Kvalitative metoder: En grundbog

Research output: Book/ReportBookResearch

Abstract

Kvalitative metoder belyser, hvordan mennesker oplever og beretter om verden, hvordan de agerer, og hvordan menneskelige fænomener fremtræder og udvikler sig i komplekse sammenhænge. Metoderne er på forskellig vis egnede til at beskrive, forstå, fortolke og analysere den menneskelige erfarings mange nuancer og kvaliteter. De kvalitative metoder har været i hastig vækst i human- og samfundsvidenskaberne i de seneste ca. 25 år, og forskere har på tværs af faggrænser udviklet et væld af forskellige teknikker, tilgange og perspektiver. 

Denne bog er den første på dansk til at samle de mangeartede kvalitative metoder i ét værk. Bogens forfattere er alle erfarne kvalitative forskere, der for langt størstedelens vedkommende har base i Danmark. Bogens 24 kapitler giver en indføring i de kvalitative metoders teori, men lægger først og fremmest vægt på konkret at beskrive den håndværksmæssige kunnen, som præger indsigtsgivende kvalitative studier. Bogen vil derfor være velegnet for både studerende og erfarne kvalitative forskere.

Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherHans Reitzels Forlag
Volume1
Edition1
Number of pages560
ISBN (Print)9788741252551
Publication statusPublished - 2010

Cite this

Brinkmann, S., & Tanggaard, L. (2010). Kvalitative metoder: En grundbog. (1 ed.) København: Hans Reitzels Forlag.
Brinkmann, Svend ; Tanggaard, Lene. / Kvalitative metoder : En grundbog. 1 ed. København : Hans Reitzels Forlag, 2010. 560 p.
@book{fe797590c78a11dda016000ea68e967b,
title = "Kvalitative metoder: En grundbog",
abstract = "Kvalitative metoder belyser, hvordan mennesker oplever og beretter om verden, hvordan de agerer, og hvordan menneskelige f{\ae}nomener fremtr{\ae}der og udvikler sig i komplekse sammenh{\ae}nge. Metoderne er p{\aa} forskellig vis egnede til at beskrive, forst{\aa}, fortolke og analysere den menneskelige erfarings mange nuancer og kvaliteter. De kvalitative metoder har v{\ae}ret i hastig v{\ae}kst i human- og samfundsvidenskaberne i de seneste ca. 25 {\aa}r, og forskere har p{\aa} tv{\ae}rs af faggr{\ae}nser udviklet et v{\ae}ld af forskellige teknikker, tilgange og perspektiver. Denne bog er den f{\o}rste p{\aa} dansk til at samle de mangeartede kvalitative metoder i {\'e}t v{\ae}rk. Bogens forfattere er alle erfarne kvalitative forskere, der for langt st{\o}rstedelens vedkommende har base i Danmark. Bogens 24 kapitler giver en indf{\o}ring i de kvalitative metoders teori, men l{\ae}gger f{\o}rst og fremmest v{\ae}gt p{\aa} konkret at beskrive den h{\aa}ndv{\ae}rksm{\ae}ssige kunnen, som pr{\ae}ger indsigtsgivende kvalitative studier. Bogen vil derfor v{\ae}re velegnet for b{\aa}de studerende og erfarne kvalitative forskere.",
author = "Svend Brinkmann and Lene Tanggaard",
year = "2010",
language = "Dansk",
isbn = "9788741252551",
volume = "1",
publisher = "Hans Reitzels Forlag",
address = "Danmark",
edition = "1",

}

Brinkmann, S & Tanggaard, L 2010, Kvalitative metoder: En grundbog. vol. 1, 1 edn, Hans Reitzels Forlag, København.

Kvalitative metoder : En grundbog. / Brinkmann, Svend; Tanggaard, Lene.

1 ed. København : Hans Reitzels Forlag, 2010. 560 p.

Research output: Book/ReportBookResearch

TY - BOOK

T1 - Kvalitative metoder

T2 - En grundbog

AU - Brinkmann, Svend

AU - Tanggaard, Lene

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Kvalitative metoder belyser, hvordan mennesker oplever og beretter om verden, hvordan de agerer, og hvordan menneskelige fænomener fremtræder og udvikler sig i komplekse sammenhænge. Metoderne er på forskellig vis egnede til at beskrive, forstå, fortolke og analysere den menneskelige erfarings mange nuancer og kvaliteter. De kvalitative metoder har været i hastig vækst i human- og samfundsvidenskaberne i de seneste ca. 25 år, og forskere har på tværs af faggrænser udviklet et væld af forskellige teknikker, tilgange og perspektiver. Denne bog er den første på dansk til at samle de mangeartede kvalitative metoder i ét værk. Bogens forfattere er alle erfarne kvalitative forskere, der for langt størstedelens vedkommende har base i Danmark. Bogens 24 kapitler giver en indføring i de kvalitative metoders teori, men lægger først og fremmest vægt på konkret at beskrive den håndværksmæssige kunnen, som præger indsigtsgivende kvalitative studier. Bogen vil derfor være velegnet for både studerende og erfarne kvalitative forskere.

AB - Kvalitative metoder belyser, hvordan mennesker oplever og beretter om verden, hvordan de agerer, og hvordan menneskelige fænomener fremtræder og udvikler sig i komplekse sammenhænge. Metoderne er på forskellig vis egnede til at beskrive, forstå, fortolke og analysere den menneskelige erfarings mange nuancer og kvaliteter. De kvalitative metoder har været i hastig vækst i human- og samfundsvidenskaberne i de seneste ca. 25 år, og forskere har på tværs af faggrænser udviklet et væld af forskellige teknikker, tilgange og perspektiver. Denne bog er den første på dansk til at samle de mangeartede kvalitative metoder i ét værk. Bogens forfattere er alle erfarne kvalitative forskere, der for langt størstedelens vedkommende har base i Danmark. Bogens 24 kapitler giver en indføring i de kvalitative metoders teori, men lægger først og fremmest vægt på konkret at beskrive den håndværksmæssige kunnen, som præger indsigtsgivende kvalitative studier. Bogen vil derfor være velegnet for både studerende og erfarne kvalitative forskere.

M3 - Bog

SN - 9788741252551

VL - 1

BT - Kvalitative metoder

PB - Hans Reitzels Forlag

CY - København

ER -

Brinkmann S, Tanggaard L. Kvalitative metoder: En grundbog. 1 ed. København: Hans Reitzels Forlag, 2010. 560 p.