Kød: en antologi

Mickey Gjerris (Editor), Rune Klingenberg (Editor), Gitte Meyer (Editor), Geir Tveit (Editor)

    Research output: Book/ReportAnthologyResearch

    Abstract

    Fra at være et eftertragtet og i sig selv uproblematisk element i den daglige kost er kødspisning både i Danmark og mange andre lande i de seneste årtier gradvis blevet et spørgsmål, der skal tages bevidst stilling til. Tendensen synes – i hvert fald i nogle samfundsgrupper – at være, at man ikke længere blot naturligvis spiser kød, men beslutter sig for at være eller ikke at være kødspiser eller for kun at være kødspiser på visse betingelser.
    Ofte er kødgryden nok fortsat et samlingspunkt, men den er også udgangspunkt for konflikter, som ikke blot handler om, at den ene foretrækker svin og den anden okse, men for eksempel om hvordan kødet er blevet produceret. Eller om hvorvidt der overhovedet bør være kød i gryden.
    Redaktørerne af denne bog repræsenterer forskellige synspunkter og valg hvad angår kødspisning, men deler et ønske om at fremme en ikke-polariserende debat om emnet. Ved at inddrage fagfolk med indsigt i biologiske, historiske, kulturelle, filosofiske, etiske og økonomiske aspekter har vi søgt at frembringe en kalejdoskopisk præsentation af kødets og kødproduktionens rolle i dagligdag og samfundsliv, med tryk på danske forhold, men uden at glemme, at verden er stor og Danmark et ganske lille land.
    Original languageDanish
    Place of PublicationKøbenhavn
    PublisherTiderne Skifter
    Number of pages316
    ISBN (Print)978-87-7973-497-5
    Publication statusPublished - 2012

    Cite this