@inbook{44ddd845864049e3ace53d184772e7b6,
title = "Hello Kitchen 2017-2020: Evaluering af projektet {"}En b{\ae}redygtig model for Fars K{\o}kkenskole{"} ",
abstract = "Rapporten ”Hello Kitchen 2017-2020{"} er udarbejdet med baggrund i et 3-{\aa}rigt evalueringssamarbejde mellem den almennyttige forening Hello Kitchen og Aalborg Universitets Institut for Kultur og L{\ae}ring.Rapportens f{\o}rste del pr{\ae}senterer resultaterne fra en unders{\o}gelse af de oplevede effekter af Hello Kitchens landsd{\ae}kkende k{\o}kkenskole-initiativ ”Fars K{\o}kkenskole” (der er m{\aa}lrettet f{\ae}dre og deres b{\o}rn), samt to nyudviklede k{\o}kkenskole-koncepter; ”Mors Verdensk{\o}kken” (der p{\aa} et etnisk mangfoldigt grundlag er m{\aa}lrettet m{\o}dre og deres b{\o}rn) og ”Mad i Generationer” (der i regi af folkeskolefaget Madkundskab er blevet gennemf{\o}rt som et m{\o}de mellem elever og frivillige {\ae}ldre fra lokalomr{\aa}det). Rapportens anden del ”M{\aa}lopfyldelse og opm{\ae}rksomhedspunkter i det forsatte arbejde” udg{\o}r den skriftlige afrapportering fra den formative evalueringsproces, der har v{\ae}ret en del af samarbejdet. Ud over et generelt stort oplevet l{\ae}ringsudbytte og stor tilfredshed med forl{\o}bene, peger unders{\o}gelsens konklusioner bl.a. p{\aa} den bem{\ae}rkelsesv{\ae}rdige store betydning den f{\ae}lles madlavning efterf{\o}lgende har f{\aa}et for de sociale relationer mellem f{\ae}drene og deres b{\o}rn, samt at den har givet f{\ae}drene en praksisbaseret viden om, hvordan de kan inddrage deres b{\o}rn mere i madlavningen derhjemme. Derudover skal ogs{\aa} n{\ae}vnes at f{\ae}drene har oplevet, at deres b{\o}rn efterf{\o}lgende selv har tilbudt at hj{\ae}lpe til i k{\o}kkenet og at de mener, at Fars K{\o}kkenskole har haft en positiv indflydelse p{\aa} deres b{\o}rns forst{\aa}else af, hvad der er sund mad.Udvalgte konklusioner fra rapporten vil indg{\aa} i det fortsatte forskningsarbejde med fokus rettet mod, at belyse madl{\ae}rings-aktiviteters potentielle betydning for efterf{\o}lgende {\ae}ndringer i hverdagslivets mad- og m{\aa}ltidspraksis.",
keywords = "madlavning, madkundskab, maddannelse, sundhed, l{\ae}ring, didaktik, b{\o}rn, f{\ae}dre, m{\ae}nds sundhed, Fars K{\o}kkenskole, Mors Verdensk{\o}kken, Mad i Generationer, Hello Kitchen",
author = "Boris Andersen",
year = "2020",
month = oct,
day = "19",
language = "Dansk",
pages = "1--68",
booktitle = "Hello Kitchen 2017-2020",
}