Interviewrapport om designprocesserne bag KOMFORT HUSENE

Research output: Book/ReportReportResearch

866 Downloads (Pure)

Abstract

Saint Gobain Skandinavia er initiativtagere til projektet KOMFORT HUSENE. I samarbejde med Zeta Invest og middelfart sparekasse har det kunne lade sig gøre at opføre 10 KOMFORT HUSENE, som passivehuse jf. den tyske passivhus standard (www.passiv.de). KOMFORT HUSENE i Skibet var tænkt som et forgangsprojekt, der skulle vise den danske byggebranche sine bud på at nå målene i Kyoto-protokollen indenfor markedsvilkårene. Viden og knowhow skulle samles og formidles ud til byggebranchen. Målet med projektet var at vise 10 bud på enfamiliehus, som både bidrager til at nedbringe CO2 - udledningen og har et optimalt indeklima. Derudover var målet at udbrede kendskabet til huse med passiv opvarmning og dermed sætte dagsordenen for fremtidens byggeri og den energipolitiske debat. Projektet involverede en lang række interessenter, både ingeniører, arkitekter, entreprenører og producenter og projektet fungerede som et læringsforløb for både dem og resten af byggebranchen, som fulgte med på sidelinjen (Brochuremateriale på www.komforthusene.dk og udbudsmateriale i bilag)
Original languageDanish
Place of PublicationAalborg
PublisherDepartment of Civil Engineering, Aalborg University
Number of pages46
Publication statusPublished - 2009
SeriesDCE Technical reports
Number77

Keywords

  • CO2 Neutral
  • CO2

Cite this

Brunsgaard, C. (2009). Interviewrapport om designprocesserne bag KOMFORT HUSENE. Aalborg: Department of Civil Engineering, Aalborg University. DCE Technical reports, No. 77
Brunsgaard, Camilla. / Interviewrapport om designprocesserne bag KOMFORT HUSENE. Aalborg : Department of Civil Engineering, Aalborg University, 2009. 46 p. (DCE Technical reports; No. 77).
@book{b254b990e8c211dea843000ea68e967b,
title = "Interviewrapport om designprocesserne bag KOMFORT HUSENE",
abstract = "Saint Gobain Skandinavia er initiativtagere til projektet KOMFORT HUSENE. I samarbejde med Zeta Invest og middelfart sparekasse har det kunne lade sig g{\o}re at opf{\o}re 10 KOMFORT HUSENE, som passivehuse jf. den tyske passivhus standard (www.passiv.de). KOMFORT HUSENE i Skibet var t{\ae}nkt som et forgangsprojekt, der skulle vise den danske byggebranche sine bud p{\aa} at n{\aa} m{\aa}lene i Kyoto-protokollen indenfor markedsvilk{\aa}rene. Viden og knowhow skulle samles og formidles ud til byggebranchen. M{\aa}let med projektet var at vise 10 bud p{\aa} enfamiliehus, som b{\aa}de bidrager til at nedbringe CO2 - udledningen og har et optimalt indeklima. Derudover var m{\aa}let at udbrede kendskabet til huse med passiv opvarmning og dermed s{\ae}tte dagsordenen for fremtidens byggeri og den energipolitiske debat. Projektet involverede en lang r{\ae}kke interessenter, b{\aa}de ingeni{\o}rer, arkitekter, entrepren{\o}rer og producenter og projektet fungerede som et l{\ae}ringsforl{\o}b for b{\aa}de dem og resten af byggebranchen, som fulgte med p{\aa} sidelinjen (Brochuremateriale p{\aa} www.komforthusene.dk og udbudsmateriale i bilag)",
keywords = "Komfort Husene, CO2 neutral, Passiv huse, CO2 Neutral, CO2",
author = "Camilla Brunsgaard",
year = "2009",
language = "Dansk",
series = "DCE Technical reports",
publisher = "Department of Civil Engineering, Aalborg University",
number = "77",
address = "Danmark",

}

Brunsgaard, C 2009, Interviewrapport om designprocesserne bag KOMFORT HUSENE. DCE Technical reports, no. 77, Department of Civil Engineering, Aalborg University, Aalborg.

Interviewrapport om designprocesserne bag KOMFORT HUSENE. / Brunsgaard, Camilla.

Aalborg : Department of Civil Engineering, Aalborg University, 2009. 46 p. (DCE Technical reports; No. 77).

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Interviewrapport om designprocesserne bag KOMFORT HUSENE

AU - Brunsgaard, Camilla

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Saint Gobain Skandinavia er initiativtagere til projektet KOMFORT HUSENE. I samarbejde med Zeta Invest og middelfart sparekasse har det kunne lade sig gøre at opføre 10 KOMFORT HUSENE, som passivehuse jf. den tyske passivhus standard (www.passiv.de). KOMFORT HUSENE i Skibet var tænkt som et forgangsprojekt, der skulle vise den danske byggebranche sine bud på at nå målene i Kyoto-protokollen indenfor markedsvilkårene. Viden og knowhow skulle samles og formidles ud til byggebranchen. Målet med projektet var at vise 10 bud på enfamiliehus, som både bidrager til at nedbringe CO2 - udledningen og har et optimalt indeklima. Derudover var målet at udbrede kendskabet til huse med passiv opvarmning og dermed sætte dagsordenen for fremtidens byggeri og den energipolitiske debat. Projektet involverede en lang række interessenter, både ingeniører, arkitekter, entreprenører og producenter og projektet fungerede som et læringsforløb for både dem og resten af byggebranchen, som fulgte med på sidelinjen (Brochuremateriale på www.komforthusene.dk og udbudsmateriale i bilag)

AB - Saint Gobain Skandinavia er initiativtagere til projektet KOMFORT HUSENE. I samarbejde med Zeta Invest og middelfart sparekasse har det kunne lade sig gøre at opføre 10 KOMFORT HUSENE, som passivehuse jf. den tyske passivhus standard (www.passiv.de). KOMFORT HUSENE i Skibet var tænkt som et forgangsprojekt, der skulle vise den danske byggebranche sine bud på at nå målene i Kyoto-protokollen indenfor markedsvilkårene. Viden og knowhow skulle samles og formidles ud til byggebranchen. Målet med projektet var at vise 10 bud på enfamiliehus, som både bidrager til at nedbringe CO2 - udledningen og har et optimalt indeklima. Derudover var målet at udbrede kendskabet til huse med passiv opvarmning og dermed sætte dagsordenen for fremtidens byggeri og den energipolitiske debat. Projektet involverede en lang række interessenter, både ingeniører, arkitekter, entreprenører og producenter og projektet fungerede som et læringsforløb for både dem og resten af byggebranchen, som fulgte med på sidelinjen (Brochuremateriale på www.komforthusene.dk og udbudsmateriale i bilag)

KW - Komfort Husene

KW - CO2 neutral

KW - Passiv huse

KW - CO2 Neutral

KW - CO2

M3 - Rapport

T3 - DCE Technical reports

BT - Interviewrapport om designprocesserne bag KOMFORT HUSENE

PB - Department of Civil Engineering, Aalborg University

CY - Aalborg

ER -

Brunsgaard C. Interviewrapport om designprocesserne bag KOMFORT HUSENE. Aalborg: Department of Civil Engineering, Aalborg University, 2009. 46 p. (DCE Technical reports; No. 77).