Overlevelsesgenet: Findes det i Nordjyske virksomheder?

Christian Nielsen, Kristian Brøndum Kristiansen, Frans G. Laursen, Kim Tange, Jesper Oehlenschläger

Research output: Book/ReportReportResearch

43 Downloads (Pure)

Abstract

I længere tid har forretningsmodelforskerne fra Business Model Design Center arbejdet med hvordan man forbedrer virksomheder, ikke kun i finansiel forstand, men også i forhold til forretningsudvikling, samt hvordan det er at være ansat eller leder der. Igennem vores erhvervsmæssige virke kunne vi konstatere, at virksomheder der gjorde det helt specielt godt, hverken synes at anvende specielle strategiske modeller, have særlige forretningsmodel- konfigurationer eller bestemte måder at organisere sig på. Derfor besluttede vi os for, at lede efter overlevelsesgenet i de danske små- og mellemstore virksomheder og for at se, om de virksomheder, der klarer sig særligt godt, har særlige kendetegn. Disse resultater er mundet ud i en bog med titlen: ”Kickass Companies – En manual for virksomheder der vil sparke røv!”.
Original languageDanish
Number of pages23
Commissioning bodyDet Nordjyske Virksomhedspanel
Publication statusPublished - 11 Oct 2016

Cite this

Nielsen, C., Kristiansen, K. B., Laursen, F. G., Tange, K., & Oehlenschläger, J. (2016). Overlevelsesgenet: Findes det i Nordjyske virksomheder?
Nielsen, Christian ; Kristiansen, Kristian Brøndum ; Laursen, Frans G. ; Tange, Kim ; Oehlenschläger, Jesper. / Overlevelsesgenet : Findes det i Nordjyske virksomheder?. 2016. 23 p.
@book{facd0e9235dc49bf9c3b9cadf140b6a2,
title = "Overlevelsesgenet: Findes det i Nordjyske virksomheder?",
abstract = "I l{\ae}ngere tid har forretningsmodelforskerne fra Business Model Design Center arbejdet med hvordan man forbedrer virksomheder, ikke kun i finansiel forstand, men ogs{\aa} i forhold til forretningsudvikling, samt hvordan det er at v{\ae}re ansat eller leder der. Igennem vores erhvervsm{\ae}ssige virke kunne vi konstatere, at virksomheder der gjorde det helt specielt godt, hverken synes at anvende specielle strategiske modeller, have s{\ae}rlige forretningsmodel- konfigurationer eller bestemte m{\aa}der at organisere sig p{\aa}. Derfor besluttede vi os for, at lede efter overlevelsesgenet i de danske sm{\aa}- og mellemstore virksomheder og for at se, om de virksomheder, der klarer sig s{\ae}rligt godt, har s{\ae}rlige kendetegn. Disse resultater er mundet ud i en bog med titlen: ”Kickass Companies – En manual for virksomheder der vil sparke r{\o}v!”.",
author = "Christian Nielsen and Kristiansen, {Kristian Br{\o}ndum} and Laursen, {Frans G.} and Kim Tange and Jesper Oehlenschl{\"a}ger",
year = "2016",
month = "10",
day = "11",
language = "Dansk",

}

Overlevelsesgenet : Findes det i Nordjyske virksomheder? / Nielsen, Christian; Kristiansen, Kristian Brøndum; Laursen, Frans G.; Tange, Kim; Oehlenschläger, Jesper.

2016. 23 p.

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Overlevelsesgenet

T2 - Findes det i Nordjyske virksomheder?

AU - Nielsen, Christian

AU - Kristiansen, Kristian Brøndum

AU - Laursen, Frans G.

AU - Tange, Kim

AU - Oehlenschläger, Jesper

PY - 2016/10/11

Y1 - 2016/10/11

N2 - I længere tid har forretningsmodelforskerne fra Business Model Design Center arbejdet med hvordan man forbedrer virksomheder, ikke kun i finansiel forstand, men også i forhold til forretningsudvikling, samt hvordan det er at være ansat eller leder der. Igennem vores erhvervsmæssige virke kunne vi konstatere, at virksomheder der gjorde det helt specielt godt, hverken synes at anvende specielle strategiske modeller, have særlige forretningsmodel- konfigurationer eller bestemte måder at organisere sig på. Derfor besluttede vi os for, at lede efter overlevelsesgenet i de danske små- og mellemstore virksomheder og for at se, om de virksomheder, der klarer sig særligt godt, har særlige kendetegn. Disse resultater er mundet ud i en bog med titlen: ”Kickass Companies – En manual for virksomheder der vil sparke røv!”.

AB - I længere tid har forretningsmodelforskerne fra Business Model Design Center arbejdet med hvordan man forbedrer virksomheder, ikke kun i finansiel forstand, men også i forhold til forretningsudvikling, samt hvordan det er at være ansat eller leder der. Igennem vores erhvervsmæssige virke kunne vi konstatere, at virksomheder der gjorde det helt specielt godt, hverken synes at anvende specielle strategiske modeller, have særlige forretningsmodel- konfigurationer eller bestemte måder at organisere sig på. Derfor besluttede vi os for, at lede efter overlevelsesgenet i de danske små- og mellemstore virksomheder og for at se, om de virksomheder, der klarer sig særligt godt, har særlige kendetegn. Disse resultater er mundet ud i en bog med titlen: ”Kickass Companies – En manual for virksomheder der vil sparke røv!”.

M3 - Rapport

BT - Overlevelsesgenet

ER -

Nielsen C, Kristiansen KB, Laursen FG, Tange K, Oehlenschläger J. Overlevelsesgenet: Findes det i Nordjyske virksomheder? 2016. 23 p.