Nød lærer nøgen kvinde

Jesper Kirkeskov

  Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Feature articleCommunication

  307 Downloads (Pure)

  Abstract

  Jeg er begyndt at cykle til arbejde. Det burde jeg have begyndt på for længe siden. Paradokset er jo, at der er en kæmpe gevinst, både for miljøet og for mig. Forhåbentlig kommer det til at gå på samme vis i byggeriet.
  Jeg føler mig næsten fristet til at håbe, at energipriserne vil holde det høje niveau og gerne stige endnu mere, så alle landets bygningsejere bliver tvunget til at stille sig selv spørgsmålet: Hvad kan jeg gøre for at slippe billigere?
  Når det handler om energiforbrug i bygninger, er situationen mindst lige så paradoksal som min biltur til Hørsholm. Allerede med de hidtidige priser kunne vi uden større anstrengelser spare en tredjedel af energiforbruget til boligopvarmning ved enkle tiltag som efterisolering, udskiftning af vinduer etc. i eksisterende boliger. Vel at mærke lønsomt i en sådan grad at andre investeringsafkast blegner. De høje energipriser kan blive byggebranchens chance for at få gang i energirenoveringerne. Her burde der være en interessant niche at gå ind i og videreudvikle. Ordsproget "Nød lærer nøgen kvinde at spinde" har aner helt tilbage til 1300-tallet og illustrerer den evigt gyldige sandhed, at de fleste af os nok skal trænges lidt op i en krog, før vi begynder at tænke nyt og ændre adfærd.
  Original languageDanish
  JournalMorgenavisen Jyllands-Posten
  ISSN0109-1182
  Publication statusPublished - 17 Jun 2008

  Cite this