Nye vådrum i gamle boliger: Erfaringer fra en undersøgelse i 44 nyere vådrum

Translated title of the contribution: New wet rooms in old housing

S. Skibstrup Eriksen, O. Hommel-Hansen, C. Woetmann Nielsen, K. Ovesen, J.(red.) Østergaard

  Research output: Book/ReportBookResearch

  Abstract

  Hvert år udføres mange nye badeværelser, såkaldte vådrum, som led i modernisering og forbedring af den gamle boligmasse. Da kvalitetsbrist både ved projektering og udførelse har været årsag til et stort antal følgeskader, og da der stadig er mange boliger, som skal have etableret badeværelser, er det væsentligt at få klarlagt, om de hidtil anvendte konstruktioner og installationer er hensigtsmæssige. Byggeriets Kvalitetsmålestation har derfor undersøgt 44 forskellige badeværelser, udført i perioden 1975-1988, for fejl og mangler og vurderet de enkelte typer af svigt. Publikationen redegør for undersøgelsens forudsætninger, omfang og resultater samt beskriver en metode til kvalitetsvurdering af konstruktioner, overflader og installationer ved renoverings- og byfornyelsesprojekter. Den henvender sig til projekterende arkitekter og ingeniører, håndværkere og entreprenører, byfornyelses- og boligselskaber samt tekniske forvaltninger.
  Original languageDanish
  Place of PublicationHørsholm
  PublisherSBI forlag
  Number of pages43
  ISBN (Print)87-563-0774-8
  Publication statusPublished - 1991
  SeriesSBI-meddelelse
  Number87
  ISSN0107-4180

  Cite this

  Skibstrup Eriksen, S., Hommel-Hansen, O., Woetmann Nielsen, C., Ovesen, K., & Østergaard, J. . . (1991). Nye vådrum i gamle boliger: Erfaringer fra en undersøgelse i 44 nyere vådrum. Hørsholm: SBI forlag. SBI-meddelelse, No. 87
  Skibstrup Eriksen, S. ; Hommel-Hansen, O. ; Woetmann Nielsen, C. ; Ovesen, K. ; Østergaard, J.(red.). / Nye vådrum i gamle boliger : Erfaringer fra en undersøgelse i 44 nyere vådrum. Hørsholm : SBI forlag, 1991. 43 p. (SBI-meddelelse; No. 87).
  @book{cd23fe50165d11dca5a4000ea68e967b,
  title = "Nye v{\aa}drum i gamle boliger: Erfaringer fra en unders{\o}gelse i 44 nyere v{\aa}drum",
  abstract = "Hvert {\aa}r udf{\o}res mange nye badev{\ae}relser, s{\aa}kaldte v{\aa}drum, som led i modernisering og forbedring af den gamle boligmasse. Da kvalitetsbrist b{\aa}de ved projektering og udf{\o}relse har v{\ae}ret {\aa}rsag til et stort antal f{\o}lgeskader, og da der stadig er mange boliger, som skal have etableret badev{\ae}relser, er det v{\ae}sentligt at f{\aa} klarlagt, om de hidtil anvendte konstruktioner og installationer er hensigtsm{\ae}ssige. Byggeriets Kvalitetsm{\aa}lestation har derfor unders{\o}gt 44 forskellige badev{\ae}relser, udf{\o}rt i perioden 1975-1988, for fejl og mangler og vurderet de enkelte typer af svigt. Publikationen redeg{\o}r for unders{\o}gelsens foruds{\ae}tninger, omfang og resultater samt beskriver en metode til kvalitetsvurdering af konstruktioner, overflader og installationer ved renoverings- og byfornyelsesprojekter. Den henvender sig til projekterende arkitekter og ingeni{\o}rer, h{\aa}ndv{\ae}rkere og entrepren{\o}rer, byfornyelses- og boligselskaber samt tekniske forvaltninger.",
  keywords = "byggeteknik, badev{\ae}relser, modernisering, bygningsfornyelse, tilstandsvurdering, kvalitetsm{\aa}ling, building technology, bathrooms, renovation, building renovation",
  author = "{Skibstrup Eriksen}, S. and O. Hommel-Hansen and {Woetmann Nielsen}, C. and K. Ovesen and J.(red.) {\O}stergaard",
  note = "Udsolgt",
  year = "1991",
  language = "Dansk",
  isbn = "87-563-0774-8",
  series = "SBI-meddelelse",
  number = "87",
  publisher = "SBI forlag",

  }

  Skibstrup Eriksen, S, Hommel-Hansen, O, Woetmann Nielsen, C, Ovesen, K & Østergaard, J 1991, Nye vådrum i gamle boliger: Erfaringer fra en undersøgelse i 44 nyere vådrum. SBI-meddelelse, no. 87, SBI forlag, Hørsholm.

  Nye vådrum i gamle boliger : Erfaringer fra en undersøgelse i 44 nyere vådrum. / Skibstrup Eriksen, S.; Hommel-Hansen, O.; Woetmann Nielsen, C.; Ovesen, K.; Østergaard, J.(red.).

  Hørsholm : SBI forlag, 1991. 43 p. (SBI-meddelelse; No. 87).

  Research output: Book/ReportBookResearch

  TY - BOOK

  T1 - Nye vådrum i gamle boliger

  T2 - Erfaringer fra en undersøgelse i 44 nyere vådrum

  AU - Skibstrup Eriksen, S.

  AU - Hommel-Hansen, O.

  AU - Woetmann Nielsen, C.

  AU - Ovesen, K.

  AU - Østergaard, J.(red.)

  N1 - Udsolgt

  PY - 1991

  Y1 - 1991

  N2 - Hvert år udføres mange nye badeværelser, såkaldte vådrum, som led i modernisering og forbedring af den gamle boligmasse. Da kvalitetsbrist både ved projektering og udførelse har været årsag til et stort antal følgeskader, og da der stadig er mange boliger, som skal have etableret badeværelser, er det væsentligt at få klarlagt, om de hidtil anvendte konstruktioner og installationer er hensigtsmæssige. Byggeriets Kvalitetsmålestation har derfor undersøgt 44 forskellige badeværelser, udført i perioden 1975-1988, for fejl og mangler og vurderet de enkelte typer af svigt. Publikationen redegør for undersøgelsens forudsætninger, omfang og resultater samt beskriver en metode til kvalitetsvurdering af konstruktioner, overflader og installationer ved renoverings- og byfornyelsesprojekter. Den henvender sig til projekterende arkitekter og ingeniører, håndværkere og entreprenører, byfornyelses- og boligselskaber samt tekniske forvaltninger.

  AB - Hvert år udføres mange nye badeværelser, såkaldte vådrum, som led i modernisering og forbedring af den gamle boligmasse. Da kvalitetsbrist både ved projektering og udførelse har været årsag til et stort antal følgeskader, og da der stadig er mange boliger, som skal have etableret badeværelser, er det væsentligt at få klarlagt, om de hidtil anvendte konstruktioner og installationer er hensigtsmæssige. Byggeriets Kvalitetsmålestation har derfor undersøgt 44 forskellige badeværelser, udført i perioden 1975-1988, for fejl og mangler og vurderet de enkelte typer af svigt. Publikationen redegør for undersøgelsens forudsætninger, omfang og resultater samt beskriver en metode til kvalitetsvurdering af konstruktioner, overflader og installationer ved renoverings- og byfornyelsesprojekter. Den henvender sig til projekterende arkitekter og ingeniører, håndværkere og entreprenører, byfornyelses- og boligselskaber samt tekniske forvaltninger.

  KW - byggeteknik

  KW - badeværelser

  KW - modernisering

  KW - bygningsfornyelse

  KW - tilstandsvurdering

  KW - kvalitetsmåling

  KW - building technology

  KW - bathrooms

  KW - renovation

  KW - building renovation

  M3 - Bog

  SN - 87-563-0774-8

  T3 - SBI-meddelelse

  BT - Nye vådrum i gamle boliger

  PB - SBI forlag

  CY - Hørsholm

  ER -

  Skibstrup Eriksen S, Hommel-Hansen O, Woetmann Nielsen C, Ovesen K, Østergaard J. Nye vådrum i gamle boliger: Erfaringer fra en undersøgelse i 44 nyere vådrum. Hørsholm: SBI forlag, 1991. 43 p. (SBI-meddelelse; No. 87).