Introduktion

Rikke Andersen Kraglund, Louise Brix Jacobsen, Henrik Skov Nielsen

  Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingPreface/Introduction/postscriptResearchpeer-review

  Abstract

  Denne bog giver den første samlende introduktion til satirisk fake news med dens historiske baggrund i satiren og genrens relation til samtidens mediebillede og politiske debat. Med en række analyser af blandt andet RokokoPosten, Den Korte Radioavis og The Daily Show vises genrens effekt og udbredelse i nationale og internationale medier anskuet fra retoriske, narratologiske samt fiktionalitets-, medie- og genreteoretiske vinkler.

  Bogen handler om fake news i den satiriske form, men gennem dette arbejde skabes også en forståelse for, hvordan nyheder sammensættes og hvorfor, vi så let tror på dem. En undersøgelse af satirisk fake news bliver dermed også en undersøgelse af nogle af de journalistiske virkemidler og mekanismer, der muliggør skabelsen af den løgnagtige form for fake news.

  I denne indledning introducerer vi til begrebet satirisk fake news og de overordnede funktioner og effekter, forskellige fake news-udtryk kan have.
  Original languageDanish
  Title of host publicationSatirisk fake news
  EditorsLouise Brix Jacobsen, Rikke Andersen Kraglund, Henrik Skov Nielsen
  PublisherForlaget Spring
  Publication date26 Nov 2019
  Pages7-23
  ISBN (Print)9788793358720
  Publication statusPublished - 26 Nov 2019

  Cite this