Portfolio i Praksis: Læring, refleksion og kreativitet

Margit Saltofte, Cecilia Krill

  Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

  Abstract

  Portfolio i Praksis handler om det konkrete arbejde med portfolio i uddannelser, og hvordan det hænger sammen med læring, refleksion og evaluering.

  Helt grundlæggende kan portfolier kategoriseres i to hovedtyper med hver sine potentialer: arbejdsportfolier og præsentationsportfolier. Præsentationsfolien fokuserer på at præsentere et færdigt produkt eller resultat, mens arbejdsportfolien har fokus på proces, refleksion og læring. Til denne forskel knytter sig desuden helt naturligt en sondring imellem det delte og det private. Hvor præsentationsportfolio per definition er åben og har en modtager i sigte, er arbejdsportfolien i udgangspunktet lukket og privat. Det vil sige at man selv udvælger, hvad der skal ses af fx vejleder eller medstuderende – og hvad, der skal forblive privat.

  Portfolio i Praksis tilbyder desuden en række håndgribelige øvelser, der kan bruges som hjælp til at understøtte det praktiske arbejde med portfolio. Bogen er især tiltænkt studerende, som kan bruge øvelserne og portfoliometoderne gennem hele deres studie.
  Original languageDanish
  PublisherHans Reitzels Forlag
  Edition1
  Number of pages144
  ISBN (Print)9788741268705
  Publication statusPublished - 2017

  Cite this