Køl af og varm op med faseskiftende materialer: Sammenfatning af SBi 2011:11 Anvendelse af faseskiftende materialer i fremtidens bygninger. Forbedring af energieffektivitet og indeklima

Jørgen Rose, Rasmus Lund Jensen, Per Heiselberg, Magne Hansen, Ane Mette Walter, Camilla le Dous, Niels Uhre Christensen, Ole Daniels, Jesper Nørgaard, Pia Dyregaard (Editor)

Research output: Book/ReportReportCommunication

Abstract

Formålet er i kort form at informere den danske byggebranche om muligheder og potentiale for at bruge faseskiftende materialer i danske bygninger. Grunden er, at det er nødvendigt at gå nye veje for at opfylde fremtidens krav til bygningers energieffektivitet. Faseskiftende materialer bruges til at regulere temperaturen i bygninger og kan derfor sammen med natkøling bruges til at undgå overophedning om sommeren uden mekanisk køling. Tilsvarende kan faseskiftende materialer bruges til at øge bygningens varmekapacitet om vinteren, da der akkumuleres betydelige energimængder ved selv små temperaturstigninger, når materialet skifter fase fra fast form til flydende.
Original languageDanish
Place of PublicationHørsholm
PublisherSBI forlag
Number of pages16
ISBN (Electronic)978-87-563-1527-2
Publication statusPublished - 2011
SeriesSBI
Number12
Volume2011

Cite this