Handlestrategier blandt udsatte unge på kanten af det danske samfund

Noemi Katznelson, Anne Görlich, Luna Christine Christensen

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Stigningen i antallet af unge, som er udsatte, kalder ikke blot på flere politiske initiativer men også på mere forskningsmæssig viden. Meget af den eksisterende viden om udsatte unge er præget af, at der igennem længere tid har været fokus på risikofaktorer og tiltag, der kan afhjælpe eller virke forebyggende for udsathed blandt børn og unge. Det har som konsekvens, at vi ved noget om de unge i forhold til misbrug, hjemløshed, psykisk mistrivsel etc., mens der mangler viden om, hvordan de unge skaber sammenhæng og mening i deres liv med og på tværs af disse faktorer. Ungdomsforskningen tilbyder tværgående teoretisk, metodisk og analytisk tilgang til unge, ungdom og ungdomsliv med fokus på de unges perspektiver. I denne artikel vil vi præsentere en analyse af udsatte unge og deres hverdagsliv på kanten af det danske samfund. Til dette vil vi benytte et analytisk begreb om handlestrategier, som muliggør analyser, der undersøger de unges individuelle handlemønstre og samtidig indtænker en bredere forståelse af deres livssituation. I analysen fremkommer tre overordnede strategityper: Mistillids-strategien, Isolations-strategien og Værdi-strategien. Således har ungdomsforskningens tilgang til analyser af udsatte unge til formål at nuancere og differentiere billedet af unge på kanten af det danske samfund.
Original languageDanish
JournalDansk Sociologi
Volume30
Issue number1
Pages (from-to)33-51
ISSN0905-5908
Publication statusPublished - 2019

Cite this

@article{a21a26ff6b4d46fcaaa0c7c83ea5b319,
title = "Handlestrategier blandt udsatte unge p{\aa} kanten af det danske samfund",
abstract = "Stigningen i antallet af unge, som er udsatte, kalder ikke blot p{\aa} flere politiske initiativer men ogs{\aa} p{\aa} mere forskningsm{\ae}ssig viden. Meget af den eksisterende viden om udsatte unge er pr{\ae}get af, at der igennem l{\ae}ngere tid har v{\ae}ret fokus p{\aa} risikofaktorer og tiltag, der kan afhj{\ae}lpe eller virke forebyggende for udsathed blandt b{\o}rn og unge. Det har som konsekvens, at vi ved noget om de unge i forhold til misbrug, hjeml{\o}shed, psykisk mistrivsel etc., mens der mangler viden om, hvordan de unge skaber sammenh{\ae}ng og mening i deres liv med og p{\aa} tv{\ae}rs af disse faktorer. Ungdomsforskningen tilbyder tv{\ae}rg{\aa}ende teoretisk, metodisk og analytisk tilgang til unge, ungdom og ungdomsliv med fokus p{\aa} de unges perspektiver. I denne artikel vil vi pr{\ae}sentere en analyse af udsatte unge og deres hverdagsliv p{\aa} kanten af det danske samfund. Til dette vil vi benytte et analytisk begreb om handlestrategier, som muligg{\o}r analyser, der unders{\o}ger de unges individuelle handlem{\o}nstre og samtidig indt{\ae}nker en bredere forst{\aa}else af deres livssituation. I analysen fremkommer tre overordnede strategityper: Mistillids-strategien, Isolations-strategien og V{\ae}rdi-strategien. S{\aa}ledes har ungdomsforskningens tilgang til analyser af udsatte unge til form{\aa}l at nuancere og differentiere billedet af unge p{\aa} kanten af det danske samfund.",
author = "Noemi Katznelson and Anne G{\"o}rlich and Christensen, {Luna Christine}",
year = "2019",
language = "Dansk",
volume = "30",
pages = "33--51",
journal = "Dansk Sociologi",
issn = "0905-5908",
publisher = "Dansk Sociologforening",
number = "1",

}

Handlestrategier blandt udsatte unge på kanten af det danske samfund. / Katznelson, Noemi; Görlich, Anne; Christensen, Luna Christine.

In: Dansk Sociologi, Vol. 30, No. 1, 2019, p. 33-51.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Handlestrategier blandt udsatte unge på kanten af det danske samfund

AU - Katznelson, Noemi

AU - Görlich, Anne

AU - Christensen, Luna Christine

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Stigningen i antallet af unge, som er udsatte, kalder ikke blot på flere politiske initiativer men også på mere forskningsmæssig viden. Meget af den eksisterende viden om udsatte unge er præget af, at der igennem længere tid har været fokus på risikofaktorer og tiltag, der kan afhjælpe eller virke forebyggende for udsathed blandt børn og unge. Det har som konsekvens, at vi ved noget om de unge i forhold til misbrug, hjemløshed, psykisk mistrivsel etc., mens der mangler viden om, hvordan de unge skaber sammenhæng og mening i deres liv med og på tværs af disse faktorer. Ungdomsforskningen tilbyder tværgående teoretisk, metodisk og analytisk tilgang til unge, ungdom og ungdomsliv med fokus på de unges perspektiver. I denne artikel vil vi præsentere en analyse af udsatte unge og deres hverdagsliv på kanten af det danske samfund. Til dette vil vi benytte et analytisk begreb om handlestrategier, som muliggør analyser, der undersøger de unges individuelle handlemønstre og samtidig indtænker en bredere forståelse af deres livssituation. I analysen fremkommer tre overordnede strategityper: Mistillids-strategien, Isolations-strategien og Værdi-strategien. Således har ungdomsforskningens tilgang til analyser af udsatte unge til formål at nuancere og differentiere billedet af unge på kanten af det danske samfund.

AB - Stigningen i antallet af unge, som er udsatte, kalder ikke blot på flere politiske initiativer men også på mere forskningsmæssig viden. Meget af den eksisterende viden om udsatte unge er præget af, at der igennem længere tid har været fokus på risikofaktorer og tiltag, der kan afhjælpe eller virke forebyggende for udsathed blandt børn og unge. Det har som konsekvens, at vi ved noget om de unge i forhold til misbrug, hjemløshed, psykisk mistrivsel etc., mens der mangler viden om, hvordan de unge skaber sammenhæng og mening i deres liv med og på tværs af disse faktorer. Ungdomsforskningen tilbyder tværgående teoretisk, metodisk og analytisk tilgang til unge, ungdom og ungdomsliv med fokus på de unges perspektiver. I denne artikel vil vi præsentere en analyse af udsatte unge og deres hverdagsliv på kanten af det danske samfund. Til dette vil vi benytte et analytisk begreb om handlestrategier, som muliggør analyser, der undersøger de unges individuelle handlemønstre og samtidig indtænker en bredere forståelse af deres livssituation. I analysen fremkommer tre overordnede strategityper: Mistillids-strategien, Isolations-strategien og Værdi-strategien. Således har ungdomsforskningens tilgang til analyser af udsatte unge til formål at nuancere og differentiere billedet af unge på kanten af det danske samfund.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 30

SP - 33

EP - 51

JO - Dansk Sociologi

JF - Dansk Sociologi

SN - 0905-5908

IS - 1

ER -