ITS Platformen: Udvikling af intelligent trafik

Svend Tøfting, Harry Lahrmann, Niels Agerholm, Brian Jørgensen, Lone Varn Johannsen

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Aalborg Universitet har sammen med to lokale virksomheder de seneste fire år udviklet og afprøvet en ITS platform, der kan anvendes til kommunikation med bilerne og give bilisterne en række services. Formålet har været af få en teknologisk afprøvning af hvad en GPS-boks med en dataforbindelse til en backendserver skjult i bilen kan anvendes til. ITS Platformsprojektet har haft et budget på 33 mio. kr. og har vist at bokse, der registrerer bilens position, på mange måder kan hjælpe bilisterne. Det et teknologisk muligt at etablere dynamisk trafikinformation samt etablere støttesystemer til mere sikker og mere økonomisk kørsel. Big Data fra systemet kan give vejmyndighederne bedre beslutningsgrundlag til trafikplanlægningen. Og sidst men ikke mindst er det muligt at etablere betalingssystemer. Projektet har også vist at boksene i bilerne ikke i sig selv behøver at være meget intelligente. Dette bliver i stigende grad overtaget af app’s på mobiltelefonerne. ITS Platformen er færdigudviklet og kan nu anvendes til teknologiske afprøvninger af f.eks. betalingssystemer.
Original languageDanish
JournalTrafik & Veje
Volume94
Issue number1
ISSN1903-7384
Publication statusPublished - 2014

Cite this

Tøfting, S., Lahrmann, H., Agerholm, N., Jørgensen, B., & Johannsen, L. V. (2014). ITS Platformen: Udvikling af intelligent trafik. Trafik & Veje, 94(1).
Tøfting, Svend ; Lahrmann, Harry ; Agerholm, Niels ; Jørgensen, Brian ; Johannsen, Lone Varn. / ITS Platformen : Udvikling af intelligent trafik. In: Trafik & Veje. 2014 ; Vol. 94, No. 1.
@article{fcdc7a3a14b3445e9a830511b31089d4,
title = "ITS Platformen: Udvikling af intelligent trafik",
abstract = "Aalborg Universitet har sammen med to lokale virksomheder de seneste fire {\aa}r udviklet og afpr{\o}vet en ITS platform, der kan anvendes til kommunikation med bilerne og give bilisterne en r{\ae}kke services. Form{\aa}let har v{\ae}ret af f{\aa} en teknologisk afpr{\o}vning af hvad en GPS-boks med en dataforbindelse til en backendserver skjult i bilen kan anvendes til. ITS Platformsprojektet har haft et budget p{\aa} 33 mio. kr. og har vist at bokse, der registrerer bilens position, p{\aa} mange m{\aa}der kan hj{\ae}lpe bilisterne. Det et teknologisk muligt at etablere dynamisk trafikinformation samt etablere st{\o}ttesystemer til mere sikker og mere {\o}konomisk k{\o}rsel. Big Data fra systemet kan give vejmyndighederne bedre beslutningsgrundlag til trafikplanl{\ae}gningen. Og sidst men ikke mindst er det muligt at etablere betalingssystemer. Projektet har ogs{\aa} vist at boksene i bilerne ikke i sig selv beh{\o}ver at v{\ae}re meget intelligente. Dette bliver i stigende grad overtaget af app’s p{\aa} mobiltelefonerne. ITS Platformen er f{\ae}rdigudviklet og kan nu anvendes til teknologiske afpr{\o}vninger af f.eks. betalingssystemer.",
keywords = "Intelligente Transportsystemer, GPS data, Floating Car Data, Field Operation Tests",
author = "Svend T{\o}fting and Harry Lahrmann and Niels Agerholm and Brian J{\o}rgensen and Johannsen, {Lone Varn}",
year = "2014",
language = "Dansk",
volume = "94",
journal = "Trafik & Veje",
issn = "1903-7384",
publisher = "Dansk Vejtidsskrift ApS",
number = "1",

}

Tøfting, S, Lahrmann, H, Agerholm, N, Jørgensen, B & Johannsen, LV 2014, 'ITS Platformen: Udvikling af intelligent trafik', Trafik & Veje, vol. 94, no. 1.

ITS Platformen : Udvikling af intelligent trafik. / Tøfting, Svend; Lahrmann, Harry; Agerholm, Niels; Jørgensen, Brian; Johannsen, Lone Varn.

In: Trafik & Veje, Vol. 94, No. 1, 2014.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - ITS Platformen

T2 - Udvikling af intelligent trafik

AU - Tøfting, Svend

AU - Lahrmann, Harry

AU - Agerholm, Niels

AU - Jørgensen, Brian

AU - Johannsen, Lone Varn

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Aalborg Universitet har sammen med to lokale virksomheder de seneste fire år udviklet og afprøvet en ITS platform, der kan anvendes til kommunikation med bilerne og give bilisterne en række services. Formålet har været af få en teknologisk afprøvning af hvad en GPS-boks med en dataforbindelse til en backendserver skjult i bilen kan anvendes til. ITS Platformsprojektet har haft et budget på 33 mio. kr. og har vist at bokse, der registrerer bilens position, på mange måder kan hjælpe bilisterne. Det et teknologisk muligt at etablere dynamisk trafikinformation samt etablere støttesystemer til mere sikker og mere økonomisk kørsel. Big Data fra systemet kan give vejmyndighederne bedre beslutningsgrundlag til trafikplanlægningen. Og sidst men ikke mindst er det muligt at etablere betalingssystemer. Projektet har også vist at boksene i bilerne ikke i sig selv behøver at være meget intelligente. Dette bliver i stigende grad overtaget af app’s på mobiltelefonerne. ITS Platformen er færdigudviklet og kan nu anvendes til teknologiske afprøvninger af f.eks. betalingssystemer.

AB - Aalborg Universitet har sammen med to lokale virksomheder de seneste fire år udviklet og afprøvet en ITS platform, der kan anvendes til kommunikation med bilerne og give bilisterne en række services. Formålet har været af få en teknologisk afprøvning af hvad en GPS-boks med en dataforbindelse til en backendserver skjult i bilen kan anvendes til. ITS Platformsprojektet har haft et budget på 33 mio. kr. og har vist at bokse, der registrerer bilens position, på mange måder kan hjælpe bilisterne. Det et teknologisk muligt at etablere dynamisk trafikinformation samt etablere støttesystemer til mere sikker og mere økonomisk kørsel. Big Data fra systemet kan give vejmyndighederne bedre beslutningsgrundlag til trafikplanlægningen. Og sidst men ikke mindst er det muligt at etablere betalingssystemer. Projektet har også vist at boksene i bilerne ikke i sig selv behøver at være meget intelligente. Dette bliver i stigende grad overtaget af app’s på mobiltelefonerne. ITS Platformen er færdigudviklet og kan nu anvendes til teknologiske afprøvninger af f.eks. betalingssystemer.

KW - Intelligente Transportsystemer

KW - GPS data

KW - Floating Car Data

KW - Field Operation Tests

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 94

JO - Trafik & Veje

JF - Trafik & Veje

SN - 1903-7384

IS - 1

ER -