Potentielle varmebesparelser ved løbende bygningsrenovering frem til 2050

Research output: Book/ReportReportResearch

Abstract

Rapporten præsenterer analyser af de potentielle nettovarmebesparelser ved løbende bygningsrenovering fremmod 2050, hvis bygningsdelene efterisoleres i henhold til krav, som kunne stilles i Bygningsreglementet på det tidspunkt, hvor bygningerne alligevel skal have foretaget almindelig renovering og vedligeholdelsesarbejde eller udskiftning.
Analyserne sammenlignes med et scenarie, hvor udviklingen fortsætter som hidtil. Denne sammenligning giver den ultimative ekstra energibesparelse ved efterisolering i forbindelse med planlagt renovering og udskiftning.
Den bagvedliggende beregningsmodel er opbygget ved brug af data fra Bygnings- og Boligregistret (BBR) og statistiske data fra Energimærkningsordningen (EMO) vedrørende bygningernes isoleringsstandard og arealsammensætning pr. enhedsareal (opvarmet areal) for tag, ydervæg, gulv/terrændæk og vinduer/døre.
Rapporten er udarbejdet for Energistyrelsen og er en opfølgning på den tidligere rapport udarbejdet i forbindelse med netværket for energirenovering. Den retter sig især mod byggebranchen og styrelserne samt de politiske beslutningstagere.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherSBI forlag
Edition1
Number of pages59
ISBN (Electronic)978-87-92739-63-6
Commissioning bodyEnergistyrelsen
Publication statusPublished - Apr 2014
SeriesSBI
Number01
Volume2014

Cite this

@book{1c6385389db8411e9005aeb58aabc2ec,
title = "Potentielle varmebesparelser ved l{\o}bende bygningsrenovering frem til 2050",
abstract = "Rapporten pr{\ae}senterer analyser af de potentielle nettovarmebesparelser ved l{\o}bende bygningsrenovering fremmod 2050, hvis bygningsdelene efterisoleres i henhold til krav, som kunne stilles i Bygningsreglementet p{\aa} det tidspunkt, hvor bygningerne alligevel skal have foretaget almindelig renovering og vedligeholdelsesarbejde eller udskiftning.Analyserne sammenlignes med et scenarie, hvor udviklingen forts{\ae}tter som hidtil. Denne sammenligning giver den ultimative ekstra energibesparelse ved efterisolering i forbindelse med planlagt renovering og udskiftning.Den bagvedliggende beregningsmodel er opbygget ved brug af data fra Bygnings- og Boligregistret (BBR) og statistiske data fra Energim{\ae}rkningsordningen (EMO) vedr{\o}rende bygningernes isoleringsstandard og arealsammens{\ae}tning pr. enhedsareal (opvarmet areal) for tag, yderv{\ae}g, gulv/terr{\ae}nd{\ae}k og vinduer/d{\o}re.Rapporten er udarbejdet for Energistyrelsen og er en opf{\o}lgning p{\aa} den tidligere rapport udarbejdet i forbindelse med netv{\ae}rket for energirenovering. Den retter sig is{\ae}r mod byggebranchen og styrelserne samt de politiske beslutningstagere.",
keywords = "varmebesparelser, renovering, bygninger",
author = "Wittchen, {Kim Bjarne} and Jesper Kragh and S{\o}ren Aggerholm",
year = "2014",
month = "4",
language = "Dansk",
series = "SBI",
publisher = "SBI forlag",
number = "01",
edition = "1",

}

Potentielle varmebesparelser ved løbende bygningsrenovering frem til 2050. / Wittchen, Kim Bjarne; Kragh, Jesper; Aggerholm, Søren.

1 ed. København : SBI forlag, 2014. 59 p. (SBI; No. 01, Vol. 2014).

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Potentielle varmebesparelser ved løbende bygningsrenovering frem til 2050

AU - Wittchen, Kim Bjarne

AU - Kragh, Jesper

AU - Aggerholm, Søren

PY - 2014/4

Y1 - 2014/4

N2 - Rapporten præsenterer analyser af de potentielle nettovarmebesparelser ved løbende bygningsrenovering fremmod 2050, hvis bygningsdelene efterisoleres i henhold til krav, som kunne stilles i Bygningsreglementet på det tidspunkt, hvor bygningerne alligevel skal have foretaget almindelig renovering og vedligeholdelsesarbejde eller udskiftning.Analyserne sammenlignes med et scenarie, hvor udviklingen fortsætter som hidtil. Denne sammenligning giver den ultimative ekstra energibesparelse ved efterisolering i forbindelse med planlagt renovering og udskiftning.Den bagvedliggende beregningsmodel er opbygget ved brug af data fra Bygnings- og Boligregistret (BBR) og statistiske data fra Energimærkningsordningen (EMO) vedrørende bygningernes isoleringsstandard og arealsammensætning pr. enhedsareal (opvarmet areal) for tag, ydervæg, gulv/terrændæk og vinduer/døre.Rapporten er udarbejdet for Energistyrelsen og er en opfølgning på den tidligere rapport udarbejdet i forbindelse med netværket for energirenovering. Den retter sig især mod byggebranchen og styrelserne samt de politiske beslutningstagere.

AB - Rapporten præsenterer analyser af de potentielle nettovarmebesparelser ved løbende bygningsrenovering fremmod 2050, hvis bygningsdelene efterisoleres i henhold til krav, som kunne stilles i Bygningsreglementet på det tidspunkt, hvor bygningerne alligevel skal have foretaget almindelig renovering og vedligeholdelsesarbejde eller udskiftning.Analyserne sammenlignes med et scenarie, hvor udviklingen fortsætter som hidtil. Denne sammenligning giver den ultimative ekstra energibesparelse ved efterisolering i forbindelse med planlagt renovering og udskiftning.Den bagvedliggende beregningsmodel er opbygget ved brug af data fra Bygnings- og Boligregistret (BBR) og statistiske data fra Energimærkningsordningen (EMO) vedrørende bygningernes isoleringsstandard og arealsammensætning pr. enhedsareal (opvarmet areal) for tag, ydervæg, gulv/terrændæk og vinduer/døre.Rapporten er udarbejdet for Energistyrelsen og er en opfølgning på den tidligere rapport udarbejdet i forbindelse med netværket for energirenovering. Den retter sig især mod byggebranchen og styrelserne samt de politiske beslutningstagere.

KW - varmebesparelser

KW - renovering

KW - bygninger

M3 - Rapport

T3 - SBI

BT - Potentielle varmebesparelser ved løbende bygningsrenovering frem til 2050

PB - SBI forlag

CY - København

ER -