Miljøvurdering og integration af klimaændringer i planlægningen

Sanne Vammen Larsen, Lone Kørnøv, Helle Vang Andersen

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

Abstract

Miljøvurdering af planer og programmer har til formål at fremme en bæredygtig udvikling ved at bidrage til en integration af væsentlige miljøproblematikker i udarbejdelsen af planer og programmer, herunder vurdering af klimatiske forhold.
Erfaring og praksis viser, at integration af klimaændringer i planlægningen gennem miljøvurderinger er stigende men dog begrænset. Usikkerhed omkring klimaændringernes karakter og omfang kan være led i, at kommuner ignorerer konsekvenser for planlægningen eller udskyder en håndtering.
Original languageDanish
JournalByplan
Volume63
Issue number1
Pages (from-to)24-28
Number of pages5
ISSN0007-7658
Publication statusPublished - Apr 2011

Cite this

@article{a3ed1d6ca41a41ec811ef904ab2fad67,
title = "Milj{\o}vurdering og integration af klima{\ae}ndringer i planl{\ae}gningen",
abstract = "Milj{\o}vurdering af planer og programmer har til formål at fremme en b{\ae}redygtig udvikling ved at bidrage til en integration af v{\ae}sentlige milj{\o}problematikker i udarbejdelsen af planer og programmer, herunder vurdering af klimatiske forhold.Erfaring og praksis viser, at integration af klima{\ae}ndringer i planl{\ae}gningen gennem milj{\o}vurderinger er stigende men dog begr{\ae}nset. Usikkerhed omkring klima{\ae}ndringernes karakter og omfang kan v{\ae}re led i, at kommuner ignorerer konsekvenser for planl{\ae}gningen eller udskyder en håndtering.",
author = "Larsen, {Sanne Vammen} and Lone K{\o}rn{\o}v and {Vang Andersen}, Helle",
year = "2011",
month = "4",
language = "Dansk",
volume = "63",
pages = "24--28",
journal = "Byplan",
issn = "0007-7658",
number = "1",

}

Miljøvurdering og integration af klimaændringer i planlægningen. / Larsen, Sanne Vammen; Kørnøv, Lone; Vang Andersen, Helle.

In: Byplan, Vol. 63, No. 1, 04.2011, p. 24-28.

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

TY - JOUR

T1 - Miljøvurdering og integration af klimaændringer i planlægningen

AU - Larsen, Sanne Vammen

AU - Kørnøv, Lone

AU - Vang Andersen, Helle

PY - 2011/4

Y1 - 2011/4

N2 - Miljøvurdering af planer og programmer har til formål at fremme en bæredygtig udvikling ved at bidrage til en integration af væsentlige miljøproblematikker i udarbejdelsen af planer og programmer, herunder vurdering af klimatiske forhold.Erfaring og praksis viser, at integration af klimaændringer i planlægningen gennem miljøvurderinger er stigende men dog begrænset. Usikkerhed omkring klimaændringernes karakter og omfang kan være led i, at kommuner ignorerer konsekvenser for planlægningen eller udskyder en håndtering.

AB - Miljøvurdering af planer og programmer har til formål at fremme en bæredygtig udvikling ved at bidrage til en integration af væsentlige miljøproblematikker i udarbejdelsen af planer og programmer, herunder vurdering af klimatiske forhold.Erfaring og praksis viser, at integration af klimaændringer i planlægningen gennem miljøvurderinger er stigende men dog begrænset. Usikkerhed omkring klimaændringernes karakter og omfang kan være led i, at kommuner ignorerer konsekvenser for planlægningen eller udskyder en håndtering.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 63

SP - 24

EP - 28

JO - Byplan

JF - Byplan

SN - 0007-7658

IS - 1

ER -