19366 Downloads (Pure)

Abstract

Vi redegør her for resultatet af første fase af forskningsprojektet Helende arkitektur, som er et videnskabeligt litteraturstudie af de fysiske rammers betydning for patienters heling, herunder også arkitekturens betydning for stressreducering og velværeoptimering for patienter, pårørende og personale. Resultatet af dette arbejde er en præsentation af udvalgte videnskabelige forskningsresultater, som kan relateres til metoden evidensbaseret design, og som har relevans for den rumlige og arkitektoniske udformning af hospitalsbyggeri. Evidens fortolkes i dette arbejde som både naturvidenskabelige, samfundsvidenskabelige og humanistiske forskningsresultater med respekt for metodeforskelle indenfor de eksisterende videnskabelige traditioner og bør i denne sammenhæng betragtes mere som videnskabeligbaseret design end evidensbaseret design.

Translated title of the contributionHealing architecture
Original languageDanish
Place of PublicationAalborg
PublisherInstitut for Arkitektur og Medieteknologi
Number of pages281
ISBN (Print)978-87-7723-624-2
ISBN (Electronic)978-87-7723-624-2
Publication statusPublished - 2009
SeriesInstitut for Arkitektur og Design Skriftserie
Number29
ISSN1603-6204

Keywords

  • Healing architecture
  • evidence based design
  • building hospitals

Cite this

Frandsen, A. K., Mullins, M., Ryhl, C., Folmer, M. B., Fich, L. B., Øien, T. B., & Sørensen, N. L. (2009). Helende arkitektur. Aalborg: Institut for Arkitektur og Medieteknologi. Institut for Arkitektur og Design Skriftserie, No. 29
Frandsen, Anne Kathrine ; Mullins, Michael ; Ryhl, Camilla ; Folmer, Mette Blicher ; Fich, Lars Brorson ; Øien, Turid Borgestrand ; Sørensen, Nils Lykke. / Helende arkitektur. Aalborg : Institut for Arkitektur og Medieteknologi, 2009. 281 p. (Institut for Arkitektur og Design Skriftserie; No. 29).
@book{1a7cee305f2411deb5d6000ea68e967b,
title = "Helende arkitektur",
abstract = "Vi redeg{\o}r her for resultatet af f{\o}rste fase af forskningsprojektet Helende arkitektur, som er et videnskabeligt litteraturstudie af de fysiske rammers betydning for patienters heling, herunder ogs{\aa} arkitekturens betydning for stressreducering og velv{\ae}reoptimering for patienter, p{\aa}r{\o}rende og personale. Resultatet af dette arbejde er en pr{\ae}sentation af udvalgte videnskabelige forskningsresultater, som kan relateres til metoden evidensbaseret design, og som har relevans for den rumlige og arkitektoniske udformning af hospitalsbyggeri. Evidens fortolkes i dette arbejde som b{\aa}de naturvidenskabelige, samfundsvidenskabelige og humanistiske forskningsresultater med respekt for metodeforskelle indenfor de eksisterende videnskabelige traditioner og b{\o}r i denne sammenh{\ae}ng betragtes mere som videnskabeligbaseret design end evidensbaseret design.",
keywords = "Helende arkitektur, evidensbaseret design, Hospitalsbyggeri, Healing architecture, evidence based design, building hospitals",
author = "Frandsen, {Anne Kathrine} and Michael Mullins and Camilla Ryhl and Folmer, {Mette Blicher} and Fich, {Lars Brorson} and {\O}ien, {Turid Borgestrand} and S{\o}rensen, {Nils Lykke}",
year = "2009",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7723-624-2",
publisher = "Institut for Arkitektur og Medieteknologi",

}

Frandsen, AK, Mullins, M, Ryhl, C, Folmer, MB, Fich, LB, Øien, TB & Sørensen, NL 2009, Helende arkitektur. Institut for Arkitektur og Design Skriftserie, no. 29, Institut for Arkitektur og Medieteknologi, Aalborg.

Helende arkitektur. / Frandsen, Anne Kathrine; Mullins, Michael; Ryhl, Camilla; Folmer, Mette Blicher; Fich, Lars Brorson; Øien, Turid Borgestrand; Sørensen, Nils Lykke.

Aalborg : Institut for Arkitektur og Medieteknologi, 2009. 281 p.

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Helende arkitektur

AU - Frandsen, Anne Kathrine

AU - Mullins, Michael

AU - Ryhl, Camilla

AU - Folmer, Mette Blicher

AU - Fich, Lars Brorson

AU - Øien, Turid Borgestrand

AU - Sørensen, Nils Lykke

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Vi redegør her for resultatet af første fase af forskningsprojektet Helende arkitektur, som er et videnskabeligt litteraturstudie af de fysiske rammers betydning for patienters heling, herunder også arkitekturens betydning for stressreducering og velværeoptimering for patienter, pårørende og personale. Resultatet af dette arbejde er en præsentation af udvalgte videnskabelige forskningsresultater, som kan relateres til metoden evidensbaseret design, og som har relevans for den rumlige og arkitektoniske udformning af hospitalsbyggeri. Evidens fortolkes i dette arbejde som både naturvidenskabelige, samfundsvidenskabelige og humanistiske forskningsresultater med respekt for metodeforskelle indenfor de eksisterende videnskabelige traditioner og bør i denne sammenhæng betragtes mere som videnskabeligbaseret design end evidensbaseret design.

AB - Vi redegør her for resultatet af første fase af forskningsprojektet Helende arkitektur, som er et videnskabeligt litteraturstudie af de fysiske rammers betydning for patienters heling, herunder også arkitekturens betydning for stressreducering og velværeoptimering for patienter, pårørende og personale. Resultatet af dette arbejde er en præsentation af udvalgte videnskabelige forskningsresultater, som kan relateres til metoden evidensbaseret design, og som har relevans for den rumlige og arkitektoniske udformning af hospitalsbyggeri. Evidens fortolkes i dette arbejde som både naturvidenskabelige, samfundsvidenskabelige og humanistiske forskningsresultater med respekt for metodeforskelle indenfor de eksisterende videnskabelige traditioner og bør i denne sammenhæng betragtes mere som videnskabeligbaseret design end evidensbaseret design.

KW - Helende arkitektur

KW - evidensbaseret design

KW - Hospitalsbyggeri

KW - Healing architecture

KW - evidence based design

KW - building hospitals

M3 - Rapport

SN - 978-87-7723-624-2

BT - Helende arkitektur

PB - Institut for Arkitektur og Medieteknologi

CY - Aalborg

ER -

Frandsen AK, Mullins M, Ryhl C, Folmer MB, Fich LB, Øien TB et al. Helende arkitektur. Aalborg: Institut for Arkitektur og Medieteknologi, 2009. 281 p. (Institut for Arkitektur og Design Skriftserie; No. 29).