Meningsgivende ledelse

Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingArticle in proceedingResearchpeer-review

Abstract

Nærværende konferencebidrag har som hovedformål at anskueliggøre vores forskningsområde, der indskriver sig i feltet ledelsesfilosofi og som mere konkret fokuserer på undersøgelse om, hvordan ledelse tager sig ud, når ledelse opfattes som et spørgsmål om ”sense-giving” (Weick, 1995, p. 10). Sense-giving er først interessant når fokus forskydes fra forsøget på at tilbyde, skabe, dirigere, styre og kontrollere medarbejderes meningsdannelse til i stedet at omhandle en dialogbaseret udvikling af meningsgivende fællesskaber. Et sådan meningsfællesskab betyder selvsagt ikke, at eksisterende dialektiske modsætninger mellem f.eks. leder og medarbejder forsvinder, men at de bliver tydelige og at de netop som følge af denne synlighed medvirker til at skabe udvikling i organisationen. Formålet med at fokusere på sense-giving er at diskutere et andet perspektiv på ledelse end det som traditionelle ledelsestilgange tilbyder, hvor ledelse f.eks. betragtes som adfærdsregulering, værdibaseret ledelse, magtbaseret ledelse, systemteoriens kommunikationsapproach m.m.
Original languageDanish
Title of host publicationEt snit gennem dansk ledelse : Det Danske Ledelsesakademis 2010 konference Aalborg Universitet
Number of pages13
VolumeIII
PublisherDet Danske Ledelsesakademi
Publication dateDec 2010
ISBN (Electronic)9788799411306
Publication statusPublished - Dec 2010
EventDet Danske Ledelsesakademis 2010 konference - Aalborg Universitet, Aalborg, Denmark
Duration: 6 Dec 20107 Dec 2010

Conference

ConferenceDet Danske Ledelsesakademis 2010 konference
LocationAalborg Universitet
CountryDenmark
CityAalborg
Period06/12/201007/12/2010

Cite this

Hertel, F., & Fast, M. (2010). Meningsgivende ledelse. In Et snit gennem dansk ledelse: Det Danske Ledelsesakademis 2010 konference Aalborg Universitet (Vol. III). Det Danske Ledelsesakademi.
Hertel, Frederik ; Fast, Michael. / Meningsgivende ledelse. Et snit gennem dansk ledelse: Det Danske Ledelsesakademis 2010 konference Aalborg Universitet. Vol. III Det Danske Ledelsesakademi, 2010.
@inproceedings{e1935928aa8f4fba824032381d3c4039,
title = "Meningsgivende ledelse",
abstract = "N{\ae}rv{\ae}rende konferencebidrag har som hovedform{\aa}l at anskueligg{\o}re vores forskningsomr{\aa}de, der indskriver sig i feltet ledelsesfilosofi og som mere konkret fokuserer p{\aa} unders{\o}gelse om, hvordan ledelse tager sig ud, n{\aa}r ledelse opfattes som et sp{\o}rgsm{\aa}l om ”sense-giving” (Weick, 1995, p. 10). Sense-giving er f{\o}rst interessant n{\aa}r fokus forskydes fra fors{\o}get p{\aa} at tilbyde, skabe, dirigere, styre og kontrollere medarbejderes meningsdannelse til i stedet at omhandle en dialogbaseret udvikling af meningsgivende f{\ae}llesskaber. Et s{\aa}dan meningsf{\ae}llesskab betyder selvsagt ikke, at eksisterende dialektiske mods{\ae}tninger mellem f.eks. leder og medarbejder forsvinder, men at de bliver tydelige og at de netop som f{\o}lge af denne synlighed medvirker til at skabe udvikling i organisationen. Form{\aa}let med at fokusere p{\aa} sense-giving er at diskutere et andet perspektiv p{\aa} ledelse end det som traditionelle ledelsestilgange tilbyder, hvor ledelse f.eks. betragtes som adf{\ae}rdsregulering, v{\ae}rdibaseret ledelse, magtbaseret ledelse, systemteoriens kommunikationsapproach m.m.",
author = "Frederik Hertel and Michael Fast",
year = "2010",
month = "12",
language = "Dansk",
volume = "III",
booktitle = "Et snit gennem dansk ledelse",
publisher = "Det Danske Ledelsesakademi",

}

Hertel, F & Fast, M 2010, Meningsgivende ledelse. in Et snit gennem dansk ledelse: Det Danske Ledelsesakademis 2010 konference Aalborg Universitet. vol. III, Det Danske Ledelsesakademi, Det Danske Ledelsesakademis 2010 konference, Aalborg, Denmark, 06/12/2010.

Meningsgivende ledelse. / Hertel, Frederik; Fast, Michael.

Et snit gennem dansk ledelse: Det Danske Ledelsesakademis 2010 konference Aalborg Universitet. Vol. III Det Danske Ledelsesakademi, 2010.

Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingArticle in proceedingResearchpeer-review

TY - GEN

T1 - Meningsgivende ledelse

AU - Hertel, Frederik

AU - Fast, Michael

PY - 2010/12

Y1 - 2010/12

N2 - Nærværende konferencebidrag har som hovedformål at anskueliggøre vores forskningsområde, der indskriver sig i feltet ledelsesfilosofi og som mere konkret fokuserer på undersøgelse om, hvordan ledelse tager sig ud, når ledelse opfattes som et spørgsmål om ”sense-giving” (Weick, 1995, p. 10). Sense-giving er først interessant når fokus forskydes fra forsøget på at tilbyde, skabe, dirigere, styre og kontrollere medarbejderes meningsdannelse til i stedet at omhandle en dialogbaseret udvikling af meningsgivende fællesskaber. Et sådan meningsfællesskab betyder selvsagt ikke, at eksisterende dialektiske modsætninger mellem f.eks. leder og medarbejder forsvinder, men at de bliver tydelige og at de netop som følge af denne synlighed medvirker til at skabe udvikling i organisationen. Formålet med at fokusere på sense-giving er at diskutere et andet perspektiv på ledelse end det som traditionelle ledelsestilgange tilbyder, hvor ledelse f.eks. betragtes som adfærdsregulering, værdibaseret ledelse, magtbaseret ledelse, systemteoriens kommunikationsapproach m.m.

AB - Nærværende konferencebidrag har som hovedformål at anskueliggøre vores forskningsområde, der indskriver sig i feltet ledelsesfilosofi og som mere konkret fokuserer på undersøgelse om, hvordan ledelse tager sig ud, når ledelse opfattes som et spørgsmål om ”sense-giving” (Weick, 1995, p. 10). Sense-giving er først interessant når fokus forskydes fra forsøget på at tilbyde, skabe, dirigere, styre og kontrollere medarbejderes meningsdannelse til i stedet at omhandle en dialogbaseret udvikling af meningsgivende fællesskaber. Et sådan meningsfællesskab betyder selvsagt ikke, at eksisterende dialektiske modsætninger mellem f.eks. leder og medarbejder forsvinder, men at de bliver tydelige og at de netop som følge af denne synlighed medvirker til at skabe udvikling i organisationen. Formålet med at fokusere på sense-giving er at diskutere et andet perspektiv på ledelse end det som traditionelle ledelsestilgange tilbyder, hvor ledelse f.eks. betragtes som adfærdsregulering, værdibaseret ledelse, magtbaseret ledelse, systemteoriens kommunikationsapproach m.m.

M3 - Konferenceartikel i proceeding

VL - III

BT - Et snit gennem dansk ledelse

PB - Det Danske Ledelsesakademi

ER -

Hertel F, Fast M. Meningsgivende ledelse. In Et snit gennem dansk ledelse: Det Danske Ledelsesakademis 2010 konference Aalborg Universitet. Vol. III. Det Danske Ledelsesakademi. 2010