Parkeringsapplikationen i ITS Platform – virkemåde og drift

Niels Agerholm, Harry Lahrmann, Brian Jørgensen, Anders Kvist Simonsen, Svend Tøfting

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

En central del af ITS Platform har været udviklingen af en fuldautomatisk parkeringsbetalingsapplikation (P-app), der baseret på bilens position selv finder ud af, hvad parkeringen skal koste og selv iværksætter betalingen i den forbindelse. Hovedkonklusionen er, at der ved hjælp af avanceret mapmatching kan opnås tilstrækkelig høj troværdighed af positionerne til at sikre en velfungerende P-app. I princippet betyder det, at der er udviklet et fungerende GPS-baseret road pricing system, blot med den forskel, at betalingen registreres i forhold til hvor og hvornår bilen parkerer – og ikke hvor og hvornår den kører.
Original languageDanish
JournalTrafik & Veje
Volume94
Issue number1
Pages (from-to)12-15
Number of pages4
ISSN1903-7384
Publication statusPublished - 2014

Cite this

Agerholm, N., Lahrmann, H., Jørgensen, B., Simonsen, A. K., & Tøfting, S. (2014). Parkeringsapplikationen i ITS Platform – virkemåde og drift. Trafik & Veje, 94(1), 12-15.
Agerholm, Niels ; Lahrmann, Harry ; Jørgensen, Brian ; Simonsen, Anders Kvist ; Tøfting, Svend. / Parkeringsapplikationen i ITS Platform – virkemåde og drift. In: Trafik & Veje. 2014 ; Vol. 94, No. 1. pp. 12-15.
@article{8fe07777024b42d4b1d345d4494b1d59,
title = "Parkeringsapplikationen i ITS Platform – virkem{\aa}de og drift",
abstract = "En central del af ITS Platform har v{\ae}ret udviklingen af en fuldautomatisk parkeringsbetalingsapplikation (P-app), der baseret p{\aa} bilens position selv finder ud af, hvad parkeringen skal koste og selv iv{\ae}rks{\ae}tter betalingen i den forbindelse. Hovedkonklusionen er, at der ved hj{\ae}lp af avanceret mapmatching kan opn{\aa}s tilstr{\ae}kkelig h{\o}j trov{\ae}rdighed af positionerne til at sikre en velfungerende P-app. I princippet betyder det, at der er udviklet et fungerende GPS-baseret road pricing system, blot med den forskel, at betalingen registreres i forhold til hvor og hvorn{\aa}r bilen parkerer – og ikke hvor og hvorn{\aa}r den k{\o}rer.",
keywords = "Parkering, ITS, Intelligente Transportsystemer, Automatisk Betaling, Road Pricing",
author = "Niels Agerholm and Harry Lahrmann and Brian J{\o}rgensen and Simonsen, {Anders Kvist} and Svend T{\o}fting",
year = "2014",
language = "Dansk",
volume = "94",
pages = "12--15",
journal = "Trafik & Veje",
issn = "1903-7384",
publisher = "Dansk Vejtidsskrift ApS",
number = "1",

}

Agerholm, N, Lahrmann, H, Jørgensen, B, Simonsen, AK & Tøfting, S 2014, 'Parkeringsapplikationen i ITS Platform – virkemåde og drift', Trafik & Veje, vol. 94, no. 1, pp. 12-15.

Parkeringsapplikationen i ITS Platform – virkemåde og drift. / Agerholm, Niels; Lahrmann, Harry; Jørgensen, Brian; Simonsen, Anders Kvist; Tøfting, Svend.

In: Trafik & Veje, Vol. 94, No. 1, 2014, p. 12-15.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Parkeringsapplikationen i ITS Platform – virkemåde og drift

AU - Agerholm, Niels

AU - Lahrmann, Harry

AU - Jørgensen, Brian

AU - Simonsen, Anders Kvist

AU - Tøfting, Svend

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - En central del af ITS Platform har været udviklingen af en fuldautomatisk parkeringsbetalingsapplikation (P-app), der baseret på bilens position selv finder ud af, hvad parkeringen skal koste og selv iværksætter betalingen i den forbindelse. Hovedkonklusionen er, at der ved hjælp af avanceret mapmatching kan opnås tilstrækkelig høj troværdighed af positionerne til at sikre en velfungerende P-app. I princippet betyder det, at der er udviklet et fungerende GPS-baseret road pricing system, blot med den forskel, at betalingen registreres i forhold til hvor og hvornår bilen parkerer – og ikke hvor og hvornår den kører.

AB - En central del af ITS Platform har været udviklingen af en fuldautomatisk parkeringsbetalingsapplikation (P-app), der baseret på bilens position selv finder ud af, hvad parkeringen skal koste og selv iværksætter betalingen i den forbindelse. Hovedkonklusionen er, at der ved hjælp af avanceret mapmatching kan opnås tilstrækkelig høj troværdighed af positionerne til at sikre en velfungerende P-app. I princippet betyder det, at der er udviklet et fungerende GPS-baseret road pricing system, blot med den forskel, at betalingen registreres i forhold til hvor og hvornår bilen parkerer – og ikke hvor og hvornår den kører.

KW - Parkering

KW - ITS

KW - Intelligente Transportsystemer

KW - Automatisk Betaling

KW - Road Pricing

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 94

SP - 12

EP - 15

JO - Trafik & Veje

JF - Trafik & Veje

SN - 1903-7384

IS - 1

ER -