Abstract

Når man tidligere har talt om de kreative og innovative erhverv, har det ofte været med et klart fokus på kunst og kunsthåndværk. The Work Foundation og the European Competitiveness Report sætter i stedet fokus på, at der skal satses på de nye kreative og innovative brancher. En tilgang som også afspejles i regeringens vækstplan for de kreative og innovative brancher. Et andet område, som ofte er blevet sammenholdt med de kreative og innovative erhverv, er turisme. Indenfor dette område finder vi det tidligere ApeX-initiativ, hvor forskere fra Aalborg Universitet og regionen været særligt synlige. Det stærke fokus på oplevelsesøkonomi og turisme har imidlertid betydet, at en væsentlig gruppe virksomheder er faldet udenfor forståelsen af de kreative erhverv, og har dermed medvirket til at give et ufuldstændigt billede af brancherne og potentialerne samt udfordringerne i de kreative og innovative erhverv.

Med denne rapport argumenteres der for, at de kreative og innovative erhverv kan defineres tydeligt med en egen nordjysk vinkel og med særegne karakteristika; herunder en relativ grad af digitalisering og teknologisering, samt ikke stedbunde output og markeder.
Original languageDanish
PublisherArkitektur & Design (A&D Files)
Number of pages80
Publication statusPublished - 12 Jan 2015
SeriesA&D Skriftserie
Volume86
ISSN1603-6204

Keywords

  Cite this

  @book{c92eff908f5b4ad5a2870f3e04fabfef,
  title = "Kreative Nord: teknologiske og digitale potentialer",
  abstract = "N{\aa}r man tidligere har talt om de kreative og innovative erhverv, har det ofte v{\ae}ret med et klart fokus p{\aa} kunst og kunsth{\aa}ndv{\ae}rk. The Work Foundation og the European Competitiveness Report s{\ae}tter i stedet fokus p{\aa}, at der skal satses p{\aa} de nye kreative og innovative brancher. En tilgang som ogs{\aa} afspejles i regeringens v{\ae}kstplan for de kreative og innovative brancher. Et andet omr{\aa}de, som ofte er blevet sammenholdt med de kreative og innovative erhverv, er turisme. Indenfor dette omr{\aa}de finder vi det tidligere ApeX-initiativ, hvor forskere fra Aalborg Universitet og regionen v{\ae}ret s{\ae}rligt synlige. Det st{\ae}rke fokus p{\aa} oplevelses{\o}konomi og turisme har imidlertid betydet, at en v{\ae}sentlig gruppe virksomheder er faldet udenfor forst{\aa}elsen af de kreative erhverv, og har dermed medvirket til at give et ufuldst{\ae}ndigt billede af brancherne og potentialerne samt udfordringerne i de kreative og innovative erhverv. Med denne rapport argumenteres der for, at de kreative og innovative erhverv kan defineres tydeligt med en egen nordjysk vinkel og med s{\ae}regne karakteristika; herunder en relativ grad af digitalisering og teknologisering, samt ikke stedbunde output og markeder.",
  keywords = "kreative erhverv, skalerbar forretningsmodel, digital, teknologi, Nordjysk niche, Erhvervsudvikling",
  author = "Lasse Andersson and Christian Nielsen and Kanstrup, {Anne Marie} and Laursen, {Maj Ragner} and Bennike, {Kathrine Bjerg}",
  year = "2015",
  month = "1",
  day = "12",
  language = "Dansk",
  publisher = "Arkitektur & Design (A&D Files)",

  }

  Kreative Nord : teknologiske og digitale potentialer. / Andersson, Lasse; Nielsen, Christian; Kanstrup, Anne Marie; Laursen, Maj Ragner; Bennike, Kathrine Bjerg.

  Arkitektur & Design (A&D Files), 2015. 80 p.

  Research output: Book/ReportReportCommissioned

  TY - RPRT

  T1 - Kreative Nord

  T2 - teknologiske og digitale potentialer

  AU - Andersson, Lasse

  AU - Nielsen, Christian

  AU - Kanstrup, Anne Marie

  AU - Laursen, Maj Ragner

  AU - Bennike, Kathrine Bjerg

  PY - 2015/1/12

  Y1 - 2015/1/12

  N2 - Når man tidligere har talt om de kreative og innovative erhverv, har det ofte været med et klart fokus på kunst og kunsthåndværk. The Work Foundation og the European Competitiveness Report sætter i stedet fokus på, at der skal satses på de nye kreative og innovative brancher. En tilgang som også afspejles i regeringens vækstplan for de kreative og innovative brancher. Et andet område, som ofte er blevet sammenholdt med de kreative og innovative erhverv, er turisme. Indenfor dette område finder vi det tidligere ApeX-initiativ, hvor forskere fra Aalborg Universitet og regionen været særligt synlige. Det stærke fokus på oplevelsesøkonomi og turisme har imidlertid betydet, at en væsentlig gruppe virksomheder er faldet udenfor forståelsen af de kreative erhverv, og har dermed medvirket til at give et ufuldstændigt billede af brancherne og potentialerne samt udfordringerne i de kreative og innovative erhverv. Med denne rapport argumenteres der for, at de kreative og innovative erhverv kan defineres tydeligt med en egen nordjysk vinkel og med særegne karakteristika; herunder en relativ grad af digitalisering og teknologisering, samt ikke stedbunde output og markeder.

  AB - Når man tidligere har talt om de kreative og innovative erhverv, har det ofte været med et klart fokus på kunst og kunsthåndværk. The Work Foundation og the European Competitiveness Report sætter i stedet fokus på, at der skal satses på de nye kreative og innovative brancher. En tilgang som også afspejles i regeringens vækstplan for de kreative og innovative brancher. Et andet område, som ofte er blevet sammenholdt med de kreative og innovative erhverv, er turisme. Indenfor dette område finder vi det tidligere ApeX-initiativ, hvor forskere fra Aalborg Universitet og regionen været særligt synlige. Det stærke fokus på oplevelsesøkonomi og turisme har imidlertid betydet, at en væsentlig gruppe virksomheder er faldet udenfor forståelsen af de kreative erhverv, og har dermed medvirket til at give et ufuldstændigt billede af brancherne og potentialerne samt udfordringerne i de kreative og innovative erhverv. Med denne rapport argumenteres der for, at de kreative og innovative erhverv kan defineres tydeligt med en egen nordjysk vinkel og med særegne karakteristika; herunder en relativ grad af digitalisering og teknologisering, samt ikke stedbunde output og markeder.

  KW - kreative erhverv

  KW - skalerbar forretningsmodel

  KW - digital, teknologi

  KW - Nordjysk niche

  KW - Erhvervsudvikling

  M3 - Rapport

  BT - Kreative Nord

  PB - Arkitektur & Design (A&D Files)

  ER -

  Andersson L, Nielsen C, Kanstrup AM, Laursen MR, Bennike KB. Kreative Nord: teknologiske og digitale potentialer. Arkitektur & Design (A&D Files), 2015. 80 p. (A&D Skriftserie, Vol. 86).