Optimismens Politik

Om skabelsen af uværdigt trængende borgere

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Abstract

"Hvis man kan, skal man!" Sådan lyder det ofte, når kontante politiske midler på kontanthjælpsområdet begrundes politisk.

Samtidig har et optimistisk syn på udsatte menneskers arbejdsevner over de seneste to årtier vundet indpas og er efterhånden trængt godt og grundigt ud i vores sprog og ind i det administrative apparat, som imødegår udsatte borgere og vurderer deres evne til at arbejde. Flere forstås som nogle, der kan, og færre forstås som nogle, der ikke kan.

"Optimismens Politik" dokumenterer denne udvikling og optegner nogle af de negative konsekvenser den har haft.
Original languageDanish
PublisherFrydenlund Academic
Number of pages160
Publication statusPublished - 26 Aug 2019

Cite this

@book{35831b85b0ba46868aac06b5df1b8f31,
title = "Optimismens Politik: Om skabelsen af uv{\ae}rdigt tr{\ae}ngende borgere",
abstract = "{"}Hvis man kan, skal man!{"} S{\aa}dan lyder det ofte, n{\aa}r kontante politiske midler p{\aa} kontanthj{\ae}lpsomr{\aa}det begrundes politisk. Samtidig har et optimistisk syn p{\aa} udsatte menneskers arbejdsevner over de seneste to {\aa}rtier vundet indpas og er efterh{\aa}nden tr{\ae}ngt godt og grundigt ud i vores sprog og ind i det administrative apparat, som im{\o}deg{\aa}r udsatte borgere og vurderer deres evne til at arbejde. Flere forst{\aa}s som nogle, der kan, og f{\ae}rre forst{\aa}s som nogle, der ikke kan.{"}Optimismens Politik{"} dokumenterer denne udvikling og optegner nogle af de negative konsekvenser den har haft.",
keywords = "udsatte borgere; v{\ae}rdighed; kontanthj{\ae}lp; samfund",
author = "Nielsen, {Mathias Herup}",
year = "2019",
month = "8",
day = "26",
language = "Dansk",
publisher = "Frydenlund Academic",

}

Optimismens Politik : Om skabelsen af uværdigt trængende borgere. / Nielsen, Mathias Herup.

Frydenlund Academic, 2019. 160 p.

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

TY - BOOK

T1 - Optimismens Politik

T2 - Om skabelsen af uværdigt trængende borgere

AU - Nielsen, Mathias Herup

PY - 2019/8/26

Y1 - 2019/8/26

N2 - "Hvis man kan, skal man!" Sådan lyder det ofte, når kontante politiske midler på kontanthjælpsområdet begrundes politisk. Samtidig har et optimistisk syn på udsatte menneskers arbejdsevner over de seneste to årtier vundet indpas og er efterhånden trængt godt og grundigt ud i vores sprog og ind i det administrative apparat, som imødegår udsatte borgere og vurderer deres evne til at arbejde. Flere forstås som nogle, der kan, og færre forstås som nogle, der ikke kan."Optimismens Politik" dokumenterer denne udvikling og optegner nogle af de negative konsekvenser den har haft.

AB - "Hvis man kan, skal man!" Sådan lyder det ofte, når kontante politiske midler på kontanthjælpsområdet begrundes politisk. Samtidig har et optimistisk syn på udsatte menneskers arbejdsevner over de seneste to årtier vundet indpas og er efterhånden trængt godt og grundigt ud i vores sprog og ind i det administrative apparat, som imødegår udsatte borgere og vurderer deres evne til at arbejde. Flere forstås som nogle, der kan, og færre forstås som nogle, der ikke kan."Optimismens Politik" dokumenterer denne udvikling og optegner nogle af de negative konsekvenser den har haft.

KW - udsatte borgere; værdighed; kontanthjælp; samfund

M3 - Bog

BT - Optimismens Politik

PB - Frydenlund Academic

ER -