Husholdningers elforbrug - hvem bruger hvor meget, til hvad og hvorfor?

Research output: Book/ReportBookResearch

15840 Downloads (Pure)

Abstract

En tredjedel af Danmarks elforbrug anvendes i husholdningerne. Som led i Danmarks energipolitiske målsætning bruges der årligt mange penge på kampagner og oplysning, rettet mod husholdningerne, for at begrænse dette elforbrug. Det er håbet, at denne rapport kan give viden og inspiration til de mange konsulenter og rådgivere i forsyningsselskaber, kommuner og organisationer, som arbejder med at påvirke private husholdninger til at spare energi. En vellykket energispareindsats bør være funderet i en konkret viden om hvilke typer af husholdninger, der har hvilke størrelser af elforbrug, hvad husholdningerne bruger el til, samt hvilke typer af argumenter forskellige typer af forbrugere kan være modtagelige overfor. I denne rapport fremlægges forskningsbaserede resultater omhandlende alle disse spørgsmål.
Original languageDanish
Place of PublicationHørsholm
PublisherSBI forlag
Number of pages28
ISBN (Print)87-563-1235-0
Publication statusPublished - 2005
SeriesSBI
Number2005:12

Keywords

  • energy consumption
  • sociological investigations
  • households

Cite this

@book{17901e10165e11dca5a4000ea68e967b,
title = "Husholdningers elforbrug - hvem bruger hvor meget, til hvad og hvorfor?",
abstract = "En tredjedel af Danmarks elforbrug anvendes i husholdningerne. Som led i Danmarks energipolitiske m{\aa}ls{\ae}tning bruges der {\aa}rligt mange penge p{\aa} kampagner og oplysning, rettet mod husholdningerne, for at begr{\ae}nse dette elforbrug. Det er h{\aa}bet, at denne rapport kan give viden og inspiration til de mange konsulenter og r{\aa}dgivere i forsyningsselskaber, kommuner og organisationer, som arbejder med at p{\aa}virke private husholdninger til at spare energi. En vellykket energispareindsats b{\o}r v{\ae}re funderet i en konkret viden om hvilke typer af husholdninger, der har hvilke st{\o}rrelser af elforbrug, hvad husholdningerne bruger el til, samt hvilke typer af argumenter forskellige typer af forbrugere kan v{\ae}re modtagelige overfor. I denne rapport freml{\ae}gges forskningsbaserede resultater omhandlende alle disse sp{\o}rgsm{\aa}l.",
keywords = "energiforbrug, sociologiske unders{\o}gelser, husholdninger, brugsvaner, varmeforbrug, elforbrug, energy consumption, sociological investigations, households",
author = "Kirsten Gram-Hanssen",
year = "2005",
language = "Dansk",
isbn = "87-563-1235-0",
publisher = "SBI forlag",

}

Husholdningers elforbrug - hvem bruger hvor meget, til hvad og hvorfor? / Gram-Hanssen, Kirsten.

Hørsholm : SBI forlag, 2005. 28 p. (SBI; No. 2005:12).

Research output: Book/ReportBookResearch

TY - BOOK

T1 - Husholdningers elforbrug - hvem bruger hvor meget, til hvad og hvorfor?

AU - Gram-Hanssen, Kirsten

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - En tredjedel af Danmarks elforbrug anvendes i husholdningerne. Som led i Danmarks energipolitiske målsætning bruges der årligt mange penge på kampagner og oplysning, rettet mod husholdningerne, for at begrænse dette elforbrug. Det er håbet, at denne rapport kan give viden og inspiration til de mange konsulenter og rådgivere i forsyningsselskaber, kommuner og organisationer, som arbejder med at påvirke private husholdninger til at spare energi. En vellykket energispareindsats bør være funderet i en konkret viden om hvilke typer af husholdninger, der har hvilke størrelser af elforbrug, hvad husholdningerne bruger el til, samt hvilke typer af argumenter forskellige typer af forbrugere kan være modtagelige overfor. I denne rapport fremlægges forskningsbaserede resultater omhandlende alle disse spørgsmål.

AB - En tredjedel af Danmarks elforbrug anvendes i husholdningerne. Som led i Danmarks energipolitiske målsætning bruges der årligt mange penge på kampagner og oplysning, rettet mod husholdningerne, for at begrænse dette elforbrug. Det er håbet, at denne rapport kan give viden og inspiration til de mange konsulenter og rådgivere i forsyningsselskaber, kommuner og organisationer, som arbejder med at påvirke private husholdninger til at spare energi. En vellykket energispareindsats bør være funderet i en konkret viden om hvilke typer af husholdninger, der har hvilke størrelser af elforbrug, hvad husholdningerne bruger el til, samt hvilke typer af argumenter forskellige typer af forbrugere kan være modtagelige overfor. I denne rapport fremlægges forskningsbaserede resultater omhandlende alle disse spørgsmål.

KW - energiforbrug

KW - sociologiske undersøgelser

KW - husholdninger

KW - brugsvaner

KW - varmeforbrug

KW - elforbrug

KW - energy consumption

KW - sociological investigations

KW - households

M3 - Bog

SN - 87-563-1235-0

BT - Husholdningers elforbrug - hvem bruger hvor meget, til hvad og hvorfor?

PB - SBI forlag

CY - Hørsholm

ER -

Gram-Hanssen K. Husholdningers elforbrug - hvem bruger hvor meget, til hvad og hvorfor? Hørsholm: SBI forlag, 2005. 28 p. (SBI; No. 2005:12).