Madspild i familier: Reduktion af familiers madspild gennem ændring af praksisser

Research output: Book/ReportPh.D. thesis

969 Downloads (Pure)

Abstract

Denne afhandling er baseret på resultaterne af et tre år langt erhvervs-ph.d.-studie ved Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S og Institut for Kommunikation og Psykologi ved Aalborg Universitet. Afhandlingen inkluderer fem originale artikler og en sammenbindende tekst med afhandlingens forskningsspørgsmål, forskningsdesign analyse og konklusioner.

I afhandlingen omhandler et studie af familiers praksis, der forårsager madspild. Resultatet er en teori herom og en metode til at reducere madspildet gennem ændring af familiers praksisser. Jeg undersøger i familiestudiet seks børnefamiliers praksis med særligt henblik på forholdet mellem familiens sociale dynamikker, praksisser og hverdagens organisering. Et misforhold mellem hverdagens organisering og familiemedlemmernes madpraksisser er en væsentlig årsag til madspild. Teorien, der forklarer, hvorfor familiers praksis forårsager madspild, ligger til grund for en metode til at reducere madspildet. Metoden bygger primært på praksisteori og tager højde for etiske implikationer i ændringen af familiers praksis. Den udviklede metode er tilpasset anvendelse i organisatorisk praksis og indeholder et konkret redskab til brug før, under og efter interventioner iværksættes.
Original languageDanish
PublisherAalborg Universitetsforlag
ISBN (Electronic)978-87-7112-857-4
DOIs
Publication statusPublished - 2016
SeriesPh.d.-serien for Det Humanistiske Fakultet, Aalborg Universitet
ISSN2246-123X

Cite this