Mental Byomdannelse: Midlertidig anvendelse som kickstarter for en omdannelsesproces

Tina Vestermann Olsen, Anne Mette Boye, Inger Haarup Borchmann, Anne Lærke Jørgensen

Research output: Book/ReportReportCommunication

Abstract

Formålet med publikationen er at præsentere metoden "Mental byomdannelse".

Metoden viser, hvordan man via midlertidig brug af grunde kan undersøge et steds potentialer, tage et område i brug tidligt i en byomdannelsesproces og derved bidrage til at opbygge en ny identitet for området.

Mental byomdannelse går ud på at skabe bevidsthed om et byudviklingsområde overfor byens borgere, kommende beboere og fremtidige brugere af området allerede mens den fysiske omdannelse er i gang.
I publikationen præsenteres en værktøjskasse, som giver redskaber og ideer til, hvordan man kan sætte en mental byomdannelsesproces i gang i byens rum.

Publikationen udgør en afrapportering fra et støttet forsøgsprojekt hvor metoden ”Mental byomdannelse” er udviklet ved at afprøve ideerne om mental byomdannelse i to cases i Ålborg Kommune, hhv. i Østre Havn og Nibe by.
Formålet med at anvende metoden i de to cases har været at starte en åben proces med plads til lokalt initiativ og forankring, uforudsete muligheder og derigennem skabe debat om stedernes fremtid og identitet. Casene er i afrapporteringen støttet op af en erfaringsopsamling fra ind- og udland.

Målgruppen for publikationen er kommunale planlæggere, politikere, developere samt byrumspionerer – som eksempelvis borgere, der ønsker at anvende et sted til en midlertidig aktivitet.

Publikationen er gratis og kan rekvireres hos:
Indenrigs- og Socialministeriet
Lovekspeditionen
Holmens Kanal 22
1060 København K
Tlf. 33929326
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherIndenrigs og Socialministeriet
Number of pages84
ISBN (Print)9788775466078
ISBN (Electronic)9788775466085
Publication statusPublished - 2009

Cite this

Olsen, T. V., Boye, A. M., Borchmann, I. H., & Jørgensen, A. L. (2009). Mental Byomdannelse: Midlertidig anvendelse som kickstarter for en omdannelsesproces. København: Indenrigs og Socialministeriet.
Olsen, Tina Vestermann ; Boye, Anne Mette ; Borchmann, Inger Haarup ; Jørgensen, Anne Lærke. / Mental Byomdannelse : Midlertidig anvendelse som kickstarter for en omdannelsesproces. København : Indenrigs og Socialministeriet, 2009. 84 p.
@book{e1725b0eeb2744449eb195e552e9f53a,
title = "Mental Byomdannelse: Midlertidig anvendelse som kickstarter for en omdannelsesproces",
abstract = "Form{\aa}let med publikationen er at pr{\ae}sentere metoden {"}Mental byomdannelse{"}. Metoden viser, hvordan man via midlertidig brug af grunde kan unders{\o}ge et steds potentialer, tage et omr{\aa}de i brug tidligt i en byomdannelsesproces og derved bidrage til at opbygge en ny identitet for omr{\aa}det. Mental byomdannelse g{\aa}r ud p{\aa} at skabe bevidsthed om et byudviklingsomr{\aa}de overfor byens borgere, kommende beboere og fremtidige brugere af omr{\aa}det allerede mens den fysiske omdannelse er i gang.I publikationen pr{\ae}senteres en v{\ae}rkt{\o}jskasse, som giver redskaber og ideer til, hvordan man kan s{\ae}tte en mental byomdannelsesproces i gang i byens rum. Publikationen udg{\o}r en afrapportering fra et st{\o}ttet fors{\o}gsprojekt hvor metoden ”Mental byomdannelse” er udviklet ved at afpr{\o}ve ideerne om mental byomdannelse i to cases i {\AA}lborg Kommune, hhv. i {\O}stre Havn og Nibe by.Form{\aa}let med at anvende metoden i de to cases har v{\ae}ret at starte en {\aa}ben proces med plads til lokalt initiativ og forankring, uforudsete muligheder og derigennem skabe debat om stedernes fremtid og identitet. Casene er i afrapporteringen st{\o}ttet op af en erfaringsopsamling fra ind- og udland. M{\aa}lgruppen for publikationen er kommunale planl{\ae}ggere, politikere, developere samt byrumspionerer – som eksempelvis borgere, der {\o}nsker at anvende et sted til en midlertidig aktivitet. Publikationen er gratis og kan rekvireres hos:Indenrigs- og SocialministerietLovekspeditionenHolmens Kanal 221060 K{\o}benhavn KTlf. 33929326",
author = "Olsen, {Tina Vestermann} and Boye, {Anne Mette} and Borchmann, {Inger Haarup} and J{\o}rgensen, {Anne L{\ae}rke}",
year = "2009",
language = "Dansk",
isbn = "9788775466078",
publisher = "Indenrigs og Socialministeriet",

}

Olsen, TV, Boye, AM, Borchmann, IH & Jørgensen, AL 2009, Mental Byomdannelse: Midlertidig anvendelse som kickstarter for en omdannelsesproces. Indenrigs og Socialministeriet, København.

Mental Byomdannelse : Midlertidig anvendelse som kickstarter for en omdannelsesproces. / Olsen, Tina Vestermann; Boye, Anne Mette; Borchmann, Inger Haarup ; Jørgensen, Anne Lærke.

København : Indenrigs og Socialministeriet, 2009. 84 p.

Research output: Book/ReportReportCommunication

TY - RPRT

T1 - Mental Byomdannelse

T2 - Midlertidig anvendelse som kickstarter for en omdannelsesproces

AU - Olsen, Tina Vestermann

AU - Boye, Anne Mette

AU - Borchmann, Inger Haarup

AU - Jørgensen, Anne Lærke

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Formålet med publikationen er at præsentere metoden "Mental byomdannelse". Metoden viser, hvordan man via midlertidig brug af grunde kan undersøge et steds potentialer, tage et område i brug tidligt i en byomdannelsesproces og derved bidrage til at opbygge en ny identitet for området. Mental byomdannelse går ud på at skabe bevidsthed om et byudviklingsområde overfor byens borgere, kommende beboere og fremtidige brugere af området allerede mens den fysiske omdannelse er i gang.I publikationen præsenteres en værktøjskasse, som giver redskaber og ideer til, hvordan man kan sætte en mental byomdannelsesproces i gang i byens rum. Publikationen udgør en afrapportering fra et støttet forsøgsprojekt hvor metoden ”Mental byomdannelse” er udviklet ved at afprøve ideerne om mental byomdannelse i to cases i Ålborg Kommune, hhv. i Østre Havn og Nibe by.Formålet med at anvende metoden i de to cases har været at starte en åben proces med plads til lokalt initiativ og forankring, uforudsete muligheder og derigennem skabe debat om stedernes fremtid og identitet. Casene er i afrapporteringen støttet op af en erfaringsopsamling fra ind- og udland. Målgruppen for publikationen er kommunale planlæggere, politikere, developere samt byrumspionerer – som eksempelvis borgere, der ønsker at anvende et sted til en midlertidig aktivitet. Publikationen er gratis og kan rekvireres hos:Indenrigs- og SocialministerietLovekspeditionenHolmens Kanal 221060 København KTlf. 33929326

AB - Formålet med publikationen er at præsentere metoden "Mental byomdannelse". Metoden viser, hvordan man via midlertidig brug af grunde kan undersøge et steds potentialer, tage et område i brug tidligt i en byomdannelsesproces og derved bidrage til at opbygge en ny identitet for området. Mental byomdannelse går ud på at skabe bevidsthed om et byudviklingsområde overfor byens borgere, kommende beboere og fremtidige brugere af området allerede mens den fysiske omdannelse er i gang.I publikationen præsenteres en værktøjskasse, som giver redskaber og ideer til, hvordan man kan sætte en mental byomdannelsesproces i gang i byens rum. Publikationen udgør en afrapportering fra et støttet forsøgsprojekt hvor metoden ”Mental byomdannelse” er udviklet ved at afprøve ideerne om mental byomdannelse i to cases i Ålborg Kommune, hhv. i Østre Havn og Nibe by.Formålet med at anvende metoden i de to cases har været at starte en åben proces med plads til lokalt initiativ og forankring, uforudsete muligheder og derigennem skabe debat om stedernes fremtid og identitet. Casene er i afrapporteringen støttet op af en erfaringsopsamling fra ind- og udland. Målgruppen for publikationen er kommunale planlæggere, politikere, developere samt byrumspionerer – som eksempelvis borgere, der ønsker at anvende et sted til en midlertidig aktivitet. Publikationen er gratis og kan rekvireres hos:Indenrigs- og SocialministerietLovekspeditionenHolmens Kanal 221060 København KTlf. 33929326

M3 - Rapport

SN - 9788775466078

BT - Mental Byomdannelse

PB - Indenrigs og Socialministeriet

CY - København

ER -

Olsen TV, Boye AM, Borchmann IH, Jørgensen AL. Mental Byomdannelse: Midlertidig anvendelse som kickstarter for en omdannelsesproces. København: Indenrigs og Socialministeriet, 2009. 84 p.