Klokkerholm - Byen i Landskabet: En landskabelig tilgang til byudvikling

Research output: Book/ReportReportResearch

1190 Downloads (Pure)

Abstract

”Klokkerholm en by i landskabet” er et forsknings- og udviklingsprojekt, der
forsøger at bidrage med at sætte en ny dagsorden for byen Klokkerholm –
strategisk, designmæssigt samt ved at skabe ny viden om landsbyudvikling set
fra et planlægningsmæssigt såvel som kulturelt perspektiv. Det betyder, at formålet har været at tage pulsen på Klokkerholm og undersøge byens liv og de
fysiske rammer, dette liv udspiller sig i og bygger videre på dette lokale fundament og kommer med strategisk designmæssige ideer til, hvorledes byen
kan udvikle sig. For at dette projekt kan bidrage med at styrke og forbedre
byen, har projektet arbejdet på flere niveauer. Derfor har projektet både indeholdt overordnet videns-udvikling og visioner kombineret med stedsspecifikke designforslag, der tager udgangspunkt i både visioner og borgernes ønsker.

Dette har givet et 3-delt projekt bestående af de følgende dele:
• Vidensindsamling i form af kortlægning og analyse
• Borgerinvolvering i form af et borgermøde og en workshop med 8. klasserne
på Klokkerholm skole
• Designudvikling i form af et kombineret undervisnings- og forskningsforløb.
Original languageDanish
Number of pages92
Publication statusPublished - 4 Nov 2010
SeriesInstitut for Arkitektur, Design og Medieteknologis skriftserie
ISSN1603-6204

Cite this

Laursen, L. L. H., & Andersson, L. (2010). Klokkerholm - Byen i Landskabet: En landskabelig tilgang til byudvikling. Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologis skriftserie
Laursen, Lea Louise Holst ; Andersson, Lasse. / Klokkerholm - Byen i Landskabet : En landskabelig tilgang til byudvikling. 2010. 92 p. (Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologis skriftserie).
@book{1f3f71c527b04b89908dc82349e51ff8,
title = "Klokkerholm - Byen i Landskabet: En landskabelig tilgang til byudvikling",
abstract = "”Klokkerholm en by i landskabet” er et forsknings- og udviklingsprojekt, der fors{\o}ger at bidrage med at s{\ae}tte en ny dagsorden for byen Klokkerholm – strategisk, designm{\ae}ssigt samt ved at skabe ny viden om landsbyudvikling set fra et planl{\ae}gningsm{\ae}ssigt s{\aa}vel som kulturelt perspektiv. Det betyder, at form{\aa}let har v{\ae}ret at tage pulsen p{\aa} Klokkerholm og unders{\o}ge byens liv og de fysiske rammer, dette liv udspiller sig i og bygger videre p{\aa} dette lokale fundament og kommer med strategisk designm{\ae}ssige ideer til, hvorledes byen kan udvikle sig. For at dette projekt kan bidrage med at styrke og forbedre byen, har projektet arbejdet p{\aa} flere niveauer. Derfor har projektet b{\aa}de indeholdt overordnet videns-udvikling og visioner kombineret med stedsspecifikke designforslag, der tager udgangspunkt i b{\aa}de visioner og borgernes {\o}nsker. Dette har givet et 3-delt projekt best{\aa}ende af de f{\o}lgende dele: • Vidensindsamling i form af kortl{\ae}gning og analyse • Borgerinvolvering i form af et borgerm{\o}de og en workshop med 8. klasserne p{\aa} Klokkerholm skole • Designudvikling i form af et kombineret undervisnings- og forskningsforl{\o}b.",
keywords = "byudvikling, landskabsarkitektur, borgerinddragelse, Udkantsdanmark, kulturel byudvikling",
author = "Laursen, {Lea Louise Holst} and Lasse Andersson",
year = "2010",
month = "11",
day = "4",
language = "Dansk",
series = "Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologis skriftserie",
publisher = "Aalborg University, Department 7, Department for Architecture, Design and Media Technology",

}

Laursen, LLH & Andersson, L 2010, Klokkerholm - Byen i Landskabet: En landskabelig tilgang til byudvikling. Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologis skriftserie.

Klokkerholm - Byen i Landskabet : En landskabelig tilgang til byudvikling. / Laursen, Lea Louise Holst; Andersson, Lasse.

2010. 92 p. (Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologis skriftserie).

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Klokkerholm - Byen i Landskabet

T2 - En landskabelig tilgang til byudvikling

AU - Laursen, Lea Louise Holst

AU - Andersson, Lasse

PY - 2010/11/4

Y1 - 2010/11/4

N2 - ”Klokkerholm en by i landskabet” er et forsknings- og udviklingsprojekt, der forsøger at bidrage med at sætte en ny dagsorden for byen Klokkerholm – strategisk, designmæssigt samt ved at skabe ny viden om landsbyudvikling set fra et planlægningsmæssigt såvel som kulturelt perspektiv. Det betyder, at formålet har været at tage pulsen på Klokkerholm og undersøge byens liv og de fysiske rammer, dette liv udspiller sig i og bygger videre på dette lokale fundament og kommer med strategisk designmæssige ideer til, hvorledes byen kan udvikle sig. For at dette projekt kan bidrage med at styrke og forbedre byen, har projektet arbejdet på flere niveauer. Derfor har projektet både indeholdt overordnet videns-udvikling og visioner kombineret med stedsspecifikke designforslag, der tager udgangspunkt i både visioner og borgernes ønsker. Dette har givet et 3-delt projekt bestående af de følgende dele: • Vidensindsamling i form af kortlægning og analyse • Borgerinvolvering i form af et borgermøde og en workshop med 8. klasserne på Klokkerholm skole • Designudvikling i form af et kombineret undervisnings- og forskningsforløb.

AB - ”Klokkerholm en by i landskabet” er et forsknings- og udviklingsprojekt, der forsøger at bidrage med at sætte en ny dagsorden for byen Klokkerholm – strategisk, designmæssigt samt ved at skabe ny viden om landsbyudvikling set fra et planlægningsmæssigt såvel som kulturelt perspektiv. Det betyder, at formålet har været at tage pulsen på Klokkerholm og undersøge byens liv og de fysiske rammer, dette liv udspiller sig i og bygger videre på dette lokale fundament og kommer med strategisk designmæssige ideer til, hvorledes byen kan udvikle sig. For at dette projekt kan bidrage med at styrke og forbedre byen, har projektet arbejdet på flere niveauer. Derfor har projektet både indeholdt overordnet videns-udvikling og visioner kombineret med stedsspecifikke designforslag, der tager udgangspunkt i både visioner og borgernes ønsker. Dette har givet et 3-delt projekt bestående af de følgende dele: • Vidensindsamling i form af kortlægning og analyse • Borgerinvolvering i form af et borgermøde og en workshop med 8. klasserne på Klokkerholm skole • Designudvikling i form af et kombineret undervisnings- og forskningsforløb.

KW - byudvikling, landskabsarkitektur, borgerinddragelse, Udkantsdanmark, kulturel byudvikling

M3 - Rapport

T3 - Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologis skriftserie

BT - Klokkerholm - Byen i Landskabet

ER -

Laursen LLH, Andersson L. Klokkerholm - Byen i Landskabet: En landskabelig tilgang til byudvikling. 2010. 92 p. (Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologis skriftserie).