Abstract
De praktiske og etiske udfordringer, der melder sig som madkundskabslærer viser sig at være mange, som eksempelvis:
1. Kan læreren afkræve, at der skal smages på maden og i givet fald, hvad så med en diabetiker, en cøliaker, en vegetar eller en muslim?
2. Er det en farbar vej at distingvere imellem, hvem af eleverne, der skal smage?
3. Hvordan skal man afvikle undervisningens fællesmåltider, så der bliver tale om et måltidsfællesskab med mening for hver enkelt?
Det er disse spørgsmål, som denne artikel forsøger at besvare.
Kvalificering af Madkundskab
Foreningen for Madkundskab
1. Kan læreren afkræve, at der skal smages på maden og i givet fald, hvad så med en diabetiker, en cøliaker, en vegetar eller en muslim?
2. Er det en farbar vej at distingvere imellem, hvem af eleverne, der skal smage?
3. Hvordan skal man afvikle undervisningens fællesmåltider, så der bliver tale om et måltidsfællesskab med mening for hver enkelt?
Det er disse spørgsmål, som denne artikel forsøger at besvare.
Kvalificering af Madkundskab
Foreningen for Madkundskab
Original language | Danish |
---|---|
Publication date | 20 May 2021 |
Number of pages | 6 |
Publication status | Published - 20 May 2021 |