Klimamøde: Danmark kan blive rollemodel

Translated title of the contribution: Climate summit: Denmark could be a role model

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Newspaper articleCommunication

100 Downloads (Pure)

Abstract

Hvis Danmark skal blive klar til klimatopmødet i 2009, bør vi starte med en ambitiøs energiaftale på nationalt plan.

Uddrag: I lyset af de seneste års stilstand på energiområdet kan man med rette spørge sig selv, om Danmark overhovedet når at blive klar til klimatopmødet i København i 2009. Men måske vil klimaforhandlingerne på Bali, der afsluttes i dag, alligevel vise sig at blive det første vigtige skridt mod en ambitiøs og effektiv aftale i 2009. Næste skridt for Klima og Energiminister Connie Hedegaard bliver dog de hjemlige forhandlinger om en ny energiaftale. Om disse vil føre til et bredt og ambitiøst politisk forlig, får vi måske allerede svar på i de kommende uger. Et godt udgangspunkt ville være, at vi viser, hvordan vi kombinerer god samfundsøkonomi med ambitiøse energimålsætninger.
Original languageDanish
JournalPolitiken
Pages (from-to)8
ISSN0907-1814
Publication statusPublished - 14 Dec 2007

Fingerprint

Denmark
Climate
Danmark
Deity
Bali
Dog

Cite this

@article{2baadf30ae1f11dcaf3b000ea68e967b,
title = "Klimam{\o}de: Danmark kan blive rollemodel",
abstract = "Hvis Danmark skal blive klar til klimatopm{\o}det i 2009, b{\o}r vi starte med en ambiti{\o}s energiaftale p{\aa} nationalt plan. Uddrag: I lyset af de seneste {\aa}rs stilstand p{\aa} energiomr{\aa}det kan man med rette sp{\o}rge sig selv, om Danmark overhovedet n{\aa}r at blive klar til klimatopm{\o}det i K{\o}benhavn i 2009. Men m{\aa}ske vil klimaforhandlingerne p{\aa} Bali, der afsluttes i dag, alligevel vise sig at blive det f{\o}rste vigtige skridt mod en ambiti{\o}s og effektiv aftale i 2009. N{\ae}ste skridt for Klima og Energiminister Connie Hedegaard bliver dog de hjemlige forhandlinger om en ny energiaftale. Om disse vil f{\o}re til et bredt og ambiti{\o}st politisk forlig, f{\aa}r vi m{\aa}ske allerede svar p{\aa} i de kommende uger. Et godt udgangspunkt ville v{\ae}re, at vi viser, hvordan vi kombinerer god samfunds{\o}konomi med ambiti{\o}se energim{\aa}ls{\ae}tninger.",
author = "Mathiesen, {Brian Vad}",
year = "2007",
month = "12",
day = "14",
language = "Dansk",
pages = "8",
journal = "Politiken",
issn = "0907-1814",
publisher = "Politikens Forlag",

}

Klimamøde : Danmark kan blive rollemodel. / Mathiesen, Brian Vad.

In: Politiken, 14.12.2007, p. 8.

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Newspaper articleCommunication

TY - INPR

T1 - Klimamøde

T2 - Danmark kan blive rollemodel

AU - Mathiesen, Brian Vad

PY - 2007/12/14

Y1 - 2007/12/14

N2 - Hvis Danmark skal blive klar til klimatopmødet i 2009, bør vi starte med en ambitiøs energiaftale på nationalt plan. Uddrag: I lyset af de seneste års stilstand på energiområdet kan man med rette spørge sig selv, om Danmark overhovedet når at blive klar til klimatopmødet i København i 2009. Men måske vil klimaforhandlingerne på Bali, der afsluttes i dag, alligevel vise sig at blive det første vigtige skridt mod en ambitiøs og effektiv aftale i 2009. Næste skridt for Klima og Energiminister Connie Hedegaard bliver dog de hjemlige forhandlinger om en ny energiaftale. Om disse vil føre til et bredt og ambitiøst politisk forlig, får vi måske allerede svar på i de kommende uger. Et godt udgangspunkt ville være, at vi viser, hvordan vi kombinerer god samfundsøkonomi med ambitiøse energimålsætninger.

AB - Hvis Danmark skal blive klar til klimatopmødet i 2009, bør vi starte med en ambitiøs energiaftale på nationalt plan. Uddrag: I lyset af de seneste års stilstand på energiområdet kan man med rette spørge sig selv, om Danmark overhovedet når at blive klar til klimatopmødet i København i 2009. Men måske vil klimaforhandlingerne på Bali, der afsluttes i dag, alligevel vise sig at blive det første vigtige skridt mod en ambitiøs og effektiv aftale i 2009. Næste skridt for Klima og Energiminister Connie Hedegaard bliver dog de hjemlige forhandlinger om en ny energiaftale. Om disse vil føre til et bredt og ambitiøst politisk forlig, får vi måske allerede svar på i de kommende uger. Et godt udgangspunkt ville være, at vi viser, hvordan vi kombinerer god samfundsøkonomi med ambitiøse energimålsætninger.

M3 - Bidrag til avis - Avisartikel

SP - 8

JO - Politiken

JF - Politiken

SN - 0907-1814

ER -