Holistic Evaluation of Sustainable Buildings through a Symbiosis of Quantitative and Qualitative Assessment Methods

Gitte Gylling Hammershøj Olesen, Mary-Ann Knudstrup, Per Heiselberg, Ellen Kathrine Hansen

Research output: Contribution to conference without publisher/journalPaper without publisher/journalResearchpeer-review

4 Citations (Scopus)

Abstract

Gennem de sidste årtier har der været en stigende interesse for kvantitativ vurdering af bygningens ydeevne i overensstemmelse med den tekniske og praktiske udvikling af bæredygtige bygninger. Nu begynder konturerne af en mere holistisk tilgang til bæredygtige bygninger at vinde frem, for eksempel i Active House vision, og den teknologiske og praktiske udvikling følger trop. Holistiske tilgange kræver nye måder at vurdere og evaluere vores bygninger, der ikke alene er baseret på kvantitative aspekter men især også er baseret på kvalitative aspekter, så vi kan bestemme kvaliteter og livs forbedrende forhold for at udvikle bæredygtige, energiproducerende, CO2-neutrale bygninger, med gode og sunde indeklimaforhold, der er designet i overensstemmelse med det omgivende miljø. I dette paper vil vi gennemgå eksisterende kvantitative evalueringsmetoder og undersøge state-of-the-art i kvalitative evalueringsmetoder. Vi vil diskutere potentialer i en holistisk evalueringsmetode som en symbiose af kvantitativ og kvalitativ vurdering med det formål at evaluere bæredygtige bygninger.

Original languageEnglish
Publication date2011
Number of pages6
Publication statusPublished - 2011
EventThe 27th International conference on Passive and Low Energy Architecture - Louvain-la-Neuve, Belgium
Duration: 13 Jul 201115 Jul 2011
Conference number: 27

Conference

ConferenceThe 27th International conference on Passive and Low Energy Architecture
Number27
CountryBelgium
CityLouvain-la-Neuve
Period13/07/201115/07/2011

Cite this

Olesen, G. G. H., Knudstrup, M-A., Heiselberg, P., & Hansen, E. K. (2011). Holistic Evaluation of Sustainable Buildings through a Symbiosis of Quantitative and Qualitative Assessment Methods. Paper presented at The 27th International conference on Passive and Low Energy Architecture , Louvain-la-Neuve, Belgium.
Olesen, Gitte Gylling Hammershøj ; Knudstrup, Mary-Ann ; Heiselberg, Per ; Hansen, Ellen Kathrine. / Holistic Evaluation of Sustainable Buildings through a Symbiosis of Quantitative and Qualitative Assessment Methods. Paper presented at The 27th International conference on Passive and Low Energy Architecture , Louvain-la-Neuve, Belgium.6 p.
@conference{25fb80e6e6354ab499743c93867c4895,
title = "Holistic Evaluation of Sustainable Buildings through a Symbiosis of Quantitative and Qualitative Assessment Methods",
abstract = "Gennem de sidste {\aa}rtier har der v{\ae}ret en stigende interesse for kvantitativ vurdering af bygningens ydeevne i overensstemmelse med den tekniske og praktiske udvikling af b{\ae}redygtige bygninger. Nu begynder konturerne af en mere holistisk tilgang til b{\ae}redygtige bygninger at vinde frem, for eksempel i Active House vision, og den teknologiske og praktiske udvikling f{\o}lger trop. Holistiske tilgange kr{\ae}ver nye m{\aa}der at vurdere og evaluere vores bygninger, der ikke alene er baseret p{\aa} kvantitative aspekter men is{\ae}r ogs{\aa} er baseret p{\aa} kvalitative aspekter, s{\aa} vi kan bestemme kvaliteter og livs forbedrende forhold for at udvikle b{\ae}redygtige, energiproducerende, CO2-neutrale bygninger, med gode og sunde indeklimaforhold, der er designet i overensstemmelse med det omgivende milj{\o}. I dette paper vil vi gennemg{\aa} eksisterende kvantitative evalueringsmetoder og unders{\o}ge state-of-the-art i kvalitative evalueringsmetoder. Vi vil diskutere potentialer i en holistisk evalueringsmetode som en symbiose af kvantitativ og kvalitativ vurdering med det form{\aa}l at evaluere b{\ae}redygtige bygninger.",
keywords = "Kvantitative vurderingsmetoder, Kvalitative vurderingsmetoder, B{\ae}redygtige bygninger, Active House, Beboere, Holistisk evalueringsmetode",
author = "Olesen, {Gitte Gylling Hammersh{\o}j} and Mary-Ann Knudstrup and Per Heiselberg and Hansen, {Ellen Kathrine}",
year = "2011",
language = "English",
note = "null ; Conference date: 13-07-2011 Through 15-07-2011",

}

Olesen, GGH, Knudstrup, M-A, Heiselberg, P & Hansen, EK 2011, 'Holistic Evaluation of Sustainable Buildings through a Symbiosis of Quantitative and Qualitative Assessment Methods', Paper presented at The 27th International conference on Passive and Low Energy Architecture , Louvain-la-Neuve, Belgium, 13/07/2011 - 15/07/2011.

Holistic Evaluation of Sustainable Buildings through a Symbiosis of Quantitative and Qualitative Assessment Methods. / Olesen, Gitte Gylling Hammershøj; Knudstrup, Mary-Ann; Heiselberg, Per; Hansen, Ellen Kathrine.

2011. Paper presented at The 27th International conference on Passive and Low Energy Architecture , Louvain-la-Neuve, Belgium.

Research output: Contribution to conference without publisher/journalPaper without publisher/journalResearchpeer-review

TY - CONF

T1 - Holistic Evaluation of Sustainable Buildings through a Symbiosis of Quantitative and Qualitative Assessment Methods

AU - Olesen, Gitte Gylling Hammershøj

AU - Knudstrup, Mary-Ann

AU - Heiselberg, Per

AU - Hansen, Ellen Kathrine

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Gennem de sidste årtier har der været en stigende interesse for kvantitativ vurdering af bygningens ydeevne i overensstemmelse med den tekniske og praktiske udvikling af bæredygtige bygninger. Nu begynder konturerne af en mere holistisk tilgang til bæredygtige bygninger at vinde frem, for eksempel i Active House vision, og den teknologiske og praktiske udvikling følger trop. Holistiske tilgange kræver nye måder at vurdere og evaluere vores bygninger, der ikke alene er baseret på kvantitative aspekter men især også er baseret på kvalitative aspekter, så vi kan bestemme kvaliteter og livs forbedrende forhold for at udvikle bæredygtige, energiproducerende, CO2-neutrale bygninger, med gode og sunde indeklimaforhold, der er designet i overensstemmelse med det omgivende miljø. I dette paper vil vi gennemgå eksisterende kvantitative evalueringsmetoder og undersøge state-of-the-art i kvalitative evalueringsmetoder. Vi vil diskutere potentialer i en holistisk evalueringsmetode som en symbiose af kvantitativ og kvalitativ vurdering med det formål at evaluere bæredygtige bygninger.

AB - Gennem de sidste årtier har der været en stigende interesse for kvantitativ vurdering af bygningens ydeevne i overensstemmelse med den tekniske og praktiske udvikling af bæredygtige bygninger. Nu begynder konturerne af en mere holistisk tilgang til bæredygtige bygninger at vinde frem, for eksempel i Active House vision, og den teknologiske og praktiske udvikling følger trop. Holistiske tilgange kræver nye måder at vurdere og evaluere vores bygninger, der ikke alene er baseret på kvantitative aspekter men især også er baseret på kvalitative aspekter, så vi kan bestemme kvaliteter og livs forbedrende forhold for at udvikle bæredygtige, energiproducerende, CO2-neutrale bygninger, med gode og sunde indeklimaforhold, der er designet i overensstemmelse med det omgivende miljø. I dette paper vil vi gennemgå eksisterende kvantitative evalueringsmetoder og undersøge state-of-the-art i kvalitative evalueringsmetoder. Vi vil diskutere potentialer i en holistisk evalueringsmetode som en symbiose af kvantitativ og kvalitativ vurdering med det formål at evaluere bæredygtige bygninger.

KW - Kvantitative vurderingsmetoder

KW - Kvalitative vurderingsmetoder

KW - Bæredygtige bygninger

KW - Active House

KW - Beboere

KW - Holistisk evalueringsmetode

UR - https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0CC8QFjACahUKEwjmlI2yvajHAhXGXRQKHWwWAhg&url=http%3A%2F%2Factivehouse.info%2Ffiles%2Fplea2011-holistic20evaluation20of20sustainable20buildings20through20a20symbiosis20of20quantitative20and20qualitative20assessment20methods_2.pdf&ei=TtLNVea1Esa7UeysiMAB&usg=AFQjCNFUOfjjS40i9qq1AxOzgctT_2x2Mw&sig2=w2Cq-CHgL0WJUQiWa9nK-g&bvm=bv.99804247,d.d24&cad=rja

M3 - Paper without publisher/journal

ER -

Olesen GGH, Knudstrup M-A, Heiselberg P, Hansen EK. Holistic Evaluation of Sustainable Buildings through a Symbiosis of Quantitative and Qualitative Assessment Methods. 2011. Paper presented at The 27th International conference on Passive and Low Energy Architecture , Louvain-la-Neuve, Belgium.