Musikterapi som samværsform

  Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingConference abstract in proceedingResearch

  Abstract

  Det kan være svært for mennesker med omfattende demenssymptomer at deltage i aktiviteter eller samvær med andre – og uden interaktion med andre kan det være svært at få dækket psykosociale behov. Der er derfor brug for samvær og aktiviteter som er specielt tilrettelagt for at opfylde psykosociale behov hos demensramte. For at den enkelte demensramte får mest ud af aktiviteten er det vigtigt med 1) ramme og indhold for aktiviteten, 2) metoder til at regulere arousal, samt 3) metoder til at ”nå ind til” den enkelte person og give denne en mulighed for at udtrykke sig og føle sig forstået. Musik er et middel, der kan drages ind på alle 3 planer. Musikken kan både bruges til at skabe genkendelse og give mening, påvirke kognition og sanser, og endelig til at give udtryk for egen identitet og til at møde forståelse på et dybere plan. Musikterapi er et nyere felt i Danmark, men der er spændende erfaringer indenfor demensområdet. Der vil i foredraget blive taget udgangspunkt i praksiserfaring som musikterapeut på Plejehjemmet Caritas samt i et forskningsprojekt om individuel musikterapi, hvorfra der bliver vist videoeksempler.
  Original languageDanish
  Title of host publicationSeminarer i Amter og Kommuner
  Publication date2005
  Publication statusPublished - 2005
  EventSocialpædagogisk arbejde i demensomsorgen - Glostrup, Denmark
  Duration: 13 Sep 200413 Sep 2004

  Conference

  ConferenceSocialpædagogisk arbejde i demensomsorgen
  CountryDenmark
  CityGlostrup
  Period13/09/200413/09/2004

  Cite this

  Ridder, H. M. O. (2005). Musikterapi som samværsform. In Seminarer i Amter og Kommuner
  Ridder, Hanne Mette Ochsner. / Musikterapi som samværsform. Seminarer i Amter og Kommuner. 2005.
  @inbook{deb688009c2c11db8ed6000ea68e967b,
  title = "Musikterapi som samv{\ae}rsform",
  abstract = "Det kan v{\ae}re sv{\ae}rt for mennesker med omfattende demenssymptomer at deltage i aktiviteter eller samv{\ae}r med andre – og uden interaktion med andre kan det v{\ae}re sv{\ae}rt at f{\aa} d{\ae}kket psykosociale behov. Der er derfor brug for samv{\ae}r og aktiviteter som er specielt tilrettelagt for at opfylde psykosociale behov hos demensramte. For at den enkelte demensramte f{\aa}r mest ud af aktiviteten er det vigtigt med 1) ramme og indhold for aktiviteten, 2) metoder til at regulere arousal, samt 3) metoder til at ”n{\aa} ind til” den enkelte person og give denne en mulighed for at udtrykke sig og f{\o}le sig forst{\aa}et. Musik er et middel, der kan drages ind p{\aa} alle 3 planer. Musikken kan b{\aa}de bruges til at skabe genkendelse og give mening, p{\aa}virke kognition og sanser, og endelig til at give udtryk for egen identitet og til at m{\o}de forst{\aa}else p{\aa} et dybere plan. Musikterapi er et nyere felt i Danmark, men der er sp{\ae}ndende erfaringer indenfor demensomr{\aa}det. Der vil i foredraget blive taget udgangspunkt i praksiserfaring som musikterapeut p{\aa} Plejehjemmet Caritas samt i et forskningsprojekt om individuel musikterapi, hvorfra der bliver vist videoeksempler.",
  author = "Ridder, {Hanne Mette Ochsner}",
  year = "2005",
  language = "Dansk",
  booktitle = "Seminarer i Amter og Kommuner",

  }

  Ridder, HMO 2005, Musikterapi som samværsform. in Seminarer i Amter og Kommuner. Socialpædagogisk arbejde i demensomsorgen, Glostrup, Denmark, 13/09/2004.

  Musikterapi som samværsform. / Ridder, Hanne Mette Ochsner.

  Seminarer i Amter og Kommuner. 2005.

  Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingConference abstract in proceedingResearch

  TY - ABST

  T1 - Musikterapi som samværsform

  AU - Ridder, Hanne Mette Ochsner

  PY - 2005

  Y1 - 2005

  N2 - Det kan være svært for mennesker med omfattende demenssymptomer at deltage i aktiviteter eller samvær med andre – og uden interaktion med andre kan det være svært at få dækket psykosociale behov. Der er derfor brug for samvær og aktiviteter som er specielt tilrettelagt for at opfylde psykosociale behov hos demensramte. For at den enkelte demensramte får mest ud af aktiviteten er det vigtigt med 1) ramme og indhold for aktiviteten, 2) metoder til at regulere arousal, samt 3) metoder til at ”nå ind til” den enkelte person og give denne en mulighed for at udtrykke sig og føle sig forstået. Musik er et middel, der kan drages ind på alle 3 planer. Musikken kan både bruges til at skabe genkendelse og give mening, påvirke kognition og sanser, og endelig til at give udtryk for egen identitet og til at møde forståelse på et dybere plan. Musikterapi er et nyere felt i Danmark, men der er spændende erfaringer indenfor demensområdet. Der vil i foredraget blive taget udgangspunkt i praksiserfaring som musikterapeut på Plejehjemmet Caritas samt i et forskningsprojekt om individuel musikterapi, hvorfra der bliver vist videoeksempler.

  AB - Det kan være svært for mennesker med omfattende demenssymptomer at deltage i aktiviteter eller samvær med andre – og uden interaktion med andre kan det være svært at få dækket psykosociale behov. Der er derfor brug for samvær og aktiviteter som er specielt tilrettelagt for at opfylde psykosociale behov hos demensramte. For at den enkelte demensramte får mest ud af aktiviteten er det vigtigt med 1) ramme og indhold for aktiviteten, 2) metoder til at regulere arousal, samt 3) metoder til at ”nå ind til” den enkelte person og give denne en mulighed for at udtrykke sig og føle sig forstået. Musik er et middel, der kan drages ind på alle 3 planer. Musikken kan både bruges til at skabe genkendelse og give mening, påvirke kognition og sanser, og endelig til at give udtryk for egen identitet og til at møde forståelse på et dybere plan. Musikterapi er et nyere felt i Danmark, men der er spændende erfaringer indenfor demensområdet. Der vil i foredraget blive taget udgangspunkt i praksiserfaring som musikterapeut på Plejehjemmet Caritas samt i et forskningsprojekt om individuel musikterapi, hvorfra der bliver vist videoeksempler.

  M3 - Konferenceabstrakt i proceeding

  BT - Seminarer i Amter og Kommuner

  ER -

  Ridder HMO. Musikterapi som samværsform. In Seminarer i Amter og Kommuner. 2005