Personbefordring i landdistrikter: udfordringer og muligheder

Niels Agerholm, Jørgen Møller

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

172 Downloads (Pure)

Abstract

Befordring af personer i landdistrikterne er et centralt emne i disse år, og den kollektive transport omorganiseres. Befolkningstallet er mange steder vigende, men alligevel er behovet for befordring stigende, fordi landsbyer i dag kun kan eksistere og forstås som højmobile pendlersamfund. Samtidigt giver moderne kommunikationsteknologi nye måder at organisere befordringen på. Derfor blev befordringsbehovet i landdistrikter undersøgt med Favrskov Kommune som casekommune. Dataindsamlingen blev foretaget ved hjælp af en spørgeskemaundersøgelse, fokusgruppeinterviews og en ekspertkonference. Hovedresultaterne fra undersøgelsen er følgende: Kollektiv transport i dens nuværende form opfattes kun som et relevant og brugbart befordringsmiddel af et fåtal ifm. bolig-arbejdsbefordringen. Det vigtigste transportmiddel er personbilen, og kollektiv trafik dækker ikke befolkningens behov for befordring tilstrækkeligt. En betydelig andel af befolkningen anvender moderne kommunikationsmidler som mobiltelefon og internet, og manglende forståelse for brugen af disse er ikke en større barriere mod indførelse af mere intelligente løsninger til personbefordringen.
Original languageDanish
JournalTeknik & Miljoe
Issue number11
Number of pages5
ISSN1902-2654
Publication statusPublished - Nov 2011

Cite this

@article{0613f2344efc4aba9c42292504631f67,
title = "Personbefordring i landdistrikter: udfordringer og muligheder",
abstract = "Befordring af personer i landdistrikterne er et centralt emne i disse {\aa}r, og den kollektive transport omorganiseres. Befolkningstallet er mange steder vigende, men alligevel er behovet for befordring stigende, fordi landsbyer i dag kun kan eksistere og forst{\aa}s som h{\o}jmobile pendlersamfund. Samtidigt giver moderne kommunikationsteknologi nye m{\aa}der at organisere befordringen p{\aa}. Derfor blev befordringsbehovet i landdistrikter unders{\o}gt med Favrskov Kommune som casekommune. Dataindsamlingen blev foretaget ved hj{\ae}lp af en sp{\o}rgeskemaunders{\o}gelse, fokusgruppeinterviews og en ekspertkonference. Hovedresultaterne fra unders{\o}gelsen er f{\o}lgende: Kollektiv transport i dens nuv{\ae}rende form opfattes kun som et relevant og brugbart befordringsmiddel af et f{\aa}tal ifm. bolig-arbejdsbefordringen. Det vigtigste transportmiddel er personbilen, og kollektiv trafik d{\ae}kker ikke befolkningens behov for befordring tilstr{\ae}kkeligt. En betydelig andel af befolkningen anvender moderne kommunikationsmidler som mobiltelefon og internet, og manglende forst{\aa}else for brugen af disse er ikke en st{\o}rre barriere mod indf{\o}relse af mere intelligente l{\o}sninger til personbefordringen.",
keywords = "Mobilitet, Befordring, Landdistrikter, Kollektiv Transport, Trafik",
author = "Niels Agerholm and J{\o}rgen M{\o}ller",
year = "2011",
month = "11",
language = "Dansk",
journal = "Teknik & Miljoe",
issn = "1902-2654",
publisher = "KTC",
number = "11",

}

Personbefordring i landdistrikter : udfordringer og muligheder. / Agerholm, Niels; Møller, Jørgen.

In: Teknik & Miljoe, No. 11, 11.2011.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

TY - JOUR

T1 - Personbefordring i landdistrikter

T2 - udfordringer og muligheder

AU - Agerholm, Niels

AU - Møller, Jørgen

PY - 2011/11

Y1 - 2011/11

N2 - Befordring af personer i landdistrikterne er et centralt emne i disse år, og den kollektive transport omorganiseres. Befolkningstallet er mange steder vigende, men alligevel er behovet for befordring stigende, fordi landsbyer i dag kun kan eksistere og forstås som højmobile pendlersamfund. Samtidigt giver moderne kommunikationsteknologi nye måder at organisere befordringen på. Derfor blev befordringsbehovet i landdistrikter undersøgt med Favrskov Kommune som casekommune. Dataindsamlingen blev foretaget ved hjælp af en spørgeskemaundersøgelse, fokusgruppeinterviews og en ekspertkonference. Hovedresultaterne fra undersøgelsen er følgende: Kollektiv transport i dens nuværende form opfattes kun som et relevant og brugbart befordringsmiddel af et fåtal ifm. bolig-arbejdsbefordringen. Det vigtigste transportmiddel er personbilen, og kollektiv trafik dækker ikke befolkningens behov for befordring tilstrækkeligt. En betydelig andel af befolkningen anvender moderne kommunikationsmidler som mobiltelefon og internet, og manglende forståelse for brugen af disse er ikke en større barriere mod indførelse af mere intelligente løsninger til personbefordringen.

AB - Befordring af personer i landdistrikterne er et centralt emne i disse år, og den kollektive transport omorganiseres. Befolkningstallet er mange steder vigende, men alligevel er behovet for befordring stigende, fordi landsbyer i dag kun kan eksistere og forstås som højmobile pendlersamfund. Samtidigt giver moderne kommunikationsteknologi nye måder at organisere befordringen på. Derfor blev befordringsbehovet i landdistrikter undersøgt med Favrskov Kommune som casekommune. Dataindsamlingen blev foretaget ved hjælp af en spørgeskemaundersøgelse, fokusgruppeinterviews og en ekspertkonference. Hovedresultaterne fra undersøgelsen er følgende: Kollektiv transport i dens nuværende form opfattes kun som et relevant og brugbart befordringsmiddel af et fåtal ifm. bolig-arbejdsbefordringen. Det vigtigste transportmiddel er personbilen, og kollektiv trafik dækker ikke befolkningens behov for befordring tilstrækkeligt. En betydelig andel af befolkningen anvender moderne kommunikationsmidler som mobiltelefon og internet, og manglende forståelse for brugen af disse er ikke en større barriere mod indførelse af mere intelligente løsninger til personbefordringen.

KW - Mobilitet

KW - Befordring

KW - Landdistrikter

KW - Kollektiv Transport

KW - Trafik

M3 - Tidsskriftartikel

JO - Teknik & Miljoe

JF - Teknik & Miljoe

SN - 1902-2654

IS - 11

ER -