T2 - Teorien om alt, krimi og global eksistentialisme

  AU - Hansen, Kim Toft

  PY - 2008

  Y1 - 2008

  N2 - Udfordringerne fra globaliseringen er ikke fraværende i underholdningsbranchens forsøg på at indlemme disse i både litteratur, tv og film. Særligt krimifiktionen har taget dette spørgsmål til sig i en skildring af, at når kriminaliteten er blevet international, så må efterforskningen følge trop. En tv-serie som Ørnen (2004-2006) sætter fokus på dette gennem et internationalt rettet beredskab, som i nogen grad synes inspireret af Arne Dahls forfatterskab, der – gennem den såkaldte A-gruppen – sætter fokus på samme forbrydelses- og opklaringsmæssige spørgsmål, der opstår, når verden bliver mindre. Disse fortællinger bearbejder spørgsmålet om, hvad vi stiller op, når kriminaliteten trodser nationale grænser, hvorved medborgerskabets tryghedsramme indskrænkes og må forsøges opretholdt gennem et beredskabskorps, der er rede til – og ikke mindst har juridisk mulighed for – at krydse grænser i søgen efter den eller de skyldige.

  AB - Udfordringerne fra globaliseringen er ikke fraværende i underholdningsbranchens forsøg på at indlemme disse i både litteratur, tv og film. Særligt krimifiktionen har taget dette spørgsmål til sig i en skildring af, at når kriminaliteten er blevet international, så må efterforskningen følge trop. En tv-serie som Ørnen (2004-2006) sætter fokus på dette gennem et internationalt rettet beredskab, som i nogen grad synes inspireret af Arne Dahls forfatterskab, der – gennem den såkaldte A-gruppen – sætter fokus på samme forbrydelses- og opklaringsmæssige spørgsmål, der opstår, når verden bliver mindre. Disse fortællinger bearbejder spørgsmålet om, hvad vi stiller op, når kriminaliteten trodser nationale grænser, hvorved medborgerskabets tryghedsramme indskrænkes og må forsøges opretholdt gennem et beredskabskorps, der er rede til – og ikke mindst har juridisk mulighed for – at krydse grænser i søgen efter den eller de skyldige.

  KW - Globalisering

  KW - Krimifiktion

  KW - Fiktion

  KW - Medborgerskab

  KW - Globalization

  KW - Crime fiction

  KW - Fiction

  KW - Citizenship

  M3 - Paper uden forlag/tidsskrift

  ER -

  Hansen KT. Globalisering og medborgerskab: Teorien om alt, krimi og global eksistentialisme. 2008. Paper presented at Medialisering og Kulturelle Fællesskaber, Vejle, Denmark.