Personbefordring i landdistrikter: udfordringer og muligheder

Niels Agerholm, Jørgen Møller

Research output: Contribution to conference without publisher/journalPaper without publisher/journalResearch

133 Downloads (Pure)

Abstract

Befordring af personer i landdistrikterne er et centralt emne i disse år, og den kollektive transport omorganiseres. Befolkningstallet er mange steder vigende, men alligevel er behovet for befordring stigende, fordi landsbyer i dag kun kan eksistere og forstås som højmobile pendlersamfund. Samtidigt giver moderne kommunikationsteknologi nye måder at organisere befordringen på. Derfor blev befordringsbehovet i landdistrikter undersøgt med Favrskov Kommune som casekommune. Dataindsamlingen blev foretaget ved hjælp af en spørgeskemaundersøgelse, fokusgruppeinterviews og en ekspertkonference. Hovedresultaterne fra undersøgelsen er følgende: Kollektiv transport i dens nuværende form opfattes kun som et relevant og brugbart befordringsmiddel af et fåtal ifm. bolig-arbejdsbefordringen. Det vigtigste transportmiddel er personbilen, og kollektiv trafik dækker ikke befolkningens behov for befordring tilstrækkeligt. En betydelig andel af befolkningen anvender moderne kommunikationsmidler som mobiltelefon og internet, og manglende forståelse for brugen af disse er ikke en større barriere mod indførelse af mere intelligente løsninger til personbefordringen.
Original languageDanish
Publication date8 Dec 2011
Number of pages5
Publication statusPublished - 8 Dec 2011
EventVejforum - Nyborg, Denmark
Duration: 7 Dec 20118 Dec 2011

Conference

ConferenceVejforum
CountryDenmark
CityNyborg
Period07/12/201108/12/2011

Cite this

Agerholm, N., & Møller, J. (2011). Personbefordring i landdistrikter: udfordringer og muligheder. Paper presented at Vejforum, Nyborg, Denmark.
Agerholm, Niels ; Møller, Jørgen. / Personbefordring i landdistrikter : udfordringer og muligheder. Paper presented at Vejforum, Nyborg, Denmark.5 p.
@conference{4f8f102480954628a9c0230a918aadd1,
title = "Personbefordring i landdistrikter: udfordringer og muligheder",
abstract = "Befordring af personer i landdistrikterne er et centralt emne i disse {\aa}r, og den kollektive transport omorganiseres. Befolkningstallet er mange steder vigende, men alligevel er behovet for befordring stigende, fordi landsbyer i dag kun kan eksistere og forst{\aa}s som h{\o}jmobile pendlersamfund. Samtidigt giver moderne kommunikationsteknologi nye m{\aa}der at organisere befordringen p{\aa}. Derfor blev befordringsbehovet i landdistrikter unders{\o}gt med Favrskov Kommune som casekommune. Dataindsamlingen blev foretaget ved hj{\ae}lp af en sp{\o}rgeskemaunders{\o}gelse, fokusgruppeinterviews og en ekspertkonference. Hovedresultaterne fra unders{\o}gelsen er f{\o}lgende: Kollektiv transport i dens nuv{\ae}rende form opfattes kun som et relevant og brugbart befordringsmiddel af et f{\aa}tal ifm. bolig-arbejdsbefordringen. Det vigtigste transportmiddel er personbilen, og kollektiv trafik d{\ae}kker ikke befolkningens behov for befordring tilstr{\ae}kkeligt. En betydelig andel af befolkningen anvender moderne kommunikationsmidler som mobiltelefon og internet, og manglende forst{\aa}else for brugen af disse er ikke en st{\o}rre barriere mod indf{\o}relse af mere intelligente l{\o}sninger til personbefordringen.",
keywords = "Landdistrikter, Kollektiv trafik, behovstyret kollektiv transport, Samk{\o}rsel, Intelligente Transportsystemer",
author = "Niels Agerholm and J{\o}rgen M{\o}ller",
year = "2011",
month = "12",
day = "8",
language = "Dansk",
note = "Vejforum ; Conference date: 07-12-2011 Through 08-12-2011",

}

Agerholm, N & Møller, J 2011, 'Personbefordring i landdistrikter: udfordringer og muligheder', Paper presented at Vejforum, Nyborg, Denmark, 07/12/2011 - 08/12/2011.

Personbefordring i landdistrikter : udfordringer og muligheder. / Agerholm, Niels; Møller, Jørgen.

2011. Paper presented at Vejforum, Nyborg, Denmark.

Research output: Contribution to conference without publisher/journalPaper without publisher/journalResearch

TY - CONF

T1 - Personbefordring i landdistrikter

T2 - udfordringer og muligheder

AU - Agerholm, Niels

AU - Møller, Jørgen

PY - 2011/12/8

Y1 - 2011/12/8

N2 - Befordring af personer i landdistrikterne er et centralt emne i disse år, og den kollektive transport omorganiseres. Befolkningstallet er mange steder vigende, men alligevel er behovet for befordring stigende, fordi landsbyer i dag kun kan eksistere og forstås som højmobile pendlersamfund. Samtidigt giver moderne kommunikationsteknologi nye måder at organisere befordringen på. Derfor blev befordringsbehovet i landdistrikter undersøgt med Favrskov Kommune som casekommune. Dataindsamlingen blev foretaget ved hjælp af en spørgeskemaundersøgelse, fokusgruppeinterviews og en ekspertkonference. Hovedresultaterne fra undersøgelsen er følgende: Kollektiv transport i dens nuværende form opfattes kun som et relevant og brugbart befordringsmiddel af et fåtal ifm. bolig-arbejdsbefordringen. Det vigtigste transportmiddel er personbilen, og kollektiv trafik dækker ikke befolkningens behov for befordring tilstrækkeligt. En betydelig andel af befolkningen anvender moderne kommunikationsmidler som mobiltelefon og internet, og manglende forståelse for brugen af disse er ikke en større barriere mod indførelse af mere intelligente løsninger til personbefordringen.

AB - Befordring af personer i landdistrikterne er et centralt emne i disse år, og den kollektive transport omorganiseres. Befolkningstallet er mange steder vigende, men alligevel er behovet for befordring stigende, fordi landsbyer i dag kun kan eksistere og forstås som højmobile pendlersamfund. Samtidigt giver moderne kommunikationsteknologi nye måder at organisere befordringen på. Derfor blev befordringsbehovet i landdistrikter undersøgt med Favrskov Kommune som casekommune. Dataindsamlingen blev foretaget ved hjælp af en spørgeskemaundersøgelse, fokusgruppeinterviews og en ekspertkonference. Hovedresultaterne fra undersøgelsen er følgende: Kollektiv transport i dens nuværende form opfattes kun som et relevant og brugbart befordringsmiddel af et fåtal ifm. bolig-arbejdsbefordringen. Det vigtigste transportmiddel er personbilen, og kollektiv trafik dækker ikke befolkningens behov for befordring tilstrækkeligt. En betydelig andel af befolkningen anvender moderne kommunikationsmidler som mobiltelefon og internet, og manglende forståelse for brugen af disse er ikke en større barriere mod indførelse af mere intelligente løsninger til personbefordringen.

KW - Landdistrikter

KW - Kollektiv trafik

KW - behovstyret kollektiv transport

KW - Samkørsel

KW - Intelligente Transportsystemer

M3 - Paper uden forlag/tidsskrift

ER -

Agerholm N, Møller J. Personbefordring i landdistrikter: udfordringer og muligheder. 2011. Paper presented at Vejforum, Nyborg, Denmark.