Klassen spiller ind: Klasserumskultur, fællesskaber og deltagelse i gymnasiet

Susanne Murning, Jesper Himmelstrup (Editor)

Research output: Book/ReportReportResearch

Abstract

Denne publikation er udarbejdet på baggrund af ph.d.‐ forskningsprojektet ”Social differentiering og mobilitet i gymnasiet – kulturel praksis, sociale positioner og mulighed for inklusion.”
Undersøgelsen bygger på observationer og interviews med elever i to hhx‐klasser og tre stx‐klasser fordelt på fem forskellige skoler – to på Sjæl‐ land og tre i københavnsområdet.
Forskeren har fulgt eleverne i hver enkelt klasse en uge ad gangen i sep‐ tember og oktober 2009 ‐ fra de startede i 1.g. og frem til efterårsferien. Der er desuden gennemført interviews med i alt 47 elever; 8 enkeltinterviews og 9 gruppeinterviews med tre til fem elever ad gangen.
Projektet er udviklet af Gymnasieskolernes Lærerforening (GL) i samarbejde med Center for Ungdomsforskning (CeFU). Projektet bygger videre på forskningsprojektet ”Når gymnasiet er en fremmed verden”, som Samfundslitteratur tidligere har udgivet.
I 2013 bliver den endelig forskningsrapport med mere grundig gennem‐ gang af metode, teoretisk perspektiv og analyser præsenteret.
Original languageDanish
PublisherCenter for Ungdomsforskning
Number of pages28
Publication statusPublished - 2013

Keywords

  Cite this

  Murning, S., & Himmelstrup, J. (Ed.) (2013). Klassen spiller ind: Klasserumskultur, fællesskaber og deltagelse i gymnasiet. Center for Ungdomsforskning.
  Murning, Susanne ; Himmelstrup, Jesper (Editor). / Klassen spiller ind : Klasserumskultur, fællesskaber og deltagelse i gymnasiet. Center for Ungdomsforskning, 2013. 28 p.
  @book{6feb0301978948cdadac650e92265075,
  title = "Klassen spiller ind: Klasserumskultur, f{\ae}llesskaber og deltagelse i gymnasiet",
  abstract = "Denne publikation er udarbejdet p{\aa} baggrund af ph.d.‐ forskningsprojektet ”Social differentiering og mobilitet i gymnasiet – kulturel praksis, sociale positioner og mulighed for inklusion.”Unders{\o}gelsen bygger p{\aa} observationer og interviews med elever i to hhx‐klasser og tre stx‐klasser fordelt p{\aa} fem forskellige skoler – to p{\aa} Sj{\ae}l‐ land og tre i k{\o}benhavnsomr{\aa}det.Forskeren har fulgt eleverne i hver enkelt klasse en uge ad gangen i sep‐ tember og oktober 2009 ‐ fra de startede i 1.g. og frem til efter{\aa}rsferien. Der er desuden gennemf{\o}rt interviews med i alt 47 elever; 8 enkeltinterviews og 9 gruppeinterviews med tre til fem elever ad gangen.Projektet er udviklet af Gymnasieskolernes L{\ae}rerforening (GL) i samarbejde med Center for Ungdomsforskning (CeFU). Projektet bygger videre p{\aa} forskningsprojektet ”N{\aa}r gymnasiet er en fremmed verden”, som Samfundslitteratur tidligere har udgivet.I 2013 bliver den endelig forskningsrapport med mere grundig gennem‐ gang af metode, teoretisk perspektiv og analyser pr{\ae}senteret.",
  keywords = "Gymnasiet, Klasserumskultur, F{\ae}llesskaber, Deltagelse, Social differentiering, gymnasiefremmede, Positionering , Elevstrategier, Gymnasium",
  author = "Susanne Murning",
  editor = "Jesper Himmelstrup",
  year = "2013",
  language = "Dansk",
  publisher = "Center for Ungdomsforskning",

  }

  Murning, S & Himmelstrup, J (ed.) 2013, Klassen spiller ind: Klasserumskultur, fællesskaber og deltagelse i gymnasiet. Center for Ungdomsforskning.

  Klassen spiller ind : Klasserumskultur, fællesskaber og deltagelse i gymnasiet. / Murning, Susanne; Himmelstrup, Jesper (Editor).

  Center for Ungdomsforskning, 2013. 28 p.

  Research output: Book/ReportReportResearch

  TY - RPRT

  T1 - Klassen spiller ind

  T2 - Klasserumskultur, fællesskaber og deltagelse i gymnasiet

  AU - Murning, Susanne

  A2 - Himmelstrup, Jesper

  PY - 2013

  Y1 - 2013

  N2 - Denne publikation er udarbejdet på baggrund af ph.d.‐ forskningsprojektet ”Social differentiering og mobilitet i gymnasiet – kulturel praksis, sociale positioner og mulighed for inklusion.”Undersøgelsen bygger på observationer og interviews med elever i to hhx‐klasser og tre stx‐klasser fordelt på fem forskellige skoler – to på Sjæl‐ land og tre i københavnsområdet.Forskeren har fulgt eleverne i hver enkelt klasse en uge ad gangen i sep‐ tember og oktober 2009 ‐ fra de startede i 1.g. og frem til efterårsferien. Der er desuden gennemført interviews med i alt 47 elever; 8 enkeltinterviews og 9 gruppeinterviews med tre til fem elever ad gangen.Projektet er udviklet af Gymnasieskolernes Lærerforening (GL) i samarbejde med Center for Ungdomsforskning (CeFU). Projektet bygger videre på forskningsprojektet ”Når gymnasiet er en fremmed verden”, som Samfundslitteratur tidligere har udgivet.I 2013 bliver den endelig forskningsrapport med mere grundig gennem‐ gang af metode, teoretisk perspektiv og analyser præsenteret.

  AB - Denne publikation er udarbejdet på baggrund af ph.d.‐ forskningsprojektet ”Social differentiering og mobilitet i gymnasiet – kulturel praksis, sociale positioner og mulighed for inklusion.”Undersøgelsen bygger på observationer og interviews med elever i to hhx‐klasser og tre stx‐klasser fordelt på fem forskellige skoler – to på Sjæl‐ land og tre i københavnsområdet.Forskeren har fulgt eleverne i hver enkelt klasse en uge ad gangen i sep‐ tember og oktober 2009 ‐ fra de startede i 1.g. og frem til efterårsferien. Der er desuden gennemført interviews med i alt 47 elever; 8 enkeltinterviews og 9 gruppeinterviews med tre til fem elever ad gangen.Projektet er udviklet af Gymnasieskolernes Lærerforening (GL) i samarbejde med Center for Ungdomsforskning (CeFU). Projektet bygger videre på forskningsprojektet ”Når gymnasiet er en fremmed verden”, som Samfundslitteratur tidligere har udgivet.I 2013 bliver den endelig forskningsrapport med mere grundig gennem‐ gang af metode, teoretisk perspektiv og analyser præsenteret.

  KW - Gymnasiet

  KW - Klasserumskultur

  KW - Fællesskaber

  KW - Deltagelse

  KW - Social differentiering

  KW - gymnasiefremmede

  KW - Positionering

  KW - Elevstrategier

  KW - Gymnasium

  M3 - Rapport

  BT - Klassen spiller ind

  PB - Center for Ungdomsforskning

  ER -

  Murning S, Himmelstrup J, (ed.). Klassen spiller ind: Klasserumskultur, fællesskaber og deltagelse i gymnasiet. Center for Ungdomsforskning, 2013. 28 p.