Kriminalitet, tryghed og indsatser i de syv første kvarterløftområder

Research output: Book/ReportBookResearch

647 Downloads (Pure)

Abstract

Indsatser som ikke umiddelbart har haft et kriminalpræventivt

sigte kan godt medvirke til at nedbringe kriminaliteten. Denne

SBi publikation redegør for en nærmere undersøgelse af indsatser i de syv første kvarterløft: Holmbladsgadekvarteret, Femkanten og Kgs. Enghave i København, Avedøre Stationsby i Hvidovre, Aalborg Øst i Aalborg, Tøjhushaven i Randers og Sydvestkvarteret i Kolding. Der har i de syv kvarterløft været igangsat meget få projekter, som specifi kt har haft til formål at begrænse kriminalitet. Den samlede indsats har i stedet været rettet mod opgradering og fornyelse af bebyggelse, forbedring af udearealer og etablering af aktiviteter og væresteder for beboerne. Alligevel har indsatserne samlet set medvirket til at forebygge kriminalitet, og de har ikke mindst skabt større tryghed og trivsel for beboerne i kvarterløftområderne. Formålet med publikationen er at præsentere forhold og faktorer, der har vist sig at have en positiv betydning i boligområder - både når det gælder at forebygge kriminalitet og når det gælder beboernes oplevelser af at kunne færdes trygt og sikkert i deres boligområde. Undersøgelsen er gennemført af SBi i samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd.

Original languageDanish
Place of PublicationHørsholm
PublisherSBI forlag
Number of pages52
ISBN (Print)87-563-1217-2
Publication statusPublished - 2004
SeriesSBI
Number2004:02

Cite this

@book{4e8d29004c4211dead10000ea68e967b,
title = "Kriminalitet, tryghed og indsatser i de syv f{\o}rste kvarterl{\o}ftomr{\aa}der",
abstract = "Indsatser som ikke umiddelbart har haft et kriminalpr{\ae}ventivtsigte kan godt medvirke til at nedbringe kriminaliteten. DenneSBi publikation redeg{\o}r for en n{\ae}rmere unders{\o}gelse af indsatser i de syv f{\o}rste kvarterl{\o}ft: Holmbladsgadekvarteret, Femkanten og Kgs. Enghave i K{\o}benhavn, Aved{\o}re Stationsby i Hvidovre, Aalborg {\O}st i Aalborg, T{\o}jhushaven i Randers og Sydvestkvarteret i Kolding. Der har i de syv kvarterl{\o}ft v{\ae}ret igangsat meget f{\aa} projekter, som specifi kt har haft til form{\aa}l at begr{\ae}nse kriminalitet. Den samlede indsats har i stedet v{\ae}ret rettet mod opgradering og fornyelse af bebyggelse, forbedring af udearealer og etablering af aktiviteter og v{\ae}resteder for beboerne. Alligevel har indsatserne samlet set medvirket til at forebygge kriminalitet, og de har ikke mindst skabt st{\o}rre tryghed og trivsel for beboerne i kvarterl{\o}ftomr{\aa}derne. Form{\aa}let med publikationen er at pr{\ae}sentere forhold og faktorer, der har vist sig at have en positiv betydning i boligomr{\aa}der - b{\aa}de n{\aa}r det g{\ae}lder at forebygge kriminalitet og n{\aa}r det g{\ae}lder beboernes oplevelser af at kunne f{\ae}rdes trygt og sikkert i deres boligomr{\aa}de. Unders{\o}gelsen er gennemf{\o}rt af SBi i samarbejde med Det Kriminalpr{\ae}ventive R{\aa}d.",
author = "Helle N{\o}rgaard and Thorkild {\AE}r{\o}",
year = "2004",
language = "Dansk",
isbn = "87-563-1217-2",
publisher = "SBI forlag",

}

Kriminalitet, tryghed og indsatser i de syv første kvarterløftområder. / Nørgaard, Helle; Ærø, Thorkild.

Hørsholm : SBI forlag, 2004. 52 p. (SBI; No. 2004:02).

Research output: Book/ReportBookResearch

TY - BOOK

T1 - Kriminalitet, tryghed og indsatser i de syv første kvarterløftområder

AU - Nørgaard, Helle

AU - Ærø, Thorkild

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Indsatser som ikke umiddelbart har haft et kriminalpræventivtsigte kan godt medvirke til at nedbringe kriminaliteten. DenneSBi publikation redegør for en nærmere undersøgelse af indsatser i de syv første kvarterløft: Holmbladsgadekvarteret, Femkanten og Kgs. Enghave i København, Avedøre Stationsby i Hvidovre, Aalborg Øst i Aalborg, Tøjhushaven i Randers og Sydvestkvarteret i Kolding. Der har i de syv kvarterløft været igangsat meget få projekter, som specifi kt har haft til formål at begrænse kriminalitet. Den samlede indsats har i stedet været rettet mod opgradering og fornyelse af bebyggelse, forbedring af udearealer og etablering af aktiviteter og væresteder for beboerne. Alligevel har indsatserne samlet set medvirket til at forebygge kriminalitet, og de har ikke mindst skabt større tryghed og trivsel for beboerne i kvarterløftområderne. Formålet med publikationen er at præsentere forhold og faktorer, der har vist sig at have en positiv betydning i boligområder - både når det gælder at forebygge kriminalitet og når det gælder beboernes oplevelser af at kunne færdes trygt og sikkert i deres boligområde. Undersøgelsen er gennemført af SBi i samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd.

AB - Indsatser som ikke umiddelbart har haft et kriminalpræventivtsigte kan godt medvirke til at nedbringe kriminaliteten. DenneSBi publikation redegør for en nærmere undersøgelse af indsatser i de syv første kvarterløft: Holmbladsgadekvarteret, Femkanten og Kgs. Enghave i København, Avedøre Stationsby i Hvidovre, Aalborg Øst i Aalborg, Tøjhushaven i Randers og Sydvestkvarteret i Kolding. Der har i de syv kvarterløft været igangsat meget få projekter, som specifi kt har haft til formål at begrænse kriminalitet. Den samlede indsats har i stedet været rettet mod opgradering og fornyelse af bebyggelse, forbedring af udearealer og etablering af aktiviteter og væresteder for beboerne. Alligevel har indsatserne samlet set medvirket til at forebygge kriminalitet, og de har ikke mindst skabt større tryghed og trivsel for beboerne i kvarterløftområderne. Formålet med publikationen er at præsentere forhold og faktorer, der har vist sig at have en positiv betydning i boligområder - både når det gælder at forebygge kriminalitet og når det gælder beboernes oplevelser af at kunne færdes trygt og sikkert i deres boligområde. Undersøgelsen er gennemført af SBi i samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd.

M3 - Bog

SN - 87-563-1217-2

BT - Kriminalitet, tryghed og indsatser i de syv første kvarterløftområder

PB - SBI forlag

CY - Hørsholm

ER -