Målinger og analyse af energiforbrug og indeklima i EnergiParcel - Projektet: Farøvænget 4

Tine Steen Larsen, Ole Daniels, Rasmus Lund Jensen, Mathias Rene Andersen, Rasmus Bohl Sørensen, Lise Mellergaard Jensen, Jesper Nørgaard

Research output: Book/ReportReportResearchpeer-review

7 Downloads (Pure)

Abstract

Denne rapport beskriver resultater fra målingerne af energiforbrug og indeklima i EnergiParcel-projektet. Rapporten er skrevet efter afslutningen af selve måleprojektet i husene ultimo maj 2011. Målingerne i husene er foretaget både før og efter energirenoveringen. I denne rapport beskrives de målte rådata, hvorefter der korrigeres for målinger påvirket af brugeradfærd, vejrdata, mm. Dette fører i sidste ende til en sammenligning mellem det målte og beregnede energiforbrug.

Denne rapport er 1 ud af i alt 5 rapporter som afrapporterer EnergiParcelprojektet. Disse består af 4 hus-rapporter, som beskriver og analysere de enkelte huse, samt en hovedrapport hvor konklusioner og en endelig opsamling kan findes. Der er forinden disse rapporter skrevet en statusrapport i august 2010. I den rapport forefindes sammenligninger mellem målte data før og efter renovering for perioden januar – juli.

Måleprogrammet er gennemført af Aalborg Universitet over en tre-årig periode med opstart medio november 2008 og afslutning i maj 2011. Realdania Byg, som har startet EnergiParcel-projektet, skriver på www.energiparcel.dk om projektet: ”Realdania Byg A/S har konstateret, at der mangler viden om og eksempler på gode integrerede energirenoveringer, som henvender sig til den almindelige boligejer. Derfor igangsatte Realdania Byg demonstrationsprojektet med henblik på at skabe fire eksempelrenoveringer med særlig fokus på energi for dermed at skabe et væsentligt forbedret grundlag for at fremtidssikre renoveringer af parcelhuse.

Det har fra starten været et mål at resultater og erfaringer fra projektet skal udbredes til flest mulige. Projektet skal være en konkret inspiration, som kan ses og føles på, for den almindelige parcelhusejer, samt de professionelle i byggebranchen der kan se en fremtid indenfor salg af energirenoverings ”pakkeløsninger”.
Original languageDanish
Place of PublicationAalborg
PublisherDepartment of Civil Engineering, Aalborg University
Number of pages133
Commissioning bodyRealdania Byg A/S
Publication statusPublished - 2012
SeriesDCE Technical reports
Number140
ISSN1901-726X

Keywords

  Cite this

  Larsen, T. S., Daniels, O., Jensen, R. L., Andersen, M. R., Sørensen, R. B., Jensen, L. M., & Nørgaard, J. (2012). Målinger og analyse af energiforbrug og indeklima i EnergiParcel - Projektet: Farøvænget 4. Aalborg: Department of Civil Engineering, Aalborg University. DCE Technical reports, No. 140
  Larsen, Tine Steen ; Daniels, Ole ; Jensen, Rasmus Lund ; Andersen, Mathias Rene ; Sørensen, Rasmus Bohl ; Jensen, Lise Mellergaard ; Nørgaard, Jesper. / Målinger og analyse af energiforbrug og indeklima i EnergiParcel - Projektet : Farøvænget 4. Aalborg : Department of Civil Engineering, Aalborg University, 2012. 133 p. (DCE Technical reports; No. 140).
  @book{a8f8b016a1e14721b848eea734fdc243,
  title = "M{\aa}linger og analyse af energiforbrug og indeklima i EnergiParcel - Projektet: Far{\o}v{\ae}nget 4",
  abstract = "Denne rapport beskriver resultater fra m{\aa}lingerne af energiforbrug og indeklima i EnergiParcel-projektet. Rapporten er skrevet efter afslutningen af selve m{\aa}leprojektet i husene ultimo maj 2011. M{\aa}lingerne i husene er foretaget b{\aa}de f{\o}r og efter energirenoveringen. I denne rapport beskrives de m{\aa}lte r{\aa}data, hvorefter der korrigeres for m{\aa}linger p{\aa}virket af brugeradf{\ae}rd, vejrdata, mm. Dette f{\o}rer i sidste ende til en sammenligning mellem det m{\aa}lte og beregnede energiforbrug.Denne rapport er 1 ud af i alt 5 rapporter som afrapporterer EnergiParcelprojektet. Disse best{\aa}r af 4 hus-rapporter, som beskriver og analysere de enkelte huse, samt en hovedrapport hvor konklusioner og en endelig opsamling kan findes. Der er forinden disse rapporter skrevet en statusrapport i august 2010. I den rapport forefindes sammenligninger mellem m{\aa}lte data f{\o}r og efter renovering for perioden januar – juli.M{\aa}leprogrammet er gennemf{\o}rt af Aalborg Universitet over en tre-{\aa}rig periode med opstart medio november 2008 og afslutning i maj 2011. Realdania Byg, som har startet EnergiParcel-projektet, skriver p{\aa} www.energiparcel.dk om projektet: ”Realdania Byg A/S har konstateret, at der mangler viden om og eksempler p{\aa} gode integrerede energirenoveringer, som henvender sig til den almindelige boligejer. Derfor igangsatte Realdania Byg demonstrationsprojektet med henblik p{\aa} at skabe fire eksempelrenoveringer med s{\ae}rlig fokus p{\aa} energi for dermed at skabe et v{\ae}sentligt forbedret grundlag for at fremtidssikre renoveringer af parcelhuse.Det har fra starten v{\ae}ret et m{\aa}l at resultater og erfaringer fra projektet skal udbredes til flest mulige. Projektet skal v{\ae}re en konkret inspiration, som kan ses og f{\o}les p{\aa}, for den almindelige parcelhusejer, samt de professionelle i byggebranchen der kan se en fremtid indenfor salg af energirenoverings ”pakkel{\o}sninger”.",
  keywords = "EnergiParcel-projektet, Energiforbrug, M{\aa}linger, Indeklima",
  author = "Larsen, {Tine Steen} and Ole Daniels and Jensen, {Rasmus Lund} and Andersen, {Mathias Rene} and S{\o}rensen, {Rasmus Bohl} and Jensen, {Lise Mellergaard} and Jesper N{\o}rgaard",
  year = "2012",
  language = "Dansk",
  publisher = "Department of Civil Engineering, Aalborg University",
  address = "Danmark",

  }

  Larsen, TS, Daniels, O, Jensen, RL, Andersen, MR, Sørensen, RB, Jensen, LM & Nørgaard, J 2012, Målinger og analyse af energiforbrug og indeklima i EnergiParcel - Projektet: Farøvænget 4. DCE Technical reports, no. 140, Department of Civil Engineering, Aalborg University, Aalborg.

  Målinger og analyse af energiforbrug og indeklima i EnergiParcel - Projektet : Farøvænget 4. / Larsen, Tine Steen; Daniels, Ole; Jensen, Rasmus Lund; Andersen, Mathias Rene; Sørensen, Rasmus Bohl; Jensen, Lise Mellergaard; Nørgaard, Jesper.

  Aalborg : Department of Civil Engineering, Aalborg University, 2012. 133 p.

  Research output: Book/ReportReportResearchpeer-review

  TY - RPRT

  T1 - Målinger og analyse af energiforbrug og indeklima i EnergiParcel - Projektet

  T2 - Farøvænget 4

  AU - Larsen, Tine Steen

  AU - Daniels, Ole

  AU - Jensen, Rasmus Lund

  AU - Andersen, Mathias Rene

  AU - Sørensen, Rasmus Bohl

  AU - Jensen, Lise Mellergaard

  AU - Nørgaard, Jesper

  PY - 2012

  Y1 - 2012

  N2 - Denne rapport beskriver resultater fra målingerne af energiforbrug og indeklima i EnergiParcel-projektet. Rapporten er skrevet efter afslutningen af selve måleprojektet i husene ultimo maj 2011. Målingerne i husene er foretaget både før og efter energirenoveringen. I denne rapport beskrives de målte rådata, hvorefter der korrigeres for målinger påvirket af brugeradfærd, vejrdata, mm. Dette fører i sidste ende til en sammenligning mellem det målte og beregnede energiforbrug.Denne rapport er 1 ud af i alt 5 rapporter som afrapporterer EnergiParcelprojektet. Disse består af 4 hus-rapporter, som beskriver og analysere de enkelte huse, samt en hovedrapport hvor konklusioner og en endelig opsamling kan findes. Der er forinden disse rapporter skrevet en statusrapport i august 2010. I den rapport forefindes sammenligninger mellem målte data før og efter renovering for perioden januar – juli.Måleprogrammet er gennemført af Aalborg Universitet over en tre-årig periode med opstart medio november 2008 og afslutning i maj 2011. Realdania Byg, som har startet EnergiParcel-projektet, skriver på www.energiparcel.dk om projektet: ”Realdania Byg A/S har konstateret, at der mangler viden om og eksempler på gode integrerede energirenoveringer, som henvender sig til den almindelige boligejer. Derfor igangsatte Realdania Byg demonstrationsprojektet med henblik på at skabe fire eksempelrenoveringer med særlig fokus på energi for dermed at skabe et væsentligt forbedret grundlag for at fremtidssikre renoveringer af parcelhuse.Det har fra starten været et mål at resultater og erfaringer fra projektet skal udbredes til flest mulige. Projektet skal være en konkret inspiration, som kan ses og føles på, for den almindelige parcelhusejer, samt de professionelle i byggebranchen der kan se en fremtid indenfor salg af energirenoverings ”pakkeløsninger”.

  AB - Denne rapport beskriver resultater fra målingerne af energiforbrug og indeklima i EnergiParcel-projektet. Rapporten er skrevet efter afslutningen af selve måleprojektet i husene ultimo maj 2011. Målingerne i husene er foretaget både før og efter energirenoveringen. I denne rapport beskrives de målte rådata, hvorefter der korrigeres for målinger påvirket af brugeradfærd, vejrdata, mm. Dette fører i sidste ende til en sammenligning mellem det målte og beregnede energiforbrug.Denne rapport er 1 ud af i alt 5 rapporter som afrapporterer EnergiParcelprojektet. Disse består af 4 hus-rapporter, som beskriver og analysere de enkelte huse, samt en hovedrapport hvor konklusioner og en endelig opsamling kan findes. Der er forinden disse rapporter skrevet en statusrapport i august 2010. I den rapport forefindes sammenligninger mellem målte data før og efter renovering for perioden januar – juli.Måleprogrammet er gennemført af Aalborg Universitet over en tre-årig periode med opstart medio november 2008 og afslutning i maj 2011. Realdania Byg, som har startet EnergiParcel-projektet, skriver på www.energiparcel.dk om projektet: ”Realdania Byg A/S har konstateret, at der mangler viden om og eksempler på gode integrerede energirenoveringer, som henvender sig til den almindelige boligejer. Derfor igangsatte Realdania Byg demonstrationsprojektet med henblik på at skabe fire eksempelrenoveringer med særlig fokus på energi for dermed at skabe et væsentligt forbedret grundlag for at fremtidssikre renoveringer af parcelhuse.Det har fra starten været et mål at resultater og erfaringer fra projektet skal udbredes til flest mulige. Projektet skal være en konkret inspiration, som kan ses og føles på, for den almindelige parcelhusejer, samt de professionelle i byggebranchen der kan se en fremtid indenfor salg af energirenoverings ”pakkeløsninger”.

  KW - EnergiParcel-projektet

  KW - Energiforbrug

  KW - Målinger

  KW - Indeklima

  M3 - Rapport

  BT - Målinger og analyse af energiforbrug og indeklima i EnergiParcel - Projektet

  PB - Department of Civil Engineering, Aalborg University

  CY - Aalborg

  ER -

  Larsen TS, Daniels O, Jensen RL, Andersen MR, Sørensen RB, Jensen LM et al. Målinger og analyse af energiforbrug og indeklima i EnergiParcel - Projektet: Farøvænget 4. Aalborg: Department of Civil Engineering, Aalborg University, 2012. 133 p. (DCE Technical reports; No. 140).