Måltidets sociologi: Simmel og Fischler om det fælles måltid

Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingBook chapterEducationpeer-review

Abstract

Kapitlet introducerer den klassiske sociolog Georg Simmel og hans forståelse af samspillet mellem mad og måltider. Herefter sammenfattes en række udvalgte pointer, som er karakteristiske for den franske sociolog Claude Fischlers forståelse af begrebet commensality. Som led i diskussionen af de teoretiske positioner og den ’bekymringsdiskurs’, de siges at repræsentere, konfronteres disse med en mere empirisk baseret tilgang til måltidssociologien. Herunder udfordres begrebet commensality med henvisning til synspunkter hentet fra Ann Murcott. Som case inddrages Claude Fischlers forskning om årsagerne til fedmeepidemien.
Original languageDanish
Title of host publicationMadsociologi
EditorsJon Fuglsang, Naja Bruno Stamer
Number of pages13
PublisherMunksgaard
Publication date1 May 2015
Pages19-32
Chapter1
Publication statusPublished - 1 May 2015

Cite this