Potentielt depot for radioaktivt affald - Spørgeundersøgelse til borgere i de berørte områder. Baggrundsrapport

Research output: Book/ReportReportResearch

270 Downloads (Pure)

Abstract

Denne rapport er resultatet af knap 3 måneders arbejde med at kort-lægge berørte borgernes forståelse af problematikken med lokalisering af et deponi til radioaktivt affald i Danmark, deres holdninger, bekymringer, informationsbehov, deltagelse i processen og oplevelsen heraf, samt input til miljøvurderingens scopingen.
Undersøgelsen har sit sigte på de mest berørte i sagen, og har derfor forventeligt fået kortlagt nogle af de mest kritiske røster. På grund af den valgte målgruppe kan undersøgelsen ikke anvendes til at udtale sig om holdninger, værdier m.v. blandt befolkningen generelt i Danmark – ej heller andre aktørers oplevelse.
Baggrundsrapporten danner grundlag for en række anbefalinger i rapporten: Potentielt depot for radioaktivt affald - Spørgeundersøgelse til borgere i de berørte områder – Anbefalinger og resultater. Ansvaret for disse anbefalinger ligger hos forfatterne, og rapporten udtrykker alene forfatternes analyser og tolkninger. Forfatterne fralægger sig samtidig ethvert ansvar for andres brug og tolkning af data præsenteret i denne rapport og baggrundsrapporten.
Læseren anbefales at læse denne baggrundsrapport med samtlige data
fra undersøgelsen for at danne sine egne fortolkninger.
Original languageDanish
PublisherDanish Centre for Environmental Assessment (DCEA), Aalborg University.
Number of pages104
Publication statusPublished - Sep 2014

Cite this

@book{14888282178848e0a2d12adfbf760a27,
title = "Potentielt depot for radioaktivt affald - Sp{\o}rgeunders{\o}gelse til borgere i de ber{\o}rte omr{\aa}der.: Baggrundsrapport",
abstract = "Denne rapport er resultatet af knap 3 m{\aa}neders arbejde med at kort-l{\ae}gge ber{\o}rte borgernes forst{\aa}else af problematikken med lokalisering af et deponi til radioaktivt affald i Danmark, deres holdninger, bekymringer, informationsbehov, deltagelse i processen og oplevelsen heraf, samt input til milj{\o}vurderingens scopingen.Unders{\o}gelsen har sit sigte p{\aa} de mest ber{\o}rte i sagen, og har derfor forventeligt f{\aa}et kortlagt nogle af de mest kritiske r{\o}ster. P{\aa} grund af den valgte m{\aa}lgruppe kan unders{\o}gelsen ikke anvendes til at udtale sig om holdninger, v{\ae}rdier m.v. blandt befolkningen generelt i Danmark – ej heller andre akt{\o}rers oplevelse.Baggrundsrapporten danner grundlag for en r{\ae}kke anbefalinger i rapporten: Potentielt depot for radioaktivt affald - Sp{\o}rgeunders{\o}gelse til borgere i de ber{\o}rte omr{\aa}der – Anbefalinger og resultater. Ansvaret for disse anbefalinger ligger hos forfatterne, og rapporten udtrykker alene forfatternes analyser og tolkninger. Forfatterne fral{\ae}gger sig samtidig ethvert ansvar for andres brug og tolkning af data pr{\ae}senteret i denne rapport og baggrundsrapporten.L{\ae}seren anbefales at l{\ae}se denne baggrundsrapport med samtlige datafra unders{\o}gelsen for at danne sine egne fortolkninger.",
author = "Lone K{\o}rn{\o}v and Larsen, {Sanne Vammen} and Aaen, {Sara Bj{\o}rn} and Ivar Lyhne and Helle Nielsen",
note = "Baggrundsrapport for ID: 204300727",
year = "2014",
month = "9",
language = "Dansk",
publisher = "Danish Centre for Environmental Assessment (DCEA), Aalborg University.",

}

Potentielt depot for radioaktivt affald - Spørgeundersøgelse til borgere i de berørte områder. Baggrundsrapport. / Kørnøv, Lone; Larsen, Sanne Vammen; Aaen, Sara Bjørn; Lyhne, Ivar; Nielsen, Helle.

Danish Centre for Environmental Assessment (DCEA), Aalborg University., 2014. 104 p.

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Potentielt depot for radioaktivt affald - Spørgeundersøgelse til borgere i de berørte områder.

T2 - Baggrundsrapport

AU - Kørnøv, Lone

AU - Larsen, Sanne Vammen

AU - Aaen, Sara Bjørn

AU - Lyhne, Ivar

AU - Nielsen, Helle

N1 - Baggrundsrapport for ID: 204300727

PY - 2014/9

Y1 - 2014/9

N2 - Denne rapport er resultatet af knap 3 måneders arbejde med at kort-lægge berørte borgernes forståelse af problematikken med lokalisering af et deponi til radioaktivt affald i Danmark, deres holdninger, bekymringer, informationsbehov, deltagelse i processen og oplevelsen heraf, samt input til miljøvurderingens scopingen.Undersøgelsen har sit sigte på de mest berørte i sagen, og har derfor forventeligt fået kortlagt nogle af de mest kritiske røster. På grund af den valgte målgruppe kan undersøgelsen ikke anvendes til at udtale sig om holdninger, værdier m.v. blandt befolkningen generelt i Danmark – ej heller andre aktørers oplevelse.Baggrundsrapporten danner grundlag for en række anbefalinger i rapporten: Potentielt depot for radioaktivt affald - Spørgeundersøgelse til borgere i de berørte områder – Anbefalinger og resultater. Ansvaret for disse anbefalinger ligger hos forfatterne, og rapporten udtrykker alene forfatternes analyser og tolkninger. Forfatterne fralægger sig samtidig ethvert ansvar for andres brug og tolkning af data præsenteret i denne rapport og baggrundsrapporten.Læseren anbefales at læse denne baggrundsrapport med samtlige datafra undersøgelsen for at danne sine egne fortolkninger.

AB - Denne rapport er resultatet af knap 3 måneders arbejde med at kort-lægge berørte borgernes forståelse af problematikken med lokalisering af et deponi til radioaktivt affald i Danmark, deres holdninger, bekymringer, informationsbehov, deltagelse i processen og oplevelsen heraf, samt input til miljøvurderingens scopingen.Undersøgelsen har sit sigte på de mest berørte i sagen, og har derfor forventeligt fået kortlagt nogle af de mest kritiske røster. På grund af den valgte målgruppe kan undersøgelsen ikke anvendes til at udtale sig om holdninger, værdier m.v. blandt befolkningen generelt i Danmark – ej heller andre aktørers oplevelse.Baggrundsrapporten danner grundlag for en række anbefalinger i rapporten: Potentielt depot for radioaktivt affald - Spørgeundersøgelse til borgere i de berørte områder – Anbefalinger og resultater. Ansvaret for disse anbefalinger ligger hos forfatterne, og rapporten udtrykker alene forfatternes analyser og tolkninger. Forfatterne fralægger sig samtidig ethvert ansvar for andres brug og tolkning af data præsenteret i denne rapport og baggrundsrapporten.Læseren anbefales at læse denne baggrundsrapport med samtlige datafra undersøgelsen for at danne sine egne fortolkninger.

M3 - Rapport

BT - Potentielt depot for radioaktivt affald - Spørgeundersøgelse til borgere i de berørte områder.

PB - Danish Centre for Environmental Assessment (DCEA), Aalborg University.

ER -