MUSIKKENS HUS: Indhold, indhold, indhold

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Comment/debateCommunication

Abstract

Mit ærinde er ikke at yde et frontalangreb på Aalborg Symfoniorkester (ASO) og Musikkens hus, sådan som Hr. Elming skriver den 28. januar. Jeg vil påstå at jeg går kulturens og dermed også ASOs ærinde. Jeg søger at gøre politikere og de gavmilde sponsorer af store kulturprojekter opmærksomme på centrale problemstillinger. Man skal dels have økonomien til at drive et nyt hus med større aktivitet til følge og man skal kunne fastholde økonomien til den kunstneriske produktion, når besøgstallet falder efter at euforien over huset har lagt sig.

Dette dilemma ses i øjeblikket omkring Det Kongelige Teater og dets to nye huse. Her afskediges kunstnere og der skæres i repertoiret på grund af driften af de nye huse. Dilemmaet diskuteres i artikler i Politikken den 19. og 21. januar samt i Kulturnyt på P2 den 20. januar, hvor undertegnede deltager. Jeg håber at Hr. Elming er enig med mig i, at han som leder af ASO ikke ønsker at slække på de kunstneriske ambitioner i Musikkens Hus, fordi økonomien er bundet til driften af huset!

Hernæst er jeg bekymret for den generelle kunstneriske talentudvikling i en by som Aalborg . Min Ph.d. afhandling påpeger tydeligt at kultur- og oplevelsesøkonomien har trange kår i Aalborg , fordi der ikke er den kritiske masse af kunstnere og kreative talenter, som kan skabe såvel kunstnerisk kvalitet som en egentlig økonomi i kultur- og oplevelsesøkonomien. Der er derfor et stærkt behov for flere midler til talentudviklingen, samtidigt med at man får de nye store huse.

Når jeg optræder i medierne skyldes det altså den debat der foregår nationalt med epicenter omkring nationalscenerne i København, men som i høj grad er relevant for Aalborg og kulturlivet her.

Jeg vil gerne påpege overfor Hr. Elming og politikkerne, at der er behov for en samlet strategi som forholder sig til såvel kulturel indholdsproduktion som til planlægningen af byen og de nye flotte huse. Det er indholdet, der er vigtigst, for uden det gode indhold er de nye flotte huse blot tomme skaller.


Original languageDanish
JournalNordjyske Stiftstidende
Number of pages1
ISSN1399-865X
Publication statusPublished - 30 Jan 2010

Cite this

@article{69acd5fe88e446de975c7a4a9f26fdc5,
title = "MUSIKKENS HUS: Indhold, indhold, indhold",
abstract = "Mit {\ae}rinde er ikke at yde et frontalangreb p{\aa} Aalborg Symfoniorkester (ASO) og Musikkens hus, s{\aa}dan som Hr. Elming skriver den 28. januar. Jeg vil p{\aa}st{\aa} at jeg g{\aa}r kulturens og dermed ogs{\aa} ASOs {\ae}rinde. Jeg s{\o}ger at g{\o}re politikere og de gavmilde sponsorer af store kulturprojekter opm{\ae}rksomme p{\aa} centrale problemstillinger. Man skal dels have {\o}konomien til at drive et nyt hus med st{\o}rre aktivitet til f{\o}lge og man skal kunne fastholde {\o}konomien til den kunstneriske produktion, n{\aa}r bes{\o}gstallet falder efter at euforien over huset har lagt sig. Dette dilemma ses i {\o}jeblikket omkring Det Kongelige Teater og dets to nye huse. Her afskediges kunstnere og der sk{\ae}res i repertoiret p{\aa} grund af driften af de nye huse. Dilemmaet diskuteres i artikler i Politikken den 19. og 21. januar samt i Kulturnyt p{\aa} P2 den 20. januar, hvor undertegnede deltager. Jeg h{\aa}ber at Hr. Elming er enig med mig i, at han som leder af ASO ikke {\o}nsker at sl{\ae}kke p{\aa} de kunstneriske ambitioner i Musikkens Hus, fordi {\o}konomien er bundet til driften af huset! Hern{\ae}st er jeg bekymret for den generelle kunstneriske talentudvikling i en by som Aalborg . Min Ph.d. afhandling p{\aa}peger tydeligt at kultur- og oplevelses{\o}konomien har trange k{\aa}r i Aalborg , fordi der ikke er den kritiske masse af kunstnere og kreative talenter, som kan skabe s{\aa}vel kunstnerisk kvalitet som en egentlig {\o}konomi i kultur- og oplevelses{\o}konomien. Der er derfor et st{\ae}rkt behov for flere midler til talentudviklingen, samtidigt med at man f{\aa}r de nye store huse. N{\aa}r jeg optr{\ae}der i medierne skyldes det alts{\aa} den debat der foreg{\aa}r nationalt med epicenter omkring nationalscenerne i K{\o}benhavn, men som i h{\o}j grad er relevant for Aalborg og kulturlivet her. Jeg vil gerne p{\aa}pege overfor Hr. Elming og politikkerne, at der er behov for en samlet strategi som forholder sig til s{\aa}vel kulturel indholdsproduktion som til planl{\ae}gningen af byen og de nye flotte huse. Det er indholdet, der er vigtigst, for uden det gode indhold er de nye flotte huse blot tomme skaller.",
author = "Lasse Andersson",
year = "2010",
month = "1",
day = "30",
language = "Dansk",
journal = "Nordjyske Stiftstidende",
issn = "1399-865X",
publisher = "Nordjyske Medier A/S",

}

MUSIKKENS HUS: Indhold, indhold, indhold. / Andersson, Lasse.

In: Nordjyske Stiftstidende, 30.01.2010.

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Comment/debateCommunication

TY - INPR

T1 - MUSIKKENS HUS: Indhold, indhold, indhold

AU - Andersson, Lasse

PY - 2010/1/30

Y1 - 2010/1/30

N2 - Mit ærinde er ikke at yde et frontalangreb på Aalborg Symfoniorkester (ASO) og Musikkens hus, sådan som Hr. Elming skriver den 28. januar. Jeg vil påstå at jeg går kulturens og dermed også ASOs ærinde. Jeg søger at gøre politikere og de gavmilde sponsorer af store kulturprojekter opmærksomme på centrale problemstillinger. Man skal dels have økonomien til at drive et nyt hus med større aktivitet til følge og man skal kunne fastholde økonomien til den kunstneriske produktion, når besøgstallet falder efter at euforien over huset har lagt sig. Dette dilemma ses i øjeblikket omkring Det Kongelige Teater og dets to nye huse. Her afskediges kunstnere og der skæres i repertoiret på grund af driften af de nye huse. Dilemmaet diskuteres i artikler i Politikken den 19. og 21. januar samt i Kulturnyt på P2 den 20. januar, hvor undertegnede deltager. Jeg håber at Hr. Elming er enig med mig i, at han som leder af ASO ikke ønsker at slække på de kunstneriske ambitioner i Musikkens Hus, fordi økonomien er bundet til driften af huset! Hernæst er jeg bekymret for den generelle kunstneriske talentudvikling i en by som Aalborg . Min Ph.d. afhandling påpeger tydeligt at kultur- og oplevelsesøkonomien har trange kår i Aalborg , fordi der ikke er den kritiske masse af kunstnere og kreative talenter, som kan skabe såvel kunstnerisk kvalitet som en egentlig økonomi i kultur- og oplevelsesøkonomien. Der er derfor et stærkt behov for flere midler til talentudviklingen, samtidigt med at man får de nye store huse. Når jeg optræder i medierne skyldes det altså den debat der foregår nationalt med epicenter omkring nationalscenerne i København, men som i høj grad er relevant for Aalborg og kulturlivet her. Jeg vil gerne påpege overfor Hr. Elming og politikkerne, at der er behov for en samlet strategi som forholder sig til såvel kulturel indholdsproduktion som til planlægningen af byen og de nye flotte huse. Det er indholdet, der er vigtigst, for uden det gode indhold er de nye flotte huse blot tomme skaller.

AB - Mit ærinde er ikke at yde et frontalangreb på Aalborg Symfoniorkester (ASO) og Musikkens hus, sådan som Hr. Elming skriver den 28. januar. Jeg vil påstå at jeg går kulturens og dermed også ASOs ærinde. Jeg søger at gøre politikere og de gavmilde sponsorer af store kulturprojekter opmærksomme på centrale problemstillinger. Man skal dels have økonomien til at drive et nyt hus med større aktivitet til følge og man skal kunne fastholde økonomien til den kunstneriske produktion, når besøgstallet falder efter at euforien over huset har lagt sig. Dette dilemma ses i øjeblikket omkring Det Kongelige Teater og dets to nye huse. Her afskediges kunstnere og der skæres i repertoiret på grund af driften af de nye huse. Dilemmaet diskuteres i artikler i Politikken den 19. og 21. januar samt i Kulturnyt på P2 den 20. januar, hvor undertegnede deltager. Jeg håber at Hr. Elming er enig med mig i, at han som leder af ASO ikke ønsker at slække på de kunstneriske ambitioner i Musikkens Hus, fordi økonomien er bundet til driften af huset! Hernæst er jeg bekymret for den generelle kunstneriske talentudvikling i en by som Aalborg . Min Ph.d. afhandling påpeger tydeligt at kultur- og oplevelsesøkonomien har trange kår i Aalborg , fordi der ikke er den kritiske masse af kunstnere og kreative talenter, som kan skabe såvel kunstnerisk kvalitet som en egentlig økonomi i kultur- og oplevelsesøkonomien. Der er derfor et stærkt behov for flere midler til talentudviklingen, samtidigt med at man får de nye store huse. Når jeg optræder i medierne skyldes det altså den debat der foregår nationalt med epicenter omkring nationalscenerne i København, men som i høj grad er relevant for Aalborg og kulturlivet her. Jeg vil gerne påpege overfor Hr. Elming og politikkerne, at der er behov for en samlet strategi som forholder sig til såvel kulturel indholdsproduktion som til planlægningen af byen og de nye flotte huse. Det er indholdet, der er vigtigst, for uden det gode indhold er de nye flotte huse blot tomme skaller.

M3 - Bidrag til avis - Kommentar/debat

JO - Nordjyske Stiftstidende

JF - Nordjyske Stiftstidende

SN - 1399-865X

ER -