Abstract

I 2012 åbnede Danske Handicaporganisationer (DH) dørene til et nyt kontorhus i Høje Taastrup, som samler DH’s medlemsorganisationer under ét tag. DH havde fra start en målsætning om, at Handicaporganisationernes Hus skulle være et internationalt foregangsbyggeri for tilgængelighed og universelt design.

Tre år efter åbningen har SBi afsluttet en evaluering af bygningen, byggeprocessen og brugernes oplevelse af huset. Evalueringen konkluderer, at Handicaporganisationernes Hus er et vigtigt og flot eksempel på et overordentligt tilgængeligt hus. Huset demonstrerer ikke mange nye banebrydende løsninger på verdensplan, men til gengæld introducerer det nogle betydningsfulde løsninger i dansk kontekst.

Bygherrens klare målsætning og prioritering af brugerinddragelse samt kompetenceopbygning blandt byggeriets aktører har haft stor betydning for det høje niveau af integreret tilgængelighed. Evalueringen viser, hvordan processen har afgørende betydning for, at det færdige byggeri er blevet tilgængeligt. Erfaringerne fra denne proces kan danne model for, hvordan man fremover kan arbejde med universelt design og tilgængelige løsninger.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherSBi Forlag
Number of pages192
ISBN (Electronic)978-87-563-1768-9
Commissioning bodyRealdania
Publication statusPublished - May 2016

Keywords

  Cite this

  @book{3c3a1c606ddc4faba64aeba4093ca08b,
  title = "Handicaporganisationernes hus: Evaluering af proces og v{\ae}rk",
  abstract = "I 2012 {\aa}bnede Danske Handicaporganisationer (DH) d{\o}rene til et nyt kontorhus i H{\o}je Taastrup, som samler DH’s medlemsorganisationer under {\'e}t tag. DH havde fra start en m{\aa}ls{\ae}tning om, at Handicaporganisationernes Hus skulle v{\ae}re et internationalt foregangsbyggeri for tilg{\ae}ngelighed og universelt design.Tre {\aa}r efter {\aa}bningen har SBi afsluttet en evaluering af bygningen, byggeprocessen og brugernes oplevelse af huset. Evalueringen konkluderer, at Handicaporganisationernes Hus er et vigtigt og flot eksempel p{\aa} et overordentligt tilg{\ae}ngeligt hus. Huset demonstrerer ikke mange nye banebrydende l{\o}sninger p{\aa} verdensplan, men til geng{\ae}ld introducerer det nogle betydningsfulde l{\o}sninger i dansk kontekst.Bygherrens klare m{\aa}ls{\ae}tning og prioritering af brugerinddragelse samt kompetenceopbygning blandt byggeriets akt{\o}rer har haft stor betydning for det h{\o}je niveau af integreret tilg{\ae}ngelighed. Evalueringen viser, hvordan processen har afg{\o}rende betydning for, at det f{\ae}rdige byggeri er blevet tilg{\ae}ngeligt. Erfaringerne fra denne proces kan danne model for, hvordan man fremover kan arbejde med universelt design og tilg{\ae}ngelige l{\o}sninger.",
  keywords = "Tilg{\ae}ngelighed, universel design, arkitektur, designproces, proces, evaluering",
  author = "Camilla Ryhl and Frandsen, {Anne Kathrine}",
  year = "2016",
  month = "5",
  language = "Dansk",
  publisher = "SBi Forlag",

  }

  Handicaporganisationernes hus : Evaluering af proces og værk. / Ryhl, Camilla; Frandsen, Anne Kathrine.

  København : SBi Forlag, 2016. 192 p.

  Research output: Book/ReportReportCommissionedpeer-review

  TY - RPRT

  T1 - Handicaporganisationernes hus

  T2 - Evaluering af proces og værk

  AU - Ryhl, Camilla

  AU - Frandsen, Anne Kathrine

  PY - 2016/5

  Y1 - 2016/5

  N2 - I 2012 åbnede Danske Handicaporganisationer (DH) dørene til et nyt kontorhus i Høje Taastrup, som samler DH’s medlemsorganisationer under ét tag. DH havde fra start en målsætning om, at Handicaporganisationernes Hus skulle være et internationalt foregangsbyggeri for tilgængelighed og universelt design.Tre år efter åbningen har SBi afsluttet en evaluering af bygningen, byggeprocessen og brugernes oplevelse af huset. Evalueringen konkluderer, at Handicaporganisationernes Hus er et vigtigt og flot eksempel på et overordentligt tilgængeligt hus. Huset demonstrerer ikke mange nye banebrydende løsninger på verdensplan, men til gengæld introducerer det nogle betydningsfulde løsninger i dansk kontekst.Bygherrens klare målsætning og prioritering af brugerinddragelse samt kompetenceopbygning blandt byggeriets aktører har haft stor betydning for det høje niveau af integreret tilgængelighed. Evalueringen viser, hvordan processen har afgørende betydning for, at det færdige byggeri er blevet tilgængeligt. Erfaringerne fra denne proces kan danne model for, hvordan man fremover kan arbejde med universelt design og tilgængelige løsninger.

  AB - I 2012 åbnede Danske Handicaporganisationer (DH) dørene til et nyt kontorhus i Høje Taastrup, som samler DH’s medlemsorganisationer under ét tag. DH havde fra start en målsætning om, at Handicaporganisationernes Hus skulle være et internationalt foregangsbyggeri for tilgængelighed og universelt design.Tre år efter åbningen har SBi afsluttet en evaluering af bygningen, byggeprocessen og brugernes oplevelse af huset. Evalueringen konkluderer, at Handicaporganisationernes Hus er et vigtigt og flot eksempel på et overordentligt tilgængeligt hus. Huset demonstrerer ikke mange nye banebrydende løsninger på verdensplan, men til gengæld introducerer det nogle betydningsfulde løsninger i dansk kontekst.Bygherrens klare målsætning og prioritering af brugerinddragelse samt kompetenceopbygning blandt byggeriets aktører har haft stor betydning for det høje niveau af integreret tilgængelighed. Evalueringen viser, hvordan processen har afgørende betydning for, at det færdige byggeri er blevet tilgængeligt. Erfaringerne fra denne proces kan danne model for, hvordan man fremover kan arbejde med universelt design og tilgængelige løsninger.

  KW - Tilgængelighed

  KW - universel design

  KW - arkitektur

  KW - designproces

  KW - proces

  KW - evaluering

  M3 - Rapport

  BT - Handicaporganisationernes hus

  PB - SBi Forlag

  CY - København

  ER -