Matematikfilosofi

Ole Skovsmose, Ole Ravn

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Abstract

Matematikfilosofi tager udgangspunkt i spørgsmålene: Hvor er matematikken? Hvor sikker er matematikken? Hvor social er matematikken? Hvor god er matematikken?
Spørgsmålene fører læseren gennem en lang række temaer: klassiske opfattelser af matematik; vores forståelse af naturen som formet gennem matematikken; forbindelsen mellem matematik og logik; relationer mellem matematik og sprog; sammenspillet mellem udformningen af matematiske beviser og computerteknologi; matematik som integreret del af teknologi; og matematik og etik.
Original languageDanish
Place of PublicationÅrhus
PublisherSystime Academic
Volume1
Edition1
Number of pages272
ISBN (Print)978-87-616-3758-1
Publication statusPublished - Aug 2011

Cite this

Skovsmose, O., & Ravn, O. (2011). Matematikfilosofi. (1 ed.) Århus: Systime Academic.
Skovsmose, Ole ; Ravn, Ole. / Matematikfilosofi. 1 ed. Århus : Systime Academic, 2011. 272 p.
@book{5fa519548f0943a5b5ed513a3225aa58,
title = "Matematikfilosofi",
abstract = "Matematikfilosofi tager udgangspunkt i sp{\o}rgsm{\aa}lene: Hvor er matematikken? Hvor sikker er matematikken? Hvor social er matematikken? Hvor god er matematikken?Sp{\o}rgsm{\aa}lene f{\o}rer l{\ae}seren gennem en lang r{\ae}kke temaer: klassiske opfattelser af matematik; vores forst{\aa}else af naturen som formet gennem matematikken; forbindelsen mellem matematik og logik; relationer mellem matematik og sprog; sammenspillet mellem udformningen af matematiske beviser og computerteknologi; matematik som integreret del af teknologi; og matematik og etik.",
author = "Ole Skovsmose and Ole Ravn",
year = "2011",
month = "8",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-616-3758-1",
volume = "1",
publisher = "Systime Academic",
address = "Danmark",
edition = "1",

}

Skovsmose, O & Ravn, O 2011, Matematikfilosofi. vol. 1, 1 edn, Systime Academic, Århus.

Matematikfilosofi. / Skovsmose, Ole; Ravn, Ole.

1 ed. Århus : Systime Academic, 2011. 272 p.

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

TY - BOOK

T1 - Matematikfilosofi

AU - Skovsmose, Ole

AU - Ravn, Ole

PY - 2011/8

Y1 - 2011/8

N2 - Matematikfilosofi tager udgangspunkt i spørgsmålene: Hvor er matematikken? Hvor sikker er matematikken? Hvor social er matematikken? Hvor god er matematikken?Spørgsmålene fører læseren gennem en lang række temaer: klassiske opfattelser af matematik; vores forståelse af naturen som formet gennem matematikken; forbindelsen mellem matematik og logik; relationer mellem matematik og sprog; sammenspillet mellem udformningen af matematiske beviser og computerteknologi; matematik som integreret del af teknologi; og matematik og etik.

AB - Matematikfilosofi tager udgangspunkt i spørgsmålene: Hvor er matematikken? Hvor sikker er matematikken? Hvor social er matematikken? Hvor god er matematikken?Spørgsmålene fører læseren gennem en lang række temaer: klassiske opfattelser af matematik; vores forståelse af naturen som formet gennem matematikken; forbindelsen mellem matematik og logik; relationer mellem matematik og sprog; sammenspillet mellem udformningen af matematiske beviser og computerteknologi; matematik som integreret del af teknologi; og matematik og etik.

M3 - Bog

SN - 978-87-616-3758-1

VL - 1

BT - Matematikfilosofi

PB - Systime Academic

CY - Århus

ER -

Skovsmose O, Ravn O. Matematikfilosofi. 1 ed. Århus: Systime Academic, 2011. 272 p.