Abstract

Problembaseret læring og projektarbejde (PBL) anvendes på en lang række videregående uddannelser. Evnen til at arbejde problem- og projektbaseret er imidlertid ikke noget, der kommer af sig selv. Det er en kompetence, der skal tilegnes og opøves.

PBL - problembaseret læring og projektarbejde ved de videregående uddannelser giver et solidt afsæt for at få det bedste ud af arbejdsformen.

Forfatterne præsenterer en række modeller, idéer og forslag til, hvordan man på succesfuld vis kan tage ansvar for egen læring gennem de udfordringer og muligheder, der følger med PBL.

Bogen sætter bl.a. fokus på:

problemfelt og problemformulering
projektstyring og projektledelse
samarbejde i projektgrupper og med vejledere
kommunikation og konflikthåndtering
brug af it
evaluering

2. udgaven af bogen er opdateret med seneste litteratur og forskning om PBL, ligesom der er tilføjet en række mindre opgaver, der skal hjælpe læseren med tilegnelsen af stoffet.

PBL - problembaseret læring og projektarbejde ved de videregående uddannelser er skrevet af forskere fra Aalborg Universitet, som har forsket og undervist i PBL indenfor hhv. humanistiske, ingeniør-, natur og samfundsvidenskabelige uddannelser. Bogen er således tænkt anvendt på tværs af fagene.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherSamfundslitteratur
Edition2
Number of pages186
ISBN (Print)9788759333969
ISBN (Electronic)9788759337035
Publication statusPublished - 2020

Keywords

  • Problem Based Learning

Cite this