Abstract

SBi-anvisning 270 redegør for sundhedsrisikoen ved radoneksponering og beskriver, hvordan radonindholdet i en bygnings indeluft måles og beregnes som estimeret årsmiddelværdi.
Den estimerede årsmiddelværdi benyttes til at dokumentere, at en bygning opfylder bygningsreglementets krav, og bruges endvidere til at vurdere radon­eksponeringen i forhold til det nationale referenceniveau.
Anvisningen dækker radonmåling i boliger og andre bygninger, fx kontorer, skoler og institutioner. Den henvender sig til bygningsejere, bygherrer, projekterende og brugere af bygninger. Desuden henvender anvisningen sig til alle med interesse for at måle, vurdere og dokumentere radonindholdet i indeluften.
Anvisningen knytter sig til SBi-anvisning 233, Radonsikring af nye bygninger og SBi-anvisning 247, Radonsikring af eksisterende bygninger.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherSBi Forlag
Edition1. udgave
Number of pages66
ISBN (Print)978-87-563-1866-2
ISBN (Electronic)978-87-563-1868-6, 978-87-563-1867-9
Publication statusPublished - 6 Feb 2018
SeriesSBi-anvisning
Number270

Keywords

  Cite this

  Rasmussen, T. V. (2018). Måling af radon i bygninger. (1. udgave ed.) København: SBi Forlag. SBi-anvisning, No. 270
  Rasmussen, Torben Valdbjørn. / Måling af radon i bygninger. 1. udgave ed. København : SBi Forlag, 2018. 66 p. (SBi-anvisning; No. 270).
  @book{6ba45fc048464851a178b8e04ad6f0d1,
  title = "M{\aa}ling af radon i bygninger",
  abstract = "SBi-anvisning 270 redeg{\o}r for sundhedsrisikoen ved radoneksponering og beskriver, hvordan radonindholdet i en bygnings indeluft m{\aa}les og beregnes som estimeret {\aa}rsmiddelv{\ae}rdi.Den estimerede {\aa}rsmiddelv{\ae}rdi benyttes til at dokumentere, at en bygning opfylder bygningsreglementets krav, og bruges endvidere til at vurdere radon­eksponeringen i forhold til det nationale referenceniveau.Anvisningen d{\ae}kker radonm{\aa}ling i boliger og andre bygninger, fx kontorer, skoler og institutioner. Den henvender sig til bygningsejere, bygherrer, projekterende og brugere af bygninger. Desuden henvender anvisningen sig til alle med interesse for at m{\aa}le, vurdere og dokumentere radonindholdet i indeluften.Anvisningen knytter sig til SBi-anvisning 233, Radonsikring af nye bygninger og SBi-anvisning 247, Radonsikring af eksisterende bygninger.",
  keywords = "Radon, Indeklima, Luftkvalitet, Dokumentation, Sundhed, M{\aa}ling, Estimeret {\aa}rsmiddelv{\ae}rdi, Krav, Anbefalinger",
  author = "Rasmussen, {Torben Valdbj{\o}rn}",
  year = "2018",
  month = "2",
  day = "6",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-563-1866-2",
  publisher = "SBi Forlag",
  edition = "1. udgave",

  }

  Rasmussen, TV 2018, Måling af radon i bygninger. SBi-anvisning, no. 270, 1. udgave edn, SBi Forlag, København.

  Måling af radon i bygninger. / Rasmussen, Torben Valdbjørn.

  1. udgave ed. København : SBi Forlag, 2018. 66 p.

  Research output: Book/ReportBookResearch

  TY - BOOK

  T1 - Måling af radon i bygninger

  AU - Rasmussen, Torben Valdbjørn

  PY - 2018/2/6

  Y1 - 2018/2/6

  N2 - SBi-anvisning 270 redegør for sundhedsrisikoen ved radoneksponering og beskriver, hvordan radonindholdet i en bygnings indeluft måles og beregnes som estimeret årsmiddelværdi.Den estimerede årsmiddelværdi benyttes til at dokumentere, at en bygning opfylder bygningsreglementets krav, og bruges endvidere til at vurdere radon­eksponeringen i forhold til det nationale referenceniveau.Anvisningen dækker radonmåling i boliger og andre bygninger, fx kontorer, skoler og institutioner. Den henvender sig til bygningsejere, bygherrer, projekterende og brugere af bygninger. Desuden henvender anvisningen sig til alle med interesse for at måle, vurdere og dokumentere radonindholdet i indeluften.Anvisningen knytter sig til SBi-anvisning 233, Radonsikring af nye bygninger og SBi-anvisning 247, Radonsikring af eksisterende bygninger.

  AB - SBi-anvisning 270 redegør for sundhedsrisikoen ved radoneksponering og beskriver, hvordan radonindholdet i en bygnings indeluft måles og beregnes som estimeret årsmiddelværdi.Den estimerede årsmiddelværdi benyttes til at dokumentere, at en bygning opfylder bygningsreglementets krav, og bruges endvidere til at vurdere radon­eksponeringen i forhold til det nationale referenceniveau.Anvisningen dækker radonmåling i boliger og andre bygninger, fx kontorer, skoler og institutioner. Den henvender sig til bygningsejere, bygherrer, projekterende og brugere af bygninger. Desuden henvender anvisningen sig til alle med interesse for at måle, vurdere og dokumentere radonindholdet i indeluften.Anvisningen knytter sig til SBi-anvisning 233, Radonsikring af nye bygninger og SBi-anvisning 247, Radonsikring af eksisterende bygninger.

  KW - Radon

  KW - Indeklima

  KW - Luftkvalitet

  KW - Dokumentation

  KW - Sundhed

  KW - Måling

  KW - Estimeret årsmiddelværdi

  KW - Krav

  KW - Anbefalinger

  M3 - Bog

  SN - 978-87-563-1866-2

  BT - Måling af radon i bygninger

  PB - SBi Forlag

  CY - København

  ER -

  Rasmussen TV. Måling af radon i bygninger. 1. udgave ed. København: SBi Forlag, 2018. 66 p. (SBi-anvisning; No. 270).