Potentielt depot for radioaktivt affald - Spørgeundersøgelse til borgere i de berørte områder. Anbefalinger og Resultater.

Research output: Book/ReportReportResearch

104 Downloads (Pure)

Abstract

Denne rapport er resultatet af knap 3 måneders arbejde med at
kortlægge berørte borgernes forståelse af problematikken med lokalisering af et deponi til radioaktivt affald i Danmark, deres
holdninger, bekymringer, informationsbehov, deltagelse i processen og oplevelsen heraf, samt input til miljøvurderingens scopingen.
Undersøgelsen har sit sigte på de mest berørte i sagen, og har derfor forventeligt fået kortlagt nogle af de mest kritiske røster. På grund af den valgte målgruppe kan undersøgelsen ikke anvendes til at udtale sig
om holdninger, værdier m.v. blandt befolkningen generelt i Danmark – ej
heller andre aktørers oplevelse.
I forbindelse med hver anbefaling er der redegjort for de væsentligste resultater, som den bygger på. Resultaterne præsenteret i denne rapport er således alene udvalgte resultater. For at få et fuldt dækkende billede af grundlaget for anbefalingerne, anbefaler vi, at læseren læser baggrundsrapporten med alle data fra undersøgelsen.
De konkrete løsningsforslag er udvalgte på baggrund af forskning, vores
erfaring og faglighed, og derfor ikke udtømmende. Forslagene skal derfor ses i sammenhæng med andre muligheder for at afhjælpe problemstillinger i processen mod at finde en samfundsmæssig god løsning på deponi af radioaktivt affald.
Eneansvaret for denne rapport ligger hos forfatterne, og rapporten udtrykker alene forfatternes analyser og tolkninger. Forfatterne fralægger sig samtidig ethvert ansvar for andres brug og tolkning af data præsenteret i denne rapport og baggrundsrapporten.
Original languageDanish
PublisherDanish Centre for Environmental Assessment (DCEA), Aalborg University.
Number of pages17
Publication statusPublished - Sep 2014

Cite this

@book{1cc06f6af9304f0797bbb9d56d363c8b,
title = "Potentielt depot for radioaktivt affald - Sp{\o}rgeunders{\o}gelse til borgere i de ber{\o}rte omr{\aa}der.: Anbefalinger og Resultater.",
abstract = "Denne rapport er resultatet af knap 3 m{\aa}neders arbejde med atkortl{\ae}gge ber{\o}rte borgernes forst{\aa}else af problematikken med lokalisering af et deponi til radioaktivt affald i Danmark, deresholdninger, bekymringer, informationsbehov, deltagelse i processen og oplevelsen heraf, samt input til milj{\o}vurderingens scopingen.Unders{\o}gelsen har sit sigte p{\aa} de mest ber{\o}rte i sagen, og har derfor forventeligt f{\aa}et kortlagt nogle af de mest kritiske r{\o}ster. P{\aa} grund af den valgte m{\aa}lgruppe kan unders{\o}gelsen ikke anvendes til at udtale sigom holdninger, v{\ae}rdier m.v. blandt befolkningen generelt i Danmark – ejheller andre akt{\o}rers oplevelse.I forbindelse med hver anbefaling er der redegjort for de v{\ae}sentligste resultater, som den bygger p{\aa}. Resultaterne pr{\ae}senteret i denne rapport er s{\aa}ledes alene udvalgte resultater. For at f{\aa} et fuldt d{\ae}kkende billede af grundlaget for anbefalingerne, anbefaler vi, at l{\ae}seren l{\ae}ser baggrundsrapporten med alle data fra unders{\o}gelsen.De konkrete l{\o}sningsforslag er udvalgte p{\aa} baggrund af forskning, voreserfaring og faglighed, og derfor ikke udt{\o}mmende. Forslagene skal derfor ses i sammenh{\ae}ng med andre muligheder for at afhj{\ae}lpe problemstillinger i processen mod at finde en samfundsm{\ae}ssig god l{\o}sning p{\aa} deponi af radioaktivt affald.Eneansvaret for denne rapport ligger hos forfatterne, og rapporten udtrykker alene forfatternes analyser og tolkninger. Forfatterne fral{\ae}gger sig samtidig ethvert ansvar for andres brug og tolkning af data pr{\ae}senteret i denne rapport og baggrundsrapporten.",
author = "Aaen, {Sara Bj{\o}rn} and Lone K{\o}rn{\o}v and Larsen, {Sanne Vammen} and Ivar Lyhne and Helle Nielsen",
note = "Baggrundsrapport kan findes under ID: 204301114",
year = "2014",
month = "9",
language = "Dansk",
publisher = "Danish Centre for Environmental Assessment (DCEA), Aalborg University.",

}

Potentielt depot for radioaktivt affald - Spørgeundersøgelse til borgere i de berørte områder. Anbefalinger og Resultater. / Aaen, Sara Bjørn; Kørnøv, Lone; Larsen, Sanne Vammen; Lyhne, Ivar; Nielsen, Helle.

Danish Centre for Environmental Assessment (DCEA), Aalborg University., 2014. 17 p.

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Potentielt depot for radioaktivt affald - Spørgeundersøgelse til borgere i de berørte områder.

T2 - Anbefalinger og Resultater.

AU - Aaen, Sara Bjørn

AU - Kørnøv, Lone

AU - Larsen, Sanne Vammen

AU - Lyhne, Ivar

AU - Nielsen, Helle

N1 - Baggrundsrapport kan findes under ID: 204301114

PY - 2014/9

Y1 - 2014/9

N2 - Denne rapport er resultatet af knap 3 måneders arbejde med atkortlægge berørte borgernes forståelse af problematikken med lokalisering af et deponi til radioaktivt affald i Danmark, deresholdninger, bekymringer, informationsbehov, deltagelse i processen og oplevelsen heraf, samt input til miljøvurderingens scopingen.Undersøgelsen har sit sigte på de mest berørte i sagen, og har derfor forventeligt fået kortlagt nogle af de mest kritiske røster. På grund af den valgte målgruppe kan undersøgelsen ikke anvendes til at udtale sigom holdninger, værdier m.v. blandt befolkningen generelt i Danmark – ejheller andre aktørers oplevelse.I forbindelse med hver anbefaling er der redegjort for de væsentligste resultater, som den bygger på. Resultaterne præsenteret i denne rapport er således alene udvalgte resultater. For at få et fuldt dækkende billede af grundlaget for anbefalingerne, anbefaler vi, at læseren læser baggrundsrapporten med alle data fra undersøgelsen.De konkrete løsningsforslag er udvalgte på baggrund af forskning, voreserfaring og faglighed, og derfor ikke udtømmende. Forslagene skal derfor ses i sammenhæng med andre muligheder for at afhjælpe problemstillinger i processen mod at finde en samfundsmæssig god løsning på deponi af radioaktivt affald.Eneansvaret for denne rapport ligger hos forfatterne, og rapporten udtrykker alene forfatternes analyser og tolkninger. Forfatterne fralægger sig samtidig ethvert ansvar for andres brug og tolkning af data præsenteret i denne rapport og baggrundsrapporten.

AB - Denne rapport er resultatet af knap 3 måneders arbejde med atkortlægge berørte borgernes forståelse af problematikken med lokalisering af et deponi til radioaktivt affald i Danmark, deresholdninger, bekymringer, informationsbehov, deltagelse i processen og oplevelsen heraf, samt input til miljøvurderingens scopingen.Undersøgelsen har sit sigte på de mest berørte i sagen, og har derfor forventeligt fået kortlagt nogle af de mest kritiske røster. På grund af den valgte målgruppe kan undersøgelsen ikke anvendes til at udtale sigom holdninger, værdier m.v. blandt befolkningen generelt i Danmark – ejheller andre aktørers oplevelse.I forbindelse med hver anbefaling er der redegjort for de væsentligste resultater, som den bygger på. Resultaterne præsenteret i denne rapport er således alene udvalgte resultater. For at få et fuldt dækkende billede af grundlaget for anbefalingerne, anbefaler vi, at læseren læser baggrundsrapporten med alle data fra undersøgelsen.De konkrete løsningsforslag er udvalgte på baggrund af forskning, voreserfaring og faglighed, og derfor ikke udtømmende. Forslagene skal derfor ses i sammenhæng med andre muligheder for at afhjælpe problemstillinger i processen mod at finde en samfundsmæssig god løsning på deponi af radioaktivt affald.Eneansvaret for denne rapport ligger hos forfatterne, og rapporten udtrykker alene forfatternes analyser og tolkninger. Forfatterne fralægger sig samtidig ethvert ansvar for andres brug og tolkning af data præsenteret i denne rapport og baggrundsrapporten.

M3 - Rapport

BT - Potentielt depot for radioaktivt affald - Spørgeundersøgelse til borgere i de berørte områder.

PB - Danish Centre for Environmental Assessment (DCEA), Aalborg University.

ER -