Hvordan vælger du det mindst miljøbelastende engangsservice?

Translated title of the contribution: How do you choose the least environmentally harmful disposable tableware?

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

31 Downloads (Pure)

Abstract

Klimapåvirkningen fra engangsservice og emballage har de seneste år fået stor interesse hos forbrugerne. Bekymringen går især på plast fremstillet af olie og naturgas samt plastaffald i havene og andre steder i naturen. Det har betydet, at der nu produceres en række ny former for engangsservice, der markedsføres og anprises med ord som ”biokop” og ”biotallerken”, fordi det er fremstillet af biologisk materiale i stedet for fossile ressourcer i form af olie og naturgas. En del produkter markedsføres også med et løfte om at være bionedbrydeligt eller komposterbart. De mange nye produkter og de mange løfter, som disse produkter markedsføres med, betyder at det for mange forbrugere opleves som en jungle at skulle vælge de mindst miljøbelastende produkter til en skovtur eller en fest derhjemme. Kronikken analyserer nogle eksempler og afsluttes med nogle gode råd.
Translated title of the contributionHow do you choose the least environmentally harmful disposable tableware?
Original languageDanish
JournalSustain Yearly
Volume2020
Pages (from-to)125-125
Number of pages1
Publication statusPublished - 8 Oct 2020

Keywords

  • engangsservcice
  • biologisk materiale
  • affaldssortering
  • genanvendelse

Fingerprint

Dive into the research topics of 'How do you choose the least environmentally harmful disposable tableware?'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this