Abstract

SBi-anvisning 259 er rettet mod de tidlige faser af planlægning, en ombygning eller et nybyggeri af plejeboliger for personer med demens og gennemgår en række spørgsmål, som det indledningsvis i byggeprocessen er vigtigt at tage stilling til.

Fokus for anvisningen er de særlige tiltag, der bør være til stede i et plejecenter samt i den enkelte plejebolig for, at personer med demenssygdomme kan trives og få mest mulig livskvalitet.

Målgruppen for anvisningen er private og offentlige bygherrer og deres rådgivere.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherStatens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet
Edition2.
Number of pages80
ISBN (Print)978-87-563-1912-6
ISBN (Electronic)978-87-563-1914-0 (online), 978-87-563-1913-3 (e-bog)
Commissioning bodySundheds- og Ældreministeriet
Publication statusPublished - 9 Apr 2019
SeriesSBi-anvisning
Number259

Cite this

Sigbrand, L., Bredmose, A., Kirkeby, I. M., Mathiasen, N., & Jensen, P. H. (2019). Plejeboliger for personer med demens - indledende spørgsmål. (2. ed.) København: Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet. SBi-anvisning, No. 259
Sigbrand, Lone ; Bredmose, Annette ; Kirkeby, Inge Mette ; Mathiasen, Nanet ; Jensen, Philip Henrik. / Plejeboliger for personer med demens - indledende spørgsmål. 2. ed. København : Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, 2019. 80 p. (SBi-anvisning; No. 259).
@book{a30bdeb1a49f4a61a267ce5131c65807,
title = "Plejeboliger for personer med demens - indledende sp{\o}rgsm{\aa}l",
abstract = "SBi-anvisning 259 er rettet mod de tidlige faser af planl{\ae}gning, en ombygning eller et nybyggeri af plejeboliger for personer med demens og gennemg{\aa}r en r{\ae}kke sp{\o}rgsm{\aa}l, som det indledningsvis i byggeprocessen er vigtigt at tage stilling til.Fokus for anvisningen er de s{\ae}rlige tiltag, der b{\o}r v{\ae}re til stede i et plejecenter samt i den enkelte plejebolig for, at personer med demenssygdomme kan trives og f{\aa} mest mulig livskvalitet.M{\aa}lgruppen for anvisningen er private og offentlige bygherrer og deres r{\aa}dgivere.",
keywords = "Tilg{\ae}ngelighed, universelt design, demens, demenssygdom, plejebolig, plejecenter, Arkitektur, Bygningsindretning, Bygningsreglementet, Boliger",
author = "Lone Sigbrand and Annette Bredmose and Kirkeby, {Inge Mette} and Nanet Mathiasen and Jensen, {Philip Henrik}",
note = "Anvisningen er i 2. udgave opdateret i forhold til nyeste lovgivning og SBi-anvisning 272, Anvisning om Bygningsreglement 2018 - BR18 (de Place Hansen (red.), 2018) samt med henvisninger til uddybende information i SBi-anvisning 263, Plejeboliger for personer med demens – detaljer og eksempler (Sigbrand et al., 2019).",
year = "2019",
month = "4",
day = "9",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-563-1912-6",
series = "SBi-anvisning",
publisher = "Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet",
number = "259",
edition = "2.",

}

Sigbrand, L, Bredmose, A, Kirkeby, IM, Mathiasen, N & Jensen, PH 2019, Plejeboliger for personer med demens - indledende spørgsmål. SBi-anvisning, no. 259, 2. edn, Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, København.

Plejeboliger for personer med demens - indledende spørgsmål. / Sigbrand, Lone; Bredmose, Annette; Kirkeby, Inge Mette; Mathiasen, Nanet; Jensen, Philip Henrik.

2. ed. København : Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, 2019. 80 p. (SBi-anvisning; No. 259).

Research output: Book/ReportBookCommunication

TY - BOOK

T1 - Plejeboliger for personer med demens - indledende spørgsmål

AU - Sigbrand, Lone

AU - Bredmose, Annette

AU - Kirkeby, Inge Mette

AU - Mathiasen, Nanet

AU - Jensen, Philip Henrik

N1 - Anvisningen er i 2. udgave opdateret i forhold til nyeste lovgivning og SBi-anvisning 272, Anvisning om Bygningsreglement 2018 - BR18 (de Place Hansen (red.), 2018) samt med henvisninger til uddybende information i SBi-anvisning 263, Plejeboliger for personer med demens – detaljer og eksempler (Sigbrand et al., 2019).

PY - 2019/4/9

Y1 - 2019/4/9

N2 - SBi-anvisning 259 er rettet mod de tidlige faser af planlægning, en ombygning eller et nybyggeri af plejeboliger for personer med demens og gennemgår en række spørgsmål, som det indledningsvis i byggeprocessen er vigtigt at tage stilling til.Fokus for anvisningen er de særlige tiltag, der bør være til stede i et plejecenter samt i den enkelte plejebolig for, at personer med demenssygdomme kan trives og få mest mulig livskvalitet.Målgruppen for anvisningen er private og offentlige bygherrer og deres rådgivere.

AB - SBi-anvisning 259 er rettet mod de tidlige faser af planlægning, en ombygning eller et nybyggeri af plejeboliger for personer med demens og gennemgår en række spørgsmål, som det indledningsvis i byggeprocessen er vigtigt at tage stilling til.Fokus for anvisningen er de særlige tiltag, der bør være til stede i et plejecenter samt i den enkelte plejebolig for, at personer med demenssygdomme kan trives og få mest mulig livskvalitet.Målgruppen for anvisningen er private og offentlige bygherrer og deres rådgivere.

KW - Tilgængelighed

KW - universelt design

KW - demens

KW - demenssygdom

KW - plejebolig

KW - plejecenter

KW - Arkitektur

KW - Bygningsindretning

KW - Bygningsreglementet

KW - Boliger

M3 - Bog

SN - 978-87-563-1912-6

T3 - SBi-anvisning

BT - Plejeboliger for personer med demens - indledende spørgsmål

PB - Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet

CY - København

ER -

Sigbrand L, Bredmose A, Kirkeby IM, Mathiasen N, Jensen PH. Plejeboliger for personer med demens - indledende spørgsmål. 2. ed. København: Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, 2019. 80 p. (SBi-anvisning; No. 259).