Indledning

Birgit Eriksson, Christian Jantzen, Karen Hvidtfeld Madsen, Anne Scott Sørensen

Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingBook chapterResearch

Abstract

Gennem smagen forbinder vi os med andre mennesker, hvad enten det sker ved at understrege det fælles eller det, der adskiller. I begge tilfælde forudsættes der en sammenlignelighed og en fælles interesse i at etablere den. Bogen Smagskulturer og formidlingsformer indeholder artikler om tradition og fornyelse i forholdet mellem det æstetiske og kulturen, dvs. i de forbindelser, der skabes mellem følelser, sanser og former på den en side og det sociale på den anden side. Påtrængende spørgsmål, der søges besvaret, vedrører forholdet mellem smag og identitet, æstetik og etik og konsekvenserne af den æstetiske globalisering for den lokale kulturformidling.
Original languageDanish
Title of host publicationSmagskulturer og formidlingsformer
EditorsChristian Jantzen, Anne Scott Sørensen, Birgit Eriksson, Karen Hvidtfeld Madsen
Place of PublicationÅrhus
PublisherKlim
Publication date2006
Pages8–13
ISBN (Print)8779554695
Publication statusPublished - 2006

Cite this