Indsatser & Sammenhæng i Ressourceforløb. Sammenfatning og konklusion

Research output: Book/ReportReportCommunication

50 Downloads (Pure)

Abstract

Ressourceforløb er en længerevarende, tværfaglig indsats for ledige borgere med komplekse udfordringer udover ledighed. Formålet er at understøtte udvikling af borgernes arbejdsevne, så de kan indgå på arbejdsmarkedet. Personer i ressourceforløb har ofte udfordringer relateret til fysisk og/eller psykisk helbred, og en koordineret indsats rettet mod sundhed og beskæftigelse vil derfor være relevant for mange. Erfaringer fra både borgere, fagpersoner og forskning viser dog, at det ikke altid lykkes i praksis.
I dette studie dykker vi ned i, hvorfor det kan være svært at få de tværfaglige indsatser til at fungere i praksis. Studiet har fulgt tre personer i ressourceforløb over 1-2½ år. Der er tale om et dybdegående casestudie, bestå-ende af i alt 16 interview med borgerne selv, koordinerende sagsbehandlere samt fagpersoner fra sundhedsforvaltningen.
Alle tre personer har deltaget i et rehabiliteringsteammøde, hvor der er blevet foreslået specifikke indsatser ved kommunens sundhedsforvaltning. Alle tre borgere oplever forslagene som relevante og potentielt hjælp-somme i deres situation, men ingen af de tre borgere er startet i sundhedstilbud i den tid, studiet har fulgt dem.
Studiet bidrager med en eksplorativ udforskning af de processer, der udfordrer gennemførslen af tværfagligt tilrettelagte ressourceforløb. Herigennem bliver det muligt at identificere en række kritiske punkter, som kan danne afsæt for refleksion over, hvordan en tværfaglig praksis kan styrkes
Original languageDanish
PublisherAalborg Universitet
Number of pages8
Commissioning bodyAalborg Kommune
Publication statusPublished - 2021

Cite this