Pensionsudlignende regler ved separation og skilsmisse

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Abstract

Bogen omhandler pensionsrettigheders behandling ved separation og skilsmisse og har særligt fokus på, hvornår der ved et skifte skal ske en udligning af ægtefællernes pensionsmæssige situation. I bogen analyseres således, hvornår en pensionsrettighed ikke kan kategoriseres som en rimelig pensionsrettighed, der kan udtages forlods, men i stedet skal indgå i en ligedeling mellem ægtefællerne, og hvornår en ægtefælle kan tildeles en kompensation som følge af den pensionsmæssige situation. Såvel betingelserne for fællesskabskompensation efter retsvirkningslovens § 16 d og rimelighedskompensation efter retsvirkningslovens § 16 e, samt fastsættelsen af kompensationens størrelse analyseres. Endvidere vurderes reglernes anvendelighed i praksis samt ægtefællernes muligheder for at aftale pensionsudligning.
Original languageDanish
PublisherDjøf Forlag
Number of pages392
ISBN (Print)9788757432749
Publication statusPublished - 2014

Cite this

@book{ba30a27358a34e21b900c1044b684f13,
title = "Pensionsudlignende regler ved separation og skilsmisse",
abstract = "Bogen omhandler pensionsrettigheders behandling ved separation og skilsmisse og har s{\ae}rligt fokus p{\aa}, hvorn{\aa}r der ved et skifte skal ske en udligning af {\ae}gtef{\ae}llernes pensionsm{\ae}ssige situation. I bogen analyseres s{\aa}ledes, hvorn{\aa}r en pensionsrettighed ikke kan kategoriseres som en rimelig pensionsrettighed, der kan udtages forlods, men i stedet skal indg{\aa} i en ligedeling mellem {\ae}gtef{\ae}llerne, og hvorn{\aa}r en {\ae}gtef{\ae}lle kan tildeles en kompensation som f{\o}lge af den pensionsm{\ae}ssige situation. S{\aa}vel betingelserne for f{\ae}llesskabskompensation efter retsvirkningslovens § 16 d og rimelighedskompensation efter retsvirkningslovens § 16 e, samt fasts{\ae}ttelsen af kompensationens st{\o}rrelse analyseres. Endvidere vurderes reglernes anvendelighed i praksis samt {\ae}gtef{\ae}llernes muligheder for at aftale pensionsudligning.",
keywords = "Familieret, pensionsrettigheder",
author = "Abrahamsen, {Gitte Meldgaard} and Marianne Holdgaard",
year = "2014",
language = "Dansk",
isbn = "9788757432749",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",

}

Pensionsudlignende regler ved separation og skilsmisse. / Abrahamsen, Gitte Meldgaard; Holdgaard, Marianne (Principal supervisor).

Djøf Forlag, 2014. 392 p.

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

TY - BOOK

T1 - Pensionsudlignende regler ved separation og skilsmisse

AU - Abrahamsen, Gitte Meldgaard

A2 - Holdgaard, Marianne

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Bogen omhandler pensionsrettigheders behandling ved separation og skilsmisse og har særligt fokus på, hvornår der ved et skifte skal ske en udligning af ægtefællernes pensionsmæssige situation. I bogen analyseres således, hvornår en pensionsrettighed ikke kan kategoriseres som en rimelig pensionsrettighed, der kan udtages forlods, men i stedet skal indgå i en ligedeling mellem ægtefællerne, og hvornår en ægtefælle kan tildeles en kompensation som følge af den pensionsmæssige situation. Såvel betingelserne for fællesskabskompensation efter retsvirkningslovens § 16 d og rimelighedskompensation efter retsvirkningslovens § 16 e, samt fastsættelsen af kompensationens størrelse analyseres. Endvidere vurderes reglernes anvendelighed i praksis samt ægtefællernes muligheder for at aftale pensionsudligning.

AB - Bogen omhandler pensionsrettigheders behandling ved separation og skilsmisse og har særligt fokus på, hvornår der ved et skifte skal ske en udligning af ægtefællernes pensionsmæssige situation. I bogen analyseres således, hvornår en pensionsrettighed ikke kan kategoriseres som en rimelig pensionsrettighed, der kan udtages forlods, men i stedet skal indgå i en ligedeling mellem ægtefællerne, og hvornår en ægtefælle kan tildeles en kompensation som følge af den pensionsmæssige situation. Såvel betingelserne for fællesskabskompensation efter retsvirkningslovens § 16 d og rimelighedskompensation efter retsvirkningslovens § 16 e, samt fastsættelsen af kompensationens størrelse analyseres. Endvidere vurderes reglernes anvendelighed i praksis samt ægtefællernes muligheder for at aftale pensionsudligning.

KW - Familieret, pensionsrettigheder

UR - https://www.djoef-forlag.dk/da/boeger/p/pensionsudlignende-regler-ved-separation-og-skilsmisse

M3 - Bog

SN - 9788757432749

BT - Pensionsudlignende regler ved separation og skilsmisse

PB - Djøf Forlag

ER -